Ticho promlouvá

Ticho promlouvá https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18239/ticho-promlouva-18239.jpg 4 157 25

Esenci Tolleova poselství je jednoduché pochopit: Když se spojíme s tichem ve svém nitru, překročíme hranice své aktivní mysli a emocí a objevíme hloubku trvalého klidu a spokojenosti. Kniha je rozdělena do deseti kapitol, z nichž každá je mozaikou stručně vyjádřených myšlenek, ale pokud je čtete jako celek, mají hluboce transformativní účinek.... celý text

Literatura světová Duchovní literatura Literatura naučná
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Stillness speaks , 2003


více info...

Přidat komentář

LordSnape
24.07.2022 1 z 5

Jedná se o výcuc Tolleho knih. V podstatě se revoluce nekoná a nic podstatného autor světu nepřinesl. Nevím, kam ty peníze z přednášek a knih cpe, ale kniha je v podstatě do zlatavého obalu zabalený new age a vykradený buddhismus. Proč bych měl poslouchat někoho, kdo si jen bere od ostatních to, co se mu hodí, když to mohu mít v plné formě od učitele nebo mentora, který se zároveň během let někam posunul, a jeho učení je 100% autentické?

Kryštofka
17.05.2022 5 z 5

Howgh.


lenochod037
31.01.2022 5 z 5

Úžasná kniha, skvělé doplnění knihy Moc přítomného okamžiku.
Knihy tohoto autora mi určitě nebudou jen ležet na poličce, četba těchto knih mě uvolňuje a uklidňuje. Je to pro mě taková meditace. Doporučuji!

Pe3ček
18.05.2021 4 z 5

Výborná knížka, která za mě doplňuje perfektní knihu Moc přítomného okamžiku, proto dávám "jen" 4 hvězdičky.

bacouch
19.02.2021 5 z 5

Co zbyde z vašich obav a tužeb spojených s problematickými situacemi vašeho života, jež zaměstnávají vaší pozornost? Pomlčka - pět centimetrů dlouhá pomlčka mezi datem vašeho narození a datem vašeho úmrtí na náhrobní desce.

ditul
30.12.2020 5 z 5

Kniha, kterou jsem četla po částech a nechávala si prostor pro každou její část, abych si ji mohla v klidu vychutnat.. Je plná krásných hlubokých myšlenek..
*Ticho je vnitřním klidem a společně jsou esencí tvého bytí. Vnitřní ticho a klid změní a zachrání svět.
*Všimni si, že když vnímáš ticho, na nic nemyslíš. Uvědomuješ si, ale nemyslíš.
*V okamžiku smrti se ti život může skutečně jevit jako sen, který právě končí. Nicméně i ve snu musí existovat nějaká esence, která je reálná. Musí existovat vědomí, v němž se sen odehrává; jinak by žádný sen neexistoval.
*Utrpení otvírá skořápku tvého ega, takže má svůj význam. Utrpení je nutností, dokud si neuvědomíš, že není nutné.

lencin
19.09.2020

Když se spojíme s tichem ve svém nitru, překročíme hranice své aktivní mysli a emocí a objevíme hloubku trvalého klidu a spokojenosti.

Vnitřní ticho a klid změní a zachrání svět.
(2010)

Dyrmon
04.08.2020 5 z 5

Dle mého nejlepší Eckhartovo dílo. Bez zbytečné omáčky a balastu, kterým trpí jeho ostatní knihy. Jen čistý souhrn celé jeho nauky, o nic více, o nic méně. Přijde mi že v porovnání s touto jsou všechny jeho další díla poněkud zbytečné. U všech rozebíraných témat se jde hned k věci a kniha se čte velmi příjemně, podobně například jako díla od Anthony de Mella. Ovšem tak jako u jiných podobných knih bych doporučil číst velmi pomalu a pečlivě se zamýšlet nad tím, co se nám autor snaží předat. Asi není co bych vytknul, za plný počet.

Looka
07.07.2020 5 z 5

Opět skvělá kniha, která vám otevírá spojení s vaším nitrem, díky čemuž začnete pociťovat větší klid, než jste si kdy mysleli. Ovšem je důležité číst pomalu, dělat si zápisky dokud se vám to nezakoření do hlavy a do vašeho každodenního života. :)

Elea
26.06.2020 5 z 5

Kniha dává hodně námětů k přemýšlení, teď se jen pokusit alespoň něco z ní také převést do života.

Jitty82
03.03.2020 5 z 5

E. Tolle je duchovní mistr, který otevírá naše srdce jasnými slovy. Myšlenky této knihy mají ohromnou moc. Průvodce pro všechny, kteří hledají klid, odpovědi a vlastní posun.

Dena1000
21.02.2020 5 z 5

Eckhart Tolle mi změnil život. Všechny jeho knihy mohu číst stále znovu a znovu a stačí přečíst par řádků a cítím hluboký klid. Díky jeho knihám jsem se vydala na cestu transformace z temna. Tisicere díky Echarte!!!

anansie
21.02.2020 4 z 5

Trochu buddhismu, trochu mindfullness, trochu psychologie a filozofie a to vše dohromady rovná se Tolle. Kdo se trochu již orientuje, pro toho nebudou myšlenky v knize nic převratného, jsou spíše takovým shrnutím a připomenutím. Nejpříjemnější je číst je před spaním a zažít si to ticho v sobě...

Ronkar
03.02.2020 5 z 5

Tolle je frajer :D Když jsem před lety viděl jeho video z jakési přednášky, opravdu jsem si řekl: Jo tomuhle týpkovi je běžný fungování v realitě fakticky buřt :D Buď je úplně mimo, nebo je prostě osvícenej :) (což je mi sice sympatický ale asi to nikdy nepochopím). Zajímavé myšlenky, které stojí za zhodnocení a třeba i vyzkoušení v praxi, pokud má člověk bordel v hlavě (i svém okolí) a nějak si neví rady co s tím. Určitě doporučuji.

mariva
10.11.2018 3 z 5

Tohle není knížka k běžnému čtení - chce to otevřít, přečíst si pár myšlenek a nechat je na sebe v tichu působit.

miri.f
25.06.2018 5 z 5

Je těžké k tomuto cokoliv psát... Snad jen to, že kniha je skvělá a může být výtečným návodem pro to, jak se na věci okolo sebe dívat, jak je vnímat, jak jednoduše a prostě BÝT. Když člověk čte tyto řádky, najednou ví všechno a nepotřebuje víc. V běžném životě čelí mnoha "nástrahám" a zpočátku může být těžké tato moudra aplikovat na každodenní prožitky. Proto bychom ji neměli číst pouze jednou či dvakrát, ale opakovaně, třeba i stokrát. Znovu a znovu se vracet k těm slovům, která nám mohou pomoci zbavit se starých vzorců, které nám byly tak dlouho vštěpovány. Za mě skvělé dílo...

Teralien
03.04.2018 3 z 5

Myšlenky dobré.
Ale přijdou mi od Tolleho knihy moc podobné.

VladimirTetur
16.02.2017 odpad!

Kazatel prázdnoty s mizernou životní bilancí opět útočí na naše peněženky.

Enthik
22.11.2016 5 z 5

Nádherná kniha... myslím tedy obsahově. Nejvíc mě dostala kapitovla o smrti´, kterou jsem četl se slzami v očích. Autor se opakuje z knihy moci přítomného okamžiku, ale to na její kráse nic nemění. 5/5

Jednoduchej
18.09.2016 2 z 5

těch 90 procent , se asi ješte nedostalo k Buddhismu