Tři bratři

Tři bratři https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/220635/bmid_tri-bratri-F4e-220635.jpg 4 64 16

"Pohádka, to je raneček moudrosti, který nám tu zanechali předkové, abychom si ho vzali na vandr světem a věděli, jak se rozhodovat na rozcestích. Kudy jít a kudy se nevydat. Pohádka věří, a dokonce přikazuje, že dobro má být pochváleno a zlo potrestáno. Jenže lidský život je krátký a boží mlýny melou tak pomalu, že se takové spravedlnosti málokdy dočkáme. Ale pohádka to všechno stihne. V tom spočívá její blahodárnost." Zdeněk Svěrák... celý text

Přidat komentář

Alíček83
10.02.2023 5 z 5

Četla jsem synům (dvojčata 6 let) před spaním. Snažila se i zpívat podle melodie, kterou jsem si pamatovala, když jsem si nepamtovala byla to má vlastní :-) A to se klukům právě líbilo. I to, že si to lehce pamatovali (někdy to viděli, ale slíbila jsem, že si to po přečtení zase pustíme).

Sandik
11.01.2022 4 z 5

Vskutku jde jen o upravený, slovo od slova publikovaný scénář filmu (samozřejmě bez scénických poznámek atp), ale nemyslím si, že to je chyba. Trochu zvláštní je jen rozsekání pisnových textu dějem. Ilustrace krásné, ty celostrankové ale pro děti možná trochu nepřehledné... Celkový dojem: 80%


Irsaf
14.06.2021 4 z 5

Známé pohádky v trochu jiné podobě, ale musím říct, že povedené…
Posloucháno jako audiokniha a mohu ji doporučit malým i velkým posluchačům…
Možná se i konečně podívám na filmovou verzi :)

Venda32
03.02.2021 5 z 5

Máme rádi film a teď po přečtení máme rádi i knížku. Což ne vždy bývá pravidlem. Jednou budu s hřejivým pocitem vzpomínat, jak jsem dceři knihu četl a manželka s ni do toho zpívala jednotlivé písničky.
Ilustrace je krásná, jen mi některé obrázky připadaly pro menší děti trošku strašidelnější. Ale to asi byl smysl.

Ála41
22.12.2018 5 z 5

Mám strašně ráda film i knihu, obojí, po dlouhé době mi přišlo, že byla konečně opět natočená krásná česká pohádka... Propojení 3 pohádkových motivů a doplněné písněmi... Za mě super. Kniha má nádherné ilustrace.

hana8062
16.03.2016 3 z 5

Za mě upřímně řečeno nic moc. Tedy z dospěláckého hlediska. Toto není kniha, jde o scénář lehounce ulízaný do podoby knihy a ilustrovaný, šup s tím do tisku a do regálů knihkupectví. Moje dcera nicméně film i knížku miluje, čteme ji furt dokola a stejně tak film je u nás v permanenci, takže už jsem si zvykla. Ale popravdě řečeno, víc jak tři hvězdičky si nezaslouží :-(

veronie
05.01.2016 5 z 5

Stejně jako film to bylo prostě super. Milé, vtipné a moc se mi líbil nápad, kdy autor použil dva styly písma - jedno "čtecí" a druhé "zpívací". Ti odvážnější si můžou při předčítání i zanotovat :) Jak už jsem psala u jiné knížky od pana Svěráka, jeho humor mě prostě baví a myslím, že u žádné z jeho knih nemůžete šlápnout vedle.

majinka1877
28.12.2015 5 z 5

Žasnu!

JanaDor
15.12.2014 5 z 5

Tvorba od pana Svěráka je pro mě sázka na jistotu. Ani tentokrát mě kniha nezklamala a já si pohádku hezky užila. V kině jsem na ni v létě nebyla, ale po přečtení, se na shlédnutí o to více těším.
Celkově se mi kniha líbila. Pohádka je psána čtivě a formou, která baví děti. Knihu krásně zdobí ilustrace Václava Šlajcha. A teď , co myslíte? Kniha je určena pro ty, kteří pohádku viděli nebo pro ty, kteří pohádku neviděli? Správně odpovídají ti, kteří říkají, že je pro všechny, kteří mají rádi pohádky. Nezapomínejme, že i my dospělí si máme připomínat ponaučení, jež nám pohádky dávají.

Knihomolkaa
09.12.2014 5 z 5

Nádherné, úžasné, dokonalé, skvělé, báječné, perfektní, bezchybné, vtipné, bezkonkurenční. Prostě nezklamalo. Splnila všechna očekávání.

Nemesis Moriko
08.12.2014 5 z 5

Krásná, mile zpracovaná kombinace tří pohádek :) Určitě to není kniha pro mou věkovou kategorii, ale myslím, že se osvědčí jako úžasný dárek pro mladšího příbuzného. Já bych sice vytkla divný styl psaní (přechody mezi přítomným a minulým časem) a taky chybějící zarovnání do bloku, což mi dost vadilo, protože jsem se občas v řádcích ztrácela, ale pro mladší je to skvělá kniha!

Nel-ly
03.12.2014 3 z 5

film jsem neviděla, a tak jsem vlastně nevěděla, do čeho přesně jdu a... nelituju, bylo to příjemný čtivo, i když určitě ne pro moji věkovou kategorii :D ale dětem se určitě bude líbit velký formát a krásné ilustrace, to se fakt povedlo
příběh nějak nebyl tak originální, jak jsem ho čekala, ale... ono kdyby překopali pohádky moc, tak pak budu jen zmatená
sakra, jak to, že to nebudou dávat o Vánocích??? :D

sirek
25.11.2014 4 z 5

Abyste si knížku užili a líbila se vám musíte:
a) dostat se do správné pohádkové nálady
b) nevnímat časté měnění časů (viz. na jedné straně vypráví autor v přítomném čase a vzápětí,ačkoliv se pořád děje to samé se styl vyprávění přesune k minulému času) - zpočátku se to dá, alepokud to budete vnímat pořád, knížka se vám tím zprotiví.
Pohádka to je opravdu nádherná, mně ovšem nesedl styl vyprávění, ale malé děti tohle nevnímají, tudíž se tahle knížka přímo nabízí k tomu, aby ji dostal mladší sourozenec / malé dítě / vnouče k Vánocům.

Ami Arnerllová
01.11.2014 5 z 5

Nádherná vtipná kniha, která je prostě výjimečná!

zuzunka
20.10.2014 4 z 5

Počíst si v knížce je daleko lepší, než film!! Když čtete knížky, rozvíjíte fanzazii!! ;-) Super knížka a super pohádka!

trynitrix
19.10.2014 5 z 5

Pěkný, a vtipně napsaný, teď už jen mrknout na film :-)