Tragický osud spisovatelky Simony Monyové

Tragický osud spisovatelky Simony Monyové https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86547/bmid_tragicky-osud-spisovatelky-simony-m-oO7-86547.jpg 2 18 6

Mladá spisovatelka, historička umění a obdivovatelka Simony Monyové, napsala knihu, kterou se vyplatí přečíst od začátku až do konce. Z dostupných materiálů a svého vnitřního přesvědčení obnažuje svět Simony Monyové, ve kterém žila čtyřicet čtyři let. Jde o velmi zajímavé čtení, které přináší mnoho nevyřčených slov, tužeb a přání této spisovatelky. Autorka ji ukazuje v plné šíři jako ženu, která do bláznivého světa chtěla prostřednictvím své tvorby vnést do života alespoň nějaký řád, který by byl smysluplný a přijatelný pro většinu lidí. Je velká škoda, že tento její záměr byl krutě a předčasně ukončen.... celý text

Přidat komentář

čef
28.03.2021 3 z 5

Už jenom ten název nepoberu. O tragickém osudu se totiž podle mne nic moc nedozvíme, zato kolosálního opěvování nesmrtelné spisovatelky je zde opravdu hodně. Také je zde mnoho o tom, jaká to byla dokonalá umělkyně, žena a znalkyně života manželských a jiných párů. Nic proti tomu, na můj vkus je to sice trochu upírské, ale když ono je zde asi mraky obdivovatelek, které si rády popláčou, i když jim k tomu tato kniha vlastně nedá vůbec šanci.

fes
22.07.2020 odpad!

Jedna z těch zbytečných knih, jimiž se autor pokouší vydělat povrchním shromážděním všem snadno dostupných a tisíckrát již zopakovaných informací. Nic by na světě nechybělo, kdyby takové knihy nevznikaly, snad by i bylo lépe.


Karolína18
19.01.2017 1 z 5

Pokud jsem se chtěla o autorce skutečně něco dovědět, stačila mi i Wikipedie, neboť kniha neobsahuje mnoho informací krom toho, že autorka byla krásná, mladá a talentovaná. Celé dílo ladila paní Košťálová do velmi pozitivní noty a snad tomu tak bylo proto, že se ještě nevědělo přesně, za jakých okolností pí Monyová zemřela. S osvětlením jejího úmrtí ale přichází ruku v ruce i odsouzení této knihy. Pro mě byla tak strašně mimo, že se ani nevyplatilo ji dočítat. I když jsem to udělala ve slepé víře, že se nakonec dozvím něco podstatného. Zůstávala jsem však v pozoru i díky zbytečně složitým formulacím, které zde byly použity.

veronie
04.04.2015 1 z 5

Od této knihy jsem asi jako většina čekala úplně něco jiného. Připadalo mi to jako dobře napsaná slohová práce ze školy. Nechci nijak zlehčovat to co se stalo, jistě se paní Monyové stala tragédie a určitě to byla báječná a talentovaná žena, ale netřeba to psát na každé stránce. Neustále se omílalo to samé, asi aby se obsáhlo alespoň těch 90 stran.

simonabr
07.08.2012 odpad!

Přesně, citovat dokola několik článků a najít si pár životopisných dat na internetu nepovažuju za umění ani spisovatelství, hold se chce slečna či paní rádoby "spisovatelka" živit moc lehce:-(

Dixinka
06.02.2012

Kniha byla pouze shrnutím zpráv a díla Simony Monyové. Byla jsem zklamaná. Měla jsem dojem, že čtu čtenářský deník průměrného studenta.