Lovec

Lovec https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467819/bmid_lovec-BZH-467819.jpg 4 175 52

Timothy Blake série

< 2. díl

Timothy Blake, bývalý konzultant FBI, teď obstarává pro šéfku podsvětí likvidaci těl. Jednou v noci však najde tělo, které najít neměl, a nezbývá mu, než ho ukrýt. Jenže pak ho FBI požádá o pomoc při pátrání po pohřešovaném univerzitním profesorovi a Blake v něm poznává mrtvého, kterého má ve svém mrazáku. A vzápětí se ztratí další muž. A pak další. V texaském Houstonu řádí sériový vrah a Blakeovi na vyřešení případu dochází čas. Vyšetřování ho zavede do továrny na výrobu sexuálních panen, na louisianskou skládku odpadu a do tajného srubu uprostřed lesa. Společný hon na vraha ho opět sbližuje s agentkou FBI Reese Thistleovou – jenže ona se tak dostává čím dál blíž k odhalení jeho strašlivého tajemství. Dokáže Blake usvědčit vraha, aniž by zároveň usvědčil sám sebe? Lovec je dalším spletitým a napínavým příběhem mrchožrouta, který za své služby požaduje vskutku zvláštní odměnu, a potěší zejména fanoušky Dextera a Hannibala Lectera.... celý text

Literatura světová
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Hunter , 2019


více info...

Přidat komentář

dencazrnu
01.04.2024 4 z 5

Upřímně, kdybych měla knihu hodnotit jako celek, dám jí asi mnohem menší hodnocení, protože příběh kanibala – detektiva je na mě prostě moc, ale to je čistě jen můj problém. Na druhou stranu, do knihy jsem šla s tím, že vím, že se jedná o kanibala a proto v celkovém hodnocení tuto skutečnost přeskočím. Celý příběh byl jinak moc hezky promyšlený a vyšetřování mě bavilo. Dvojice Thimothy a Reese je velice různorodá, ale ve finále jim to společně docela klapalo a jejich spolupráce byla místy i dost úsměvná. Co mě teda strašně mrzí, je ten závěr, protože okamžitě potřebujete číst další díl, který však u nás není přeložený, achjooo. Každopádně pokud vám ale nevadí kanibalismus a sem tam nějaká ta šlacha mezi zuby, vzhůru do čtení! O zábavu rozhodně nebude nouze :-)

Leena87
31.03.2024 5 z 5

Baví, baví, baví! Timothy je prostě originální, neotřela postava. Tento díl mě bavil stejně jako první, i když už jsem tak nějak věděla co od Timothyho čekat. Příběh byl zapletený, místy i trochu zmatený, ale moc mě to bavilo. I to jak se vyvinul vztah mezi Timothym a Tess - to bylo příjemné doplnění jinak ztraceného příběhu. Otevřený konec mě překvapil, moc doufám, že se třetí díl dočká překladu.


TheSarcasm
16.03.2024 5 z 5

Řekl bych, že Jack Heath dostal nápad za milion. Na bázi průměrného thrilleru narouboval hrdinu natolik svérázného, že to tím celé posunul na úplně jinou úroveň. Timothy Blake je sám o sobě tak šílený, že v porovnání s ním zcela blednou nelogičnosti v ději i ve struktuře příběhu. Naštěstí autor nebere svého hrdinu zas tak úplně vážně, aby mu nepovolil notnou dávku sarkasmu a sebeironie.

Buchtičkajani
20.06.2023 2 z 5

Tak jsem názor nezměnila. Tak jako první díl, i tento byl pro mě nechutný. Takže ne, tohle není můj šálek kávy.

Duchoslp
15.04.2023 4 z 5

Druhý díl byl zbytečně překombinovaný. Asi by stačila jedna vyšetřovací linie a navíc zůstává spousta nezodpovězených otázek. Lehce polepšený Timothy si stejně nemůže odpustit pár nechutnějších scén. Dojem z knížky je hodně rozpačitý

Holly.W
21.03.2023 3 z 5

První díl mi přišel o něco lepší. Lovec začal dobře, ale čím víc se blížil konec, tím víc mi to přišlo přitažené za vlasy a zmatečné. Hlavní hrdina tuto sérii hodně zvedá. Co tomuto dílu taky dodalo šťávu je sbližování Timothiho a agentky Thistleové. Co knihu totálně zabilo, byl ten konec. Tak debilní a useklý konec jsem snad ještě nezažila. No každopádně na 100 % víme, že bude pokračování.

KaMal
26.02.2023 3 z 5

Tak nevím, no... Moje první kniha od autora, četla se docela dobře, příběh zajímavý a nerozluštitelný, ale občas jsem potřebovala od Blakea a jeho jídelníčku oddech. Navíc mi, na rozdíl od většiny čtenářů, nebyl moc sympatický (stejně jako jeho partnerka) a jeho vyjadřování působilo spíš cynicky než vtipně. Ale časem se určitě vrátím i k prvnímu dílu.

derminator
12.07.2022 4 z 5

První kniha od autora kterou jsem četl. No takhle kniha je napsána velmi dobře, autor určitě umí dobře vyprávět, i příběh je velmi dobrý a zajímavý, ale ty morbidní scény kdy hlavní hrdina pojídá lidi je dost odporný a hnusný a musím říci, že se mi chvílemi dělalo i špatně, ale na druhou stranu vás kniha pohltí a donutí ji přečíst až do konce. Příběh mi zaujal a až na ty hnusné scény knihu doporučuji dávám 80 % a pokračování ve čtení autorových knih se nebráním, ale doufám, že už hlavní hrdina nebude jíst! Tedy aspoň lidi.

