Titanic: Fakta, fikce, film

Titanic: Fakta, fikce, film https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36487/titanic-fakta-fikce-film-36487.jpg 4 28 5

Publikace se ve třech samostaných částech zabývá okolnostmi katastrofy zaoceánské lodi Titanic, výzkumem jejího vraku, astrologickou analýzou, odpovídající na před- poklady tragédie a konečně i natáčením velkofilmu, který byl oceněn jedenácti Oscary a na jehož vzniku se podílela i skupina českých kaskadérů. Nejedná se o hlubokou sondu do problematiky, ale o komerčně přitažlivé žurnalistické pojednání.... celý text

Přidat komentář

Jana K
15.01.2019 3 z 5

Útlá knížka těžící hlavně z úspěšného Cameronova trháku a s ním souvisejícího vzrůstu zájmu o tuto námořní katastrofu. Nabízí pohled na tragédii Titaniku ze tří různých stran. Mě nejvíce zaujala samozřejmě fakta, ale protože už mám o Titaniku něco načteno, tak to pro mě nebylo nic nového. Ale pěkně zpracováno pro toho, kdo nechce číst např. podrobnou knihu od Hubáčka a přesto se dozvědět, jak to ve skutečnosti bylo.
Další dvě části knihy jsou slabší, fikce a pohyby planet mě nebaví vůbec a část o filmu je velmi slabá, jen spousta fotek a prakticky nic zajímavého.
Ale pro fanoušky Titaniku, k nimž patřím, je určitě povinnost mít tuhle knihu ve své knihovničce.

efka.saf
26.03.2018 4 z 5

Kniha, jejíž koupi jsem si v době největší filmové slávy Titanicu doslova vybrečela na ulici. Pak, jako ještě nepříliš zdatná čtenářka, jsem ji celou poctivě přečetla. Nejvíc se mi samozřejmě líbily pasáže o filmu, dnes bych ocenila spíše historická fakta. Ale v době, kdy jsem knihu četla, se mi opravdu líbila.


mapet85
18.01.2016 4 z 5

Už od detstva ma fascinuje osud vo svojej dobe najväčšej, najluxusnejšej a "nepotopiteľnej" lode Titanic. Takisto mám veľmi rád aj Cameronov film a tieto dve veci boli hlavným dôvodom prečo som siahol po tejto knihe.

Kniha popisuje osud tejto fenomenálnej lode z troch perspektív - fakty, fikcia a film. Ilustrujú ju obrázky interiéru, exteriéru, rôzne zábery z filmu. Určite to nie je najlepšia kniha napísaná o Titanicu, napriek tomu som sa ale dozvedel nové informácie. Najmä v časti fakty. Kapitola fikcia, kde sa popisovalo, čo asi mohlo tragédiu spôsobiť, ma až tak nezaujala. Ale myslím, že pre fanúšikov Titanicu, ktorí si chcú obohatiť informácie je táto knižka vhodná. :)

No a skúste sa vžiť do role pasažierov a odpovedzte si na túto otázku. Dokážete to ?

"Jak těžké muselo být rozhodnutí opustit zdánlivě bezpečnou a pohodlnou loď, s rozsvícenými světly a hrajíci hudbou, jak těžký musel být krok z obřího parníku do některého z malých člunů, houpajících se na laně víc než dvacet metrů nad hladinou oceánu? Jak těžké muselo být rozhodnutí opustit manžela, druha, přítele - a to zatím v okamžiku, kdy nikdo nepochyboval o tom, že všichni mají stejnou šanci na záchranu."

Lauralex
01.06.2015 4 z 5

Pro skalní fanoušky Titanic skvělá knížka, jak se dnes říká "must have", kterou jsem musela mít ve sbírce. Líbí se mi, že je to ze všech tří pohledů, protože miluji jak film, tak i samotnou loď a všechno o ní.

Titanic je jedna z mých velkých částí a tím pádem i tato kniha. Už navždy.

TessDragon
10.07.2012 5 z 5

Knížka o Titanicu. O filmu, ale i historii, fakta, fikce. Správný fanoušek by si měl tuhle knížku pořídit. Najde v ní spoustu zajímavých informací i moc pěkné obrázky z filmu.

Štítky knihy

Titanic (loď)

Autoři knihy

Petr David
česká, 1949
Zoša Kinkorová
česká, 1921 - 2016