Toulky s Puff

Toulky s Puff https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/272301/bmid_toulky-s-puff-SKt-272301.jpg 3 7 6

V Toulkách s Puff, kde Richard Bach popisuje svoji cestu z Floridy do Washingtonu malým hydroplánem pokřtěným Puff, navazuje autor nejen na tradici Johna Steinbecka a jeho Toulek s Charliem, ale také na svůj vlastní bestseller s názvem Iluze. Richard Bach, autor světoznámého bestselleru Jonathan Livingston Racek, který se udržel dva roky na první příčce žebříčku New York Times (prodalo se 40 miliónů výtisků), havaroval na rozjezdové dráze při startu svého malého, amatérsky postaveného vodního letounu. Stalo se to den poté, co dokončil svoji novou knihu Touky s Puff, v níž vypráví příběh právě o tomto letadle a dobrodružstvích, co v něm zažil. Se svým pověstným humorem, moudrostí a bohatými zkušenostmi pilota zpochybňuje naše vžité představy o osudu a budoucnosti. Můžeme najít bezpečí? A je bezpečí opravdu vždy to, po čem nejvíc toužíme? Richard David Bach (* 23. června 1936 v Oak Park, Illinois, USA), pilot, letecký mechanik a spisovatel se proslavil především bestsellerem Jonathan Livingston Racek z roku 1970 a filmem, jenž byl na jeho náměty natočen. V jeho knihách se často objevuje jeho láska k letectví, jež je jeho koníčkem od 17 let a kterému se věnuje dodnes. Richard Bach je autorem řady beletristických i faktických prací, kromě Jonathana Livingstona Racka jsou to např. Iluze (1977), Most přes navždy (1978), Nikdo není daleko (1979), Jediný (1988), série Knih fretek (2002-2005) ad. Většina jeho děl je částečně autobiografická a prostřednictvím aktuálních nebo snových témat ilustruje svoji filosofii.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Argo
Originální název:

Travels with Puff , 2013


více info...

Přidat komentář

Allena24
01.10.2021 5 z 5

Od autora znám jen divadelně zpracovaného Racka, asi proto nejsem zklamaná. Mě se popis cest líbil. Musím souhlasit s komentáři, že černobílé fotografie (které jinak miluju) byly nedostatečné.

medvedice3
27.12.2018 3 z 5

Souhlasím s některými autory komentářů - kniha mi připadal slabší než ty, které jsem od tohoto autora dosud četla.


Samuel Tailor
07.12.2017 2 z 5

Oproti ostatním Bachovo knihám působí Toulky s Puff jako strohé vyprávění. Kdo čeká lehkou moudrost, která přirozeně vychází z dějů a postav předchozích titulů, bude zklamán. Snaha vkládat životní ponaučení na konce kapitol, ze kterých vlastně nevychází, působí spíš nepřirozeně.
I přesto jsou Toulky s Puff čtivou knihou. Krátké kapitoly se výborně hodí na rychké počteníčko při čekání na schůzku i kratší úseky cestou MHD. Na své si také přijdou milovníci létání, svobodné lidské vůle a dechberoucích horizontů.

vlkcz
07.11.2017 3 z 5

Óda na svobodu, respektive svobodu volby. Silné okamžiky se střídají s poněkud nudnějšími pasážemi. Černobílé fotky text dobře ilustrují, ale nijak výrazně mu nepomáhají, na některých člověk jen těžko hledá, co v nich vlastně má vidět.
Asi tak 3,5.

zuzak07
01.11.2016 3 z 5

Knihu jsem přečetla proto, že mám ráda Richarda Bacha a jeho Racka a další knihy. Jeho čtenářům, kteří jsou zvyklí, že do svých knih zabudovává svůj milovaný koníček - létání, se to bude líbit, hlavně proto, že se to prostě dobře čte. Přesto to na mě bylo už moc technické a málo filozofické, než jsem u něj zvyklá. Bez této knihy bych se obešla, ale jelikož jsem od něj četla vše, tak to pro mě byla "nutnost". Každopádně, pořád je to jeho styl, takže i když mě téma moc nezaujalo, četlo se to samo.

květáček
16.08.2016 5 z 5

Skvělá kniha pro lidi, kteří četli a rádi, jeho předešlé knihy. Zejména Iluze a Most přes navždy. Užila jsem si jiný a hodně pravdivý příběh. Knihu si určitě koupím. Richard Bach je moje srdcovka.