Katania
20.05.2022 5 z 5

Skvěle! Moc se mi tahle série líbí a doufám v pokračování.

čef
08.05.2022 5 z 5

Hrdina tohoto příběhu má hodně zvrácené stravovací návyky, také jeho pracovně-právní vztahy jsou jaksi nedokonalé. Na druhé straně jeho postřeh spolu značnou schopností si pamatovat viděné a vydedukovat podstatné, je velmi pozoruhodný. Příběh sériového vraždění je naštěstí vyprávěný s vtipem a nadhledem, jakkoliv se to zdá zvláštní u tak mladého autora a tak to bylo pro mne milé překvapení.

astra3
03.05.2022 4 z 5

Sice zcela neuvěřitelné, ale čtivé.

SimonaP
26.04.2022 3 z 5

Opravdu povedený thriller, napínavý, místy vtipný. Akorát Mrchožrout mě bavil o něco víc, asi proto, že byl první a originální. Toto už je takový druhý vývar.

Dumicek
25.04.2022 5 z 5

Opět naprostosto skvělý thriller..Blake je prostě i přes svou úchylku naprosto boží chlap,kterého si zamilujete a přejete mu ať mu to v životě prostě klape..a když už svíta na lepší časy,tak se prostě zase něco podělá..napínavé a strhující a ten otevřený konec..no hned bych se na něj vrhla!

INCOGNITOREADER
25.02.2022 5 z 5

To co začalo v Mrchožroutovi se v Lovci rozjíždí na plné obrátky a my sledujeme opět Blakea jak se připojí k FBI, aby pomohl vyřešit zmizení. Blake se do toho, ale zamotá mnohem víc a musí s FBI pracovat i když sám nechce, aby byl u zdroje informací a mohl případně manipulovat s vyšetřováním. Občas je to opravdu nechutné a ironie je tady na nejvyšší úrovni. Třeba když Blake vyslýchá jednu svědkyni a zároveň si ukusuje sendvič z jejího otce .... Jedná se opravdu o strhující jízdu, která ani na okamžik nezpomalí a nemá hluché místo. Kniha se opravdu dobře čte. Ale co ten konec?!!! Kde je sakra ten třetí díl?!!!!!

Sabina335
19.02.2022 5 z 5

Kniha naprosto super, ale ten konec???? Jako otevřené konce moc nemusím, ale tohle je otevřené až až... Už teď chci další díl a vědět, jak to bude pokračovat!!! Jinak hádanky opět zaměstnaly hlavu nejen mojí, ale i manžela a na některé z nich jsme opět nedokázali přijít :D

Danago
09.02.2022 5 z 5

Strhující thriller, sympatický Timothy Blake je ještě sympatičtější než v první díle a pořád stejně chytrý a důvtipný. Opravdu to byla jízda a konec zase bohužel šíleně otevřený, což je hrůza. Kdy vyjde další díl ?
Jen mi chybí odpovědi na hádanky, i když některé z nich jsou notoricky známé některé jsem nerozluštila .

AngeliS
07.01.2022 5 z 5

Četla jsem to na dovolené tak, že jsem od toho odmítala odtrhnout oči. Přišla jsem i o možné rande. :D Jak mi později personal hotelu hlásil, vůbec jsem neviděla ani neslyšela. Raději jsem se rochnila v tom, na kom si zase pochutná a byla jsem napjatá jak struna. Btw. Asi nejsem dobrý společník na dovolenou :D

zdendula31
28.12.2021 5 z 5

Lepší než první díl.
Ten konec mě málem zabil,tak už aby byl další díl.
Hádanky jsou třešínkou na dortu.

knihomolkadorfa
16.11.2021 4 z 5

Tak občas se mi dělalo špatně, ale nešlo přestat číst a Timotyho si prostě nezamilovat. Ještě pár knížek s tímto sympatickým konzultantem, a je ze mne vegetarián.

capricornus
14.11.2021 3 z 5

Ohavné, nechutné, překombinované. Další společný rys s 1. dílem: TB se vlastní iniciativou (blbostí, či naivitou) dostane do rukou ... a pak zázrakem vyvázne!
Minule 3* , dnes 3 a 1/2*(TB chce skončit s knblsm).

Štítky knihy

thrillery kanibalismus kriminální thrillery

Autorovy další knížky

Jack Heath
australská, 1986
2019  80%Mrchožrout
2021  85%Lovec

Kniha Lovec je v

Právě čtených4x
Přečtených208x
Čtenářské výzvě15x
Doporučených17x
Knihotéce164x
Chystám se číst111x
Chci si koupit32x
dalších seznamech3x