Tohle lidi hodně berou

Tohle lidi hodně berou https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/269650/mid_tohle-lidi-hodne-berou-9M6-269650.jpg 4 89 25

Třetí sbírka fejetonů publicisty a stand-up komika Pavla Tomeše. Je možné domluvit se s cizinci, řemeslníky, mimozemšťany, ženami, dětmi nebo s Davidem Copperfieldem? Co více ničí naše životy – alkohol, nebo lidé, kteří to s námi myslí dobře? Jak by se měly ženy chovat v extrémních situacích, například když jim do domu vnikne vraždící maniak nebo když plánují svatbu? Jak vznikl vesmír? Jak z ničeho vzniklo všechno a proč to některým ženám pořád není dost?... celý text

Přidat komentář

Richard Skolek
29.01.2024 3 z 5

Humor je výsostně subjektivní záležitost a fejeton po čertech těžký žánr, tak nebudu zlý a napíšu jen – nebylo to špatné, ale za mě to určitě mohlo být lepší.

Simstr
16.01.2024 4 z 5

Jestli znáte stand-upy pana Tomeše, některé kousky budete znát. Některé jsou vynikající, že si je čtete 2x a smějete se na celé kolo (ve vlaku dost blbý :-) ) ale jako oddychovku a pro pobavení moc doporučuji.


jaroiva
12.01.2024 4 z 5

Splnilo očekávání. Typický P. Tomeš.
Věděla jsem, do čeho jdu a nejsem zklamaná... Některé kousky jsem (ať už chtěl nebo nechtěl) musela přečíst manželovi nahlas.

Kv0the
15.11.2023 4 z 5

Vtipné fejetony, u kterých jsem se vážně pobavil. Skvělé čtení na podzimní večer :)
8/10

Aknel26
19.06.2023 5 z 5

Některé fejetony jsem znala jako výstupy Pavla Tomeše v Comedy Clubu, s jinými jsem se setkala poprvé a při čtení jako bych slyšela jeho hlas. U většiny jsem se dobře pobavila a zasmála.

wooloong
03.04.2023 5 z 5

Výborná knížka jako vždy. Některé kapitoly "jen" potěšily, u jiných jsem řvala smíchy. Nejlepší byl pro mě kotel, rehabilitace, o divokých zvířátkách a maniak.

dagsvob
13.12.2022 5 z 5

Super vtipné fejetony pana Tomeše. Jeho humor mám moc ráda. Četla jsem v nemocnici po operaci a to teda moc nedoporučuju.... Stehy dostaly smíchem zabrat

ajasin
01.12.2022 5 z 5

Skutečně povedené, vtipné fejetony. Pokud si potřebujete vyčistit hlavu, odreagovat se a zasmát doporučuji.
V průběhu čtení jsem si uvědomila, že autora znám z jeho stand-up výstupů v pořadu "Na stojáka".

ArkAngel
22.09.2022 4 z 5

Varování: Tahle kniha vyvolává záchvaty smíchu a touhu předčítat jednotlivé fejetony jiným lidem ve vašem okolí. Pokud o tyto vedlejší účinky nestojíte, titul "Tohle lidi hodně berou", vynechejte.
Jak jsem již tedy zmínil, jedná se o sbírku fejetonů, které jsou zaměřené na různá témata. Některé jsou hodně vtipné, jiné vás nechají chladným. Za sebe mohu rozhodně doporučit Pravidla tichého oddílu (měl jsem možnost slyšet číst i autora samotného), Průvodce inteligentní ženy po vlastním thrilleru nebo Rodičovské stupňování. Když mi bude smutno, asi po knize znovu sáhnu, člověk se fakt pobaví.

iceVS
17.02.2022 5 z 5

Šmarjááá :-DDD

Doporučuji číst buď zásadně o samotě anebo v práci... To se pak budete na všechny široce usmívat :-D

ddkk
06.02.2021 4 z 5

Fejetony a krátké příběhy ze života mi zpříjemnily odpoledne. U některých jsem se jen usmívala jako že to je fajn, u jiných jsem se fakt zasmála nahlas, že se v tom poznávám nebo že je to sranda...občas tragikomická.

