Tlustá tak akorát

Tlustá tak akorát https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/399181/bmid_tlusta-tak-akorat-Zxn-399181.jpg 3 146 66

Tlustá tak akorát série

1. díl >

Humorný románový návod, jak se nezbláznit z nadváhy (a přijmout sama sebe) „Nebyla moje volba být tlustou třicátnicí. Nechtěla jsem být ani tlustou dvacátnicí. A upřímně, nikdy jsem netoužila být boubelatou „desátnicí“. Ale stalo se. A musel by se stát zázrak, aby se ze mě za deset let nestala i tlustá čtyřicátnice. Na zázraky dávno nevěřím. Zkoušela jsem ZÁZRAČNÉ diety, ZÁZRAČNÉ čaje, dokonce i ZÁZRAČNÉ čarování a jednu dobu jsem se dala také na modlení. Nic naplat, peníze za hubnoucí zázraky ubývaly, kila zůstávala. A tak jsem si řekla, když už tlustá, tak alespoň šťastná. Respektive být šťastná mě naučila moje milovaná babička.“ Květa moc dobře ví, co je to nízké sebevědomí. Od malička se potýká s nadváhou, kluci ji vždy brali jen jako dobrou kamarádku a jakožto poslušná dcera místo vytoužené profese cukrářky skončí jako učitelka. Jediná babička jí rozumí. A tak když po její smrti nalezne odkaz v podobě ručně psané knihy jejich oblíbených sladkých receptů s výzvou, ať se hned pustí do pečení, poslechne a každý den přichystá jednu dobrotu. A začnou se dít divy.... celý text

Přidat komentář

LaCoccinelle
03.08.2023 4 z 5

Nenáročná a čtivá knížka, přečtená za jeden den. Těším se na pokračování.

absa2611
29.07.2023 5 z 5

Miloučká knížka přečtená během jednoho dne. Příjemný relax, doporučuji.


Amneris
02.06.2023 5 z 5

Obálka knihy se mi moc nelíbila, ale zaujal mě název. A knížka velmi mile překvapila. Příběh Květy a Jiřiny, které se řízením osudu setkají a společně si plní své sny. Musím říct, že jsem knihu přečetla na jeden zátah, hrozně se mi líbil styl psaní i příběh. A jelikož má příběh pokračování, tak se do něj rada začtu :-)

Zlatinka.Emilly
23.05.2023 5 z 5

Super knížka. Jen ta obálka se mi vůbec nelíbí.

JancaMia
14.05.2023 5 z 5

Pohlazení po duši, po knize jsem koukala když vycházela a nejinak tomu bylo i druhého dílu na který se chystám. Kniha je vyloženě pro milovnice pečení, "boubelky" a ty "co neví co se životem". Když to shrnu kniha je krásně řemeslně napsaná (jakožto román) a jako bonus v ní jsou citáty a částečně je to i motivační kniha.

Cher
20.11.2022 5 z 5

Knížku jsem si vypůjčila v knihovně, protože mě zaujal název. A bylo to překvapivě velmi milé čtení. Sympatické postavy a zejména u hlavních hrdinek můžeme sledovat jejich vývoj během jednoho roku. Tím, že změnily svůj život takřka o 360 stupňů, ať už dobrovolně nebo vlivem událostí, nabyly sebevědomí.

petuzla5591
25.09.2022 4 z 5

Celkem inspirující a milý příběh o cestě dvou rozdílných žen, jejichž životy se protnou smutnou událostí. Moc mě bavily vedlejší postavy a deníkové zápisy babičky a k tomu přiložené recepty byly super. Určitě podle nich něco upeču. Celkově za mě moc fajn oddechovka.

Ála1968
29.08.2022 3 z 5

Byl to takový jednoduchý příběh.Nebyl špatný,jen mě štvalo,že starší muž si najde mladou milenku-dobrá,starší žena mladšího-budiž a žena v průměrném věku nejmladšího,to už bylo vážně přehnané.

nitoa
04.07.2022 3 z 5

Volila jsem tuto knihu jako vypnutí. Je čtivá, jednoduchá, nenáročná a laskavá. Vrátila jsem se do dětských let, kdy moje babička pekla sušenky a říkala mi všechna "tajemství", která musí dobrá hospodyně znát.

Simeona
26.06.2022 4 z 5

Už podle obsahu mi bylo jasné, že se nebude jednat o knihu s nějak extra super dějem. Název knihy se mi však natolik zalíbil, že jsem se jí rozhodla koupit. Děj je jednotvarny, optimisticky s žádným extra dramatem a pro mnoho lidí velice nudný. Věřím, že mnoha lidem se kniha nelíbí, ale mě pohladila na duši. Proto nemůžu knihu hodnotit jinak než pozitivně.

Bustedka
25.11.2021 2 z 5

Někdy si ty anotace pro jistotu nečtu, abych dala šanci i těm knihám, po kterých bych normálně nesáhla. Tohle byl ale omyl. Kýč jako bič, přitom s celkem dobrým, ale nevyužitým námětem.

PFP
29.10.2021 5 z 5

Pokud někdo rád peče (já ano) a potřebuje opravdu vypnout a s nějakou knížkou zalézt do peřin, protože je utahaný jak kotě a má všeho plné zuby, a chce šťastný konec, žádné utrpení, atd. Tak je to ta správná knížka. Bonus je zasazení do našeho, českého prostředí + skvělé recepty pro domácí pečení - ty mají úspěch v širokém dalekém okolí - tedy to co jsem podle nich napekla. Takže za mně na růžovku plný počet.

katynka78
05.10.2021 3 z 5

Velmi často se mi stává, že mám tipy na knihu přes časopisy a tady tomu nebylo jinak.
Zaujala mne anotací, zaujala mne názvem a rozhodla jsem se vyměnit kriminálky za limonádu:-).
Na tomto příběhu se mi moc líbilo to, že byl z naší země. Postavy byly sympatické a hlavně měly českou povahu, které se o trošku líp rozumí než když čtete příběh odehrávající se v zahraničí.

Je to příběh ubírající se pozitivním směrem a i když se tam občas objeví mráček a potíže, jsou vyřešeny samozřejmě ke spokojenosti čtenáře.
Působí jako běžný život a zároveň trošku přikrášleně. Ale to od románů očekáváte.
Je to kniha pro příjemné okamžiky, nenáročná, necháte se nést a nemusíte mozek namáhat.
Za mě příjemné. Je to zkrátka jak se říká "oddechovka".

veronika9761
16.08.2021 2 z 5

Knizku sem mela zalozenou na strane 50, ale pri opetovnym cteni jsem si nepamatovala ani tuk. Knizka je plna klise a pohadkovych koncu na vsech frotach, az mi trnuly zuby. Konec sem vyhlizela od pulky knizky. Sice sem mela naladu na oddechovku, ale co je moc, to je moc.

Beky
23.12.2020 4 z 5

Hezká a příjemná oddechovka :)
Jen mě maličko zklamalo, že je to vlastně vše jen o pečení, protože jsem trochu doufala, že mi třeba kniha pomůže naučit mít se ráda, což se nestalo :D, ale příběh to byl strašně milý, příjemný a nenásilně romantický :))

knihkupkyněv.
10.12.2020 5 z 5

Toto je perfektní knížka pro oddych,. Moc jsem se u ní pobavila.

Stella_Reed
18.07.2020 4 z 5

Knížka asi předvídatelná, ale mně se moc pěkně četla. Příjemná oddychová romantika.
Receptů bych taky přivítala víc, i když jsem je v textu přeskakovala, tak bych se k nim ráda vrátila a některý zkusila.

Alena_S
01.07.2020 4 z 5

Moc milé překvapení. Čekala jsem prvoplánové srandičky a tenhle příběh byl, ano, kýčovitý a sladký jak ten dort, ale na uklidnění/zlepšení nálady perfektní. Byl by z toho i hezký miniseriál.

krevetka79
19.05.2020 5 z 5

(SPOILER) Naprosto oddechové čtení při kterém Vás přepadne chuť na pečení něčeho moc dobrého :-)

Hankie
14.05.2020 2 z 5

Příjemná oddechovka, při které jsem se slzama v očích vzpomínala na babičku a v duchu se vracela do dob, kdy ještě byla mezi námi. Škoda, že receptů v knížce nebylo více, tuto linku autorka mohla držet o něco déle. Líbil se mi nápad, kterým byl dárek babičky vnučce, to bylo milé.