Tentokrát je to doopravdy

Tentokrát je to doopravdy https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510433/bmid_tentokrat-je-to-doopravdy-643530c958442.jpg 4 66 27

Kdo by zahrál vaši životní lásku líp než skutečný filmový herec? Když sedmnáctiletá Eliza Lin zveřejní na internetu esej o tom, jak poznala svou životní lásku, doslova přes noc se z něj stane virál. Eliza konečně získá pozornost svých spolužáků na mezinárodní škole v Pekingu a příležitost publikovat ve svém nejoblíbenějším časopise. Jediný problém je, že si to celé vymyslela a všichni teď chtějí vědět, o kom psala, a aby psala dál. A tak se Eliza rozhodne, že nejlepší bude, když si najde někoho, kdo by její životní lásku zahrál.... celý text

Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

This Time It’s Real , 2023


více info...

Přidat komentář

Fortuna7
25.03.2024 4 z 5

Roztomilá oddechovka z (pro mě) neobvyklého prostředí. Velmi jsme si oblíbila hlavní hrdinku a hlavně oceňuji problémy, které v knize řešila. Kniha se četla úplně sama a já doufám, že se dočkáme dalších autorčiných knih.

booktalie
09.03.2024 3 z 5

Popravdě mě ta knížka trochu zklamala. Protože fake dating mám moc ráda a slavný herec jako hlavní mužská postava byla jen třešnička na víc.

První 120 stranách bylo fajn, ale postavy mi v polovině moc nesedly, chybělo mi tam víc společných scén a situacích při kterých bych se mohla culit (což se později zlepšilo, některé části byly vtipné i cute) a pochopit jak se postavy cítí. Místo toho jsme víc sledovali jak se Eliza chce stát spisovatelkou, a její trapné momenty, které byly vtipné, ale i občas trochu cringe.

Tato knížka totiž není jenom romantická, ale zpracovávají se tam témata jako přátelství, rodina a pocit někam patřit. A to musím říct bylo moc hezky zpracované.

Na závěr nemůžu říct, že knížka byla špatná, ale čekala jsem něco víc, protože jsem očekávala nějakou lehkou super romantiku, která to bohužel nebyla.


Wajny
21.02.2024 5 z 5

Tentokrát je to doopravdy jsem četla už podruhé a musím říct, že na podruhé se mi líbila snad ještě více. Vychutnala jsem si každou stránku bez spěchu a ponořila se do té krásné romantické nálady, která mi místy dokonce lámala srdce.

Ano, je to typické YA, ideálně tak 14+. Těším se, až moje dcera vyroste a doufám, že si čtení zamiluje jako já. A když už nebude číst přesně tohle, tak doufám, že budou stále vycházet takové krásné knihy. A pro jistotu tuhle pořizuji domů, kdyby náhodou ji za těch 10 let chtěla číst.

Autorka exceluje ve zpracování motivu fake datingu, což je osobně můj oblíbený motiv! Začátek je plný roztomilých momentů, při kterých se neubráníte úsměvu, a čtení si užíváte naplno. Postupem času se však příběh stává vážnějším a nabývá na emocionální hloubce, což mu dodává autentičnost.

Romantická linka se vyvíjí pomalu a uvěřitelně, a líbí se mi, jak postupně odhaluje charaktery postav, jejich nesmělost a váhavost. Kniha není pouze o lásce, ale o mnoha dalších tématech, jako je sebepoznání, budování kariéry, ztráta přátel, rodinné vazby a hledání svého místa na světě. Autorka vytvořila i řadu vtipných momentů, které udržují čtenářovu pozornost a dodávají příběhu lehkost.

Eliza, hlavní postava příběhu, mě opravdu zaujala. Líbilo se mi, jaká je - lehce zranitelná, zamindrákovaná, s rozbolavělým srdcem a obavami ze všeho nového. Její postava postupně roste a stává se odvážnější. Caz je spontánní a opravdový. Postupně se uvolňuje a odhaluje svou skutečnou povahu. Také se mi líbil filmový pohled na dění a vnímání herců. Bylo zajímavé sledovat, jak se dokáží postavy vyrovnat s tlakem okolí a jaký vliv na ně má veřejné mínění a očekávání ostatních.