Výborný byl příběh s nefunkčním kotlem, neboť podobnou zkušenost jsme učinili i my (pro změnu jsme sice nemuseli vyměnit všechny součásti kotle na vodu, ale zjistili jsme, že pan vodař-plynař pozapomněl na napouštěcí ventil...). Líbily se mi i do Prahy odeslané zimní čepice, protože je už únor (to já zas marně sháněla plavky v květnu a společenské šaty v lednu...) a taky kavárničky s dětskými koutky (omylem jsem s vnukem kdysi do jedné vstoupila a měla z toho noční můru ještě když se mu narodil bráška).

Doporučuji pro ukrácení dlouhé chvíle a spravení nálady.

JanulaM
28.02.2020 5 z 5

Soubor krátkých příběhů a úvah, které vtipně a originálně komentují realitu kolem nás. I když podobných je v současnosti docela hodně, knížka Pavla Tomeše je podle mě jedna z nejlepších. Možná i díky autorově zkušenosti jako stand-up komika se jeho postřehy vyznačují hravostí( především v práci s češtinou) a nadhledem. Oceňuji i to, že se úplně obejde bez zbytečných, i když dnes poměrně běžných, vulgarismů, kterými někteří méně schopní "tvůrci" nahrazují nedostatek vtipu a talentu. Shrnuto, kniha mě moc bavila a třeba kapitola o smyšlené historii stand-up výstupů byla prostě výtečná. Určitě si přečtu i předchozí knížky autora.

hankabe
08.01.2020 5 z 5

vynikající.. a rozhodně ne proto, že su taky jednó nohó ze Štatlu.
chceš se zasmát? přečti si to, tohle lidi hodně berou.

jprst
09.09.2019 5 z 5

Přečteno na doporučení kamaráda a opravdu trefa, vtipné pohledy na příhody a věci, které mohou potkat (nebo už i potkaly) každého z nás. Pobavilo mě to natolik, že se příležitostně mrknu i na další z autorových knih.

Chytuš
05.09.2017 5 z 5

KNIHKUPECTVÍ:
"Máte prosím nějakou vtipnou knížku, která pobaví?" Následuje krátký zamyšlený výraz prodavačky a odpověď:
"Tohle lidi hodně berou." Sleduji pro jistotu obě ruce paní za pultem a snažím se telepaticky odhadnout, co to ty lidi teda hodně berou. Můj hypnotický pohled jí poněkud znervózní a ona zopakuje: "No Tohle lidi hodně berou. To neznáte? Je to fakt vtipný, třeba o tom, že na začátku února už nikde nekoupíte zimní čepici, o tom, co dělat, kyž se vám pokazí plynový kotel nebo jak prát nejenom špinavý peníze, jak používat klíckovou pastičku na myši, jak obvykle probíhá rehabilitační cvičení a návštěva u dentální hygienistky. No a spoustu dalších praktických rad, třeba pro nastávající nevěsty neocenitelné rady, jak naplánovat ten ideální den D, nebo co dělat, když vám na puse vytaší Rakousko..." A já si uvědomuju, že to chci. Chci to, co všichni ti lidi berou, protože to přece musí stát zato, no ne? A víte co, byla jsem nadšená a u některých fejetonů se řechtala jak blázen (i po několikátém přečtení). Neváhejte, čtěte a bavte se :-)

mautina7
18.06.2017 5 z 5

Po dlouhé době kniha, u které jsem se smála i nahlas. Příjemné postřehy ze všedního života.

jentakněkdo
19.06.2016 5 z 5

Zajímavé životní postřehy. Určitě se zasmějete... :)

Es.
17.05.2016 5 z 5

Každý fejeton měl svoje kouzlo :-) taková humorná oddechová knížka

magnolia
11.04.2016 4 z 5

Většina povídek mě pobavila a několikrát jsem se smála nahlas, tak ty 4 dám. Není to tak jednoduché, vymyslet a napsat humorné příběhy. Zvláštní (smradlavý:) druh papíru, ne tak běžná grafická úprava a je tam i pár obrázků a humorné přílohy na konci. Přečtěte si.

mikykoo
05.04.2016 5 z 5

Přečteno jedním dechem, bezvadné oddychové čtení...když si vzpomenu na "lekci cvičení" nebo na "opraváře kotlů" , musím se smát ještě teď... Zhltla jsem jsi skutečně na posezení, až mi na konci bylo líto, že jsem si ji nedávkovala po menších částech, aby mi čtení déle vydrželo... Určitě se k ní zas někdy vrátím.