Tak trochu jiná

Tak trochu jiná https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/156001/tak-trochu-jina-156001.jpg 4 115 37

Tak trochu jiná série

1. díl

Dez je obyčejná slušná holka, která poslouchá rodiče i učitele a snaží se zůstat nenápadná. Teprve až zachrání Caleba ze stříbrné klece, dozví se od něho, jaká opravdu je a co se v ní skrývá. Nyní v Dezině nitru žhne temnota a ani Caleb, ostatní spřízněnci či nepřátelé nemůžou být dost připravení na to, co rozpoutá.

Romány Pro ženy Fantasy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Otherkin , 2011


více info...

Přidat komentář

petulik330
05.11.2023 3 z 5

Zajímavé tu téma. Lidé, kteří se dokáží přeměnit ve zvíře.
Na tuto knihu jsem se těšila, ale po přečtení mě čekalo zklamání. Čekala jsem od té této knihy mnohem více než jsem dostala.
Kniha nebyla špatná, ale nebyla práva pro mně.

EvikU.
07.01.2022 4 z 5

Vím, že jsem ji četla přibližně v době, kdy vyšla. Nepamatuji si detaily, ale dost se mi líbila. Škoda, že nevyšel u nás druhý díl. Přečetla bych si je obě naráz. :-)


havrmoni
16.10.2021 5 z 5

Tak tohle je pro děti tedy náctileté. Jenže já mám ráda Harryho i Percy Jacksona, takže tohle mě bavilo. Navíc jsem vyrůstala v době, kdy jsem kromě řeckých bájí na nic podobného nenarazila. Tak si to užívám :))

Marjanka956
30.03.2020 4 z 5

Knihu jsem dostala jako dárek k narozeninám.
Když jsem se do ni poprvé začetla nemohla jsem přestat (přečetla jsem ji za 2 večery). Uplně mě ten příběh pohltil.
Skvělá kniha

Ewiczka_areebah
19.03.2020 4 z 5

Kniha se mi moc líbila a teď jsem zklamaná, že není k sehnání 2. Díl :(

DeathHarmony
04.01.2020 5 z 5

Asi před rokem jsem měla dost čekání na překlad 2. dílu, protože jsem se na něj sakra moc těšila a chtěla jsem nutně vědět, co se bude dít dál. Tak jsem napsala přímo do nakladatelství, a ptala se, kdy a jestli bude přeložen i další díl. A oni napsali, že ne! Já myslela, že mi šibne! Takže hold budu muset jít a přes všechnu svou lenost a nechuť ji přečíst v angličtině... Ale štve mě to, fakt že jo.

Brunnetka
16.08.2018 5 z 5

Děj začal být hustý (jinak to napsat ani nejde) hned na začátku. Okamžitě mě strhnul a já najednou zjistila, že jsem na konci. Chci pokračování :D
Knížka prostě nemá chybu!

JitulHa
01.03.2018 4 z 5

Představte si, že se jednoho dne probudíte na tajuplném místě, kde jste nikdy předtím nebyli. Navíc se ocitáte uprostřed zamřížované klece a nemáte nejmenší potuchy, co to má všechno znamenat. Přesně tohle se přihodilo Desdemoně, ústřední hrdince příběhu. Zjišťuje, že kromě lidské stránky, v ní dřímá divoká šelma, která je připravena bojovat. Musím říct, že když jsem zjistila, že se ústřední hrdinka bude proměňovat v tygra, byla jsem nejprve trochu skeptická, přišlo mi totiž, že to bude až moc vyfantazírované a nebude to působit opravdově, ale to jsem se zmýlila, protože ta proměna zde byla vykreslena vážně skvěle. Kniha není tak dlouhá, pokud jde o počet stránek, avšak má poměrně malá písmena, přesto děj utíká rychle, protože se prostě neustále něco odehrává, tudíž tu nejsou zbytečně zdlouhavé a nic neříkající kapitoly. Příběh mě mile překvapil, zejména proto, že nepostrádal originální zápletku a čtivost.

Rozinka28
19.02.2018 5 z 5

Jedna z mých oblíbených knih tohoto žánru. Našla jsem ji omylem zařazenou v knihovně v oddělení pro dospělé a vůbec netušila, co od ní čekat. Možná i proto mě tak mile překvapila. Pokud by bylo vydáno pokračování v češtině, určitě po něm sáhnu.

Suou
17.01.2018 4 z 5

Knihu som prečítal už dávno, tak som si ju chcel znova prečítať, ale nebavila ma ako predtým tak som ju zas odložil... hodnotenie nebudem ale meniť... kniha sa mi vtedy páčila a nechám to tak.
Nevie niekto ako to bude s pokračovaním ? Chcel by som túto sériu uzavrieť.

Esterie
06.01.2018

Už ze začátku mě kniha vtáhla do svého děje. Začalo to pěkně a trošku mě me to seznámilo s hlavní postavou. Ten fakt, že se proměnila v tygra mě moc nepřekvapil, ale nadchnul. Díky tomuto kroku spisovatelky, jsem byla vtáhnutá do tohoto děje. Pak při čtení jsem jen hltala slova té knihy. Ani má sestra mě nedokázala odtáhnou mě od této knihy. Prostě jsem chtěla vědět, co se bude dít dál. Sice Caleb Dezdezmoně lhal, ale pak se vše vysvětlilo. To jak spojila děti z nepřátelských kmenů dohromady a přiměla je spolu komunikovat, tak to bylo prostě neuvěřitelné. Přiznejme si to, kdo by byl schopen všechny spojit? To snad jen Dez. Na konci jsem se velice smála. To jak běžela za Calebem, aby ho zastavila. to je prostě..... Vrtůlník odlétal, jenže Amaris z něj vyskočila, jak neuvěřitelné. Riskovala svůj život, aby neskončila ve spárech svého vlastního otce. Caleb vyvolal z toho RŮŽOVÉHO slona stín, který jej pak ovládl. Dez ještě proměněna v tygra toho byla svědkem a to, co udělala, bylo úžasné. Já být Dez tak uteču s Amaris a nechám ho tam, aby se toho dostala sám, ale Dez taková není. Prostě se proměnila zpět na člověka a řekla, že ho miluje, samozdřejmě po té proměně byla náhá :D Wau.....Caleb se pak zase proměnil v Caleba a uviděl nahou Dez, to bylo úžasné. :D Tato kniha mě velice nadchla a nepustila mě ode čtení. Pokud je této knížky v češtině pokráčování, tak jej určitě přečtu. Těším se na jej a na čtení knihy :D áááááá.....jak já se moc TĚŠÍÍÍM!!

vedana
27.06.2017 1 z 5

Knihu jsem po nějaké době odložila, nesedl mi styl psaní autorky a ani mne příběh nevtáhnul.

Calla2002
22.05.2017 5 z 5

Jedna z nej knih co jsem četla ten příběh mě dostal a zajímalo by mě pokračování, jak to dopadne s tou její přeměnou a co je zač...četla jsem jí už asi 5x velice doporučuji!!