Tentokrát je to doopravdy je krásným příběhem plným romantiky a emocí, které osloví každého čtenáře YA. Autorka dokonale zpracovala motiv fake datingu, a díky hlubokému vykreslení postav a jejich vývoji kniha nabízí něco nového. Nechte se vtáhnout do příběhu Elizy a Caze, určitě si to užijete!

houdkic
04.01.2024 4 z 5

Neskutečná slaďárna, která mě fakt neuvěřitelně bavila.

johi_murasova
20.12.2023

Fake dating mám moc ráda! Tohle bylo opravdu roztomilé čtení, a i když mám na tohle téma přečteno hodně knih, přišlo mi to originální a moc pěkně zpracované. Líbí se mi, že kniha není jen o jejich vztahu, přátelství a rodině.
Hlavní hrdinové Caz a Eliza mi přišli sympatičtí a jejich vztah i vzájemnou chemii jsem měla moc ráda. A i když vám bude Eliza lézt trošičku na nervy, dokážete to pochopit, protože je to středoškolačka.
Zkrátka, jestli si chcete přečíst roztomilou vtipnou dívčí oddechovku, tohle vám vřele doporučuji.

NNiky
13.12.2023 4 z 5

Hodně mi to připomínalo knihu Všem klukům, které jsem milovala. Ale tahle byla za mě o 100% lepší. Méněnaivní. Eliza je tak trochu introvertní mimoň, líbí se mi, že si v knize uvědomí, že ne všechno v životě jde kontrolovat.
A Caz byl prostě supr! I když jsem si často musela tipnout, jestli to hraje nebo to myslí vážně.

natalie-p6706
07.10.2023 4 z 5

Asie v románech mě uchvátila po přečtení XOXO, něco na těch knihách prostě je jiné, než klasické romány z USA nebo Anglie, možná ta cizí slova v čínštině nebo jejich zvyky, tradice atd...no každopádně v kombinaci s love Story je to pecka !

MikasaKubickov
26.09.2023 4 z 5

Občas mám prostě ráda tyhle roztomilé blbůstky, obzvláště pokud jsou z asijského prostředí. Fake dating je přesně něco co dram patří a já jen doufám, že bude vycházet více takových knih.

Ivka14
04.09.2023 4 z 5

Bylo to zábavné, sladké a knížku jsem přečetla na jeden zátah. Nemohla jsem se od příběhu odtrhnout a pořád mě to nutilo číst dál a dál.

Milovala jsem dvě hlavní postavy a jejich falešný vztah, kde nakonec byl zmatkem v tom, co bylo a nebylo skutečné. Ale také jsem ocenila, že se příběh hodně soustředil na rodinu, přátele.

LuiSummer_
02.08.2023 4 z 5

Tuhle knihu jsem si vzala sebou na pláž. Chtěla jsem na dovolené číst něco milého a oddechového - to jsem ale nečekala jak moc mě děj knihy pohltí. Eliza mi jako hlavní hrdinka byla neskutečně sympatická, možná právě i díky své podobné povaze s tou mou - z nás by rozhodně byly kámošky! Všechny ty pocity, obavy, dokonce i přátelství na dálku..dost jsem se v Elize našla a možná právě i díky tomu mě na pohled obyčejný milostný příběh tolik bavil.

Akléda_
01.08.2023 3 z 5

No já vám nevím, ale po dočtení teda můžu říct jen to, že jsem dost zklamaná. Minulý rok jsem četla Xoxo, které mi přišlo fajn a tak jsem se na další asijskou romanci dost těšila. Bohužel ale musím říct, že tohle byl prostě průměr. Stejně jako u Xoxo mi přišlo, že tady nefungovala ta romantika. Prostě jsem mezi hlavními hrdiny nic necítila a nevěřila jsem jim to. Bavilo mě ale spousta jiných věcí, to zase nemůžu říct. Caz Song je herec, Eliza chce být spisovatelka a vy máte možnost sledovat je, jak se s tím potýkají, to bylo super. Stejně tak bylo moc fajn to prostředí Pekingu, kterého tam teda klidně mohlo být víc. Taky se mi líbilo, že Eliza byla takové trdlo, které dřív mluvilo než přemýšlelo a kvůli tomu se dostávala do velmi bizarních situací, které mě bavily sledovat, i když někdy to bylo dost cringe. Celkově Eliza byla taková trochu divná a dost střelená, svým způsobem mě ale bavila. Knížka je extrémně čtivá, ani jsem nevěděla jak se to stalo a měla jsem za sebou desítky stran. Poslední co bych vytkla je hodně otevřený konec. Nedozvíme se vůbec nic ohledně toho, jak to s Cazem a Elizou bude pokračovat a to mě teda dost štve. Jako celek nemůžu říct, že by to bylo úplně špatné, i když já osobně teda víc užívala to prostředí než romantiku. Čekala jsem prostě ale něco víc, doufala jsem, že to bude ta jedna letní knížka, která bude úplně epesní, což se prostě nestalo no. #spoluprace #humbook #humbookblogeri

Lenka8065
28.07.2023 4 z 5

Za poskytnutí knihy na recenzi velice děkuji @humbookblogeri #spoluprace #humbookblogeri

Falešný vztah, který přeroste v to co neměl. Romantická oddechovka, která by Vás neměla minout!

Děj knihy se zde odehrává v Pekingu. Proto pokud jako já nejste znalec specialit Pekingu, budete stejně jako já nadšeně vyhledávat neznámé místa, jídla i aktivity.

Moc se mi líbila zde kombinace dvou témat mně blízkých. Jednalo se zde o filmové prostředí (herectví, natáčení) a psaní článků. Tato kombinace byla zakomponovaná do děje vpodstatě po celou dobu.

Hlavními postavami jsou zde Caz Song a Eliza Lin. Mužská postava mi i přes své velké ego byla moc sympatická. Caz se po celou dobu lehce měnil, začal být více otevřený k Elize a jejich vztah (ať už předstíraný nebo ne) měnil jeho povahu. Naopak Eliza, mi tolik sympatická nebyla, její ustrašenost vůči vztahu s Cazem mi vadila.

Za mě pokud chcete romantickou oddechovku z Pekingu. Která Vás přenese do předstíraného vztahu s mnoha pekingskými tradicemi a detaily. Neváhejte si Tentokrát je to doopravdy přečíst!

ester2488
26.07.2023 4 z 5

Jestli se vám líbilo XOXO (jakože já jsem ho loni totálně žrala), nebo možná i Všem klukům, myslím, že se vám tahle romantika bude líbit taky. Odehrává se sice v Pekingu, ne v Koreji, ale vibem je opravdu velmi podobná.

Romantická linka mě úplně neoslovila, ale vím, že si za to asi trochu můžu sama. Knihu jsem totiž četla hned po Srdcem proti zdi, což je příběh na velmi podobné bázi. Falešného randění jsem už asi tedy měla trochu dost.

Líbí se mi, že se knížka dotýká situací a témat, do kterých se čtenář může lehce vžít. Ať už jde o pocit osamění, špatné vztahy se sourozenci nebo psaní esejí. Myslím si, že nám knihomolům je psaní často velmi blízké, což nám umožňuje si tohle téma užít na maximum.

Knihu jsem dostala v rámci spolupráce s Humbook blogery. Děkuju!

Magdyla.8
24.07.2023 3 z 5

Velmi milý příběh mezi dvěma lidmi, kteří ze začátku předstírají vztah. Super bylo nahlédnutí do jiné kultury a do jiných zvyků. Bohužel jsem v knize měla spoustu chyb ve skloňování, což mi dost znepříjemnilo čtení (čteno jako ekniha). Taková oddechová romantická knížka u které časem zapomene o čem vlastně byla.

tasknihama
23.07.2023 4 z 5

"Vím o populárním přesvědčení, že jsme silní a nezávislí a nikoho dalšího nepotřebujeme, pravda je ale taková, že všichni někoho potřebujeme." -Eliza
Book: Tentokrát je to doopravdy (This Time It's Real)
Author: Ann Liang
Genre: YA, romance, contemporary
Topics: love, home, friendship, China
My review: 4
Tak takhle bych si představovala krásnou milou YA romantiku. Navíc v asijském stylu, takže s trochou asijské roztomilosti.

Hlavní hrdinové jsou reální, sice je tu romatická linka hned jasná, ale oni nejsou jen obyčejní tuctoví hrdinové ala "populární a šprtka". Chápala jsem obavy Elizy i její pocity mimo vztah. Musím říct, že bych si chtěla přečíst jednu z jejích prací.

Líbilo se mi jak zde byla podána první láska, přátelství a rodinná situace. Nebyla zde žádná vyhrocená minulost nebo zbytečně přidané postavy. Děj se odehrával v Pekingu, takže čtenář se při čtení něco dozvědět i o čínské kultuře.

Jediné co bych knížce vytkla bylo, že se v ní používala čínská slovíčka, ale už nikdy k nim nebyly vysvětlivky, takže nejednou jsem googlila o co vlastně jde.

Za knížku v rámci #spoluprace s #humbookblogeri děkuji @humbook

kaja8529
23.07.2023 4 z 5

Když jsem začala tuhle knihu číst, tak jsem očekávala jednoduchou miloučkou romantickou knihu na léto. Jo a přesně to Tentokrát je to doopravdy splnilo.

Aaah to byla tak úžasně roztomiloučká knížka, která mě vtáhla do děje tak, že jsem ji měla přečtenou za jeden den.

Je o předstíraném vztahu spisovatelky Elizy a populárního herce Caze. Něco z čeho by dost dobře mohlo být úžasné K-drama. A já jsem si to tak představovala ve své hlavě. Jako super seriál plný nedorozumnění, nehod a scén u kterých se culíte a ani nevíte proč. Nebo vlastně asi jo. A ikdyž mě Eliza dost štvala jak si nechtěla pořád přiznat svou lásku ke Cazovi, tak za ten konec jí to odpouštím. Ale ještě před koncem jsem myslela, že jí snad za to utrhnu hlavu.
A ještě nesmím zapomenout na skvěle napsané prostředí Pekingu a všechny ty detaily co s ním byly spojené. Hned jsem měla chuť na to ,,skleněné" ovoce na špejli. Prodává se to někde i tady?

Kniha splnila co romantická kniha měla a ještě přidala něco navíc a já nemám důvod jí dát nic jiného než...
4/5
Za knihu moc děkuji @humbook @humbookblogeri #humbookblogeri a také @endlessbibliophile

lucy_slezakova
22.07.2023 4 z 5

Tentokrát je to doopravdy
Ann Liang
.
Už po přečtení anotace jsem přesně věděla, co od knihy očekávat. Romantiku, milé prostředí a hromadu klišé. A přesně to jsem dostala! Ideální odpočinková kniha na letní dovolenou někde u vody. Moc mě bavilo i originální prostředí mezinárodní školy v Pekingu, protože o ničem podobném jsem ještě nečetla. I hlavní hrdinové byli moc fajn a sympatičtí. Občas se stane že mi hlavní hrdinka svými myšlenkovými pochody a rozhodnutími leze na nervy, ale tohle nebyl ten případ Vztah dvou hlavních hrdinů byl naprosto skvěle pojatý a vůbec jsem necítila, že by byl na sílu vystavený. Opravdu bylo všechno přirozené a hezky popsané A co mě teda překvapilo asi nejvíc, byla neskutečná čtivost! Stránky mi mizely pod rukama ani nevím jak a nemohla jsem se od příběhu odtrhnout. Boží!
.
Za zaslání knihy moc děkuji @humbook_blogeri #spoluprace #humbookblogeri

michaelakoc
22.07.2023 4 z 5

Kniha pro mě byla milým překvapením. Vím jistě, že, až bude dceři 14 let, dám jí tuto knihu a řeknu jí, že je to nádherná kniha o první lásce.

Tato kniha je YA a je originální tím, že nás nezničí žádnými velkými dramaty, traumaty, úzkostmi, depresí, alkoholem, sexem, násilím či čímkoliv dalším. Je čistá a nevinná.

Najdeme zde ale otázky vlastní identity, důvěry, místa ve společnosti.

Navíc jsou v knize krásné popisy čínské kultury a Pekingu.

A rozhodně se nebudete ani na chvíli nudit, četlo se samo.

Za knihu děkuji @humbook_blogeri @humbook #humbookblogeri, byla radost ji číst.

ketkavknizkach
12.07.2023 4 z 5

tímto bych ráda poděkovala instagramovému profilu @humbook_blogeri za poskytnutí knihy k recenzi.

eliza se svými rodiči od mala cestuje různě po světě a nikde se tudíž necítí jako doma. nyní nastupuje na střední školu v pekingu a nezapadá. nemá žádné kamarády a ti, které si našla dříve, se jí kvůli vzdálenosti odcizili. eliza jako úkol do školy musí napsat esej na téma člověk, který pro vás dost znamená - a napíše ji naprosto skvostně. její práce vyjde tak moc dobrá, že si jo zamiluje celý svět a ozve se jí mnoho lidí z nejrůznějších agentur, aby pro ně psala příspěvky na blog. doslova splněný sen. jediný problém však je, že si tu esej eliza celou vymyslela a vše, co do ní napsala, byla lež. to se ale svět nesmí za žádnou cenu dozvědět. a tak na chodbě ve škole potkává mladého a slavného herce caze songa, který jí má v přesvědčování pomoct. co by se asi tak mohlo stát?

já tyhle školní příběhy z asijského školního prostředí úplně zbožňuju! atmosféra v knize byla nádherná a četla se skoro sama. eliza byla místy dost ufňukaná a ačkoliv mě na konci dost štvala, jinak mi byla poněkud sympatická. no a caz? to byl miláček od samého začátku! co se předstíraných vztahů týče, tak toho já fanouškem moc nejsem. na druhou stranu ale musím říct, že jsem takové knihy zatím četla pouze dvě - hypotézu lásky a tuto. a obě se mi moc líbily!

zároveň s knihou jsem si pustila seriál od #netflix - xo, kitty. na školní lásky v asii jsem tedy byla dosti naladěná a pokud pro mě máte nějaké další podobné doporučení, sem s ním! za mě je to pro vás ještě třeba xoxo od autorky @axieoh.

knihu hodnotím pozitivně, tedy čtyřmi z pěti.

další recenze na instagramu jako @ketkavknizkach.

Jane2016
09.07.2023 5 z 5

Tentokrát je to doopravdy, knížka, do které jsem se hned na první pohled zamilovala. No řekněte sami, ta obálka? To je ráj!

A musím Vám říct, že knížka mě absolutně nadchla. Po celém dni v práci jsem přišla domů s tím, že jsem se na knížku těšila, ale že si přečtu jednu, dvě kapitoly a půjdu spát. A nakonec to dopadlo tak, že jsem četla cca do půl jedenácté, protože se nedalo přestat číst!

Knížka je vtipná, krásná a romantická. Nebyl zde ani jeden moment, kdy bych se nudila. Dokonce si dovolím i říct, že tohle je jedna z nejlepších knih od @cooboo_redakce , co jsem kdy četla. Čili, můžete si být jistí, že se tento příběh objeví mezi nejlepšími knihami za rok 2023!

Sečteno, podtrženo, pokud uvažujete nad tím, že si knížku přečtete, neváhejte! Já si čtení opravdu nadmíru užila a tajně budu doufat, že autorka brzy přijde s dalšími příběhy!

Autorovy další knížky

Ann Liang
čínská
2023  79%Tentokrát je to doopravdy
2024  79%Kam se ztrácí Alice Sun

Kniha Tentokrát je to doopravdy je v

Právě čtených2x
Přečtených75x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených5x
Knihotéce98x
Chystám se číst88x
Chci si koupit23x
dalších seznamech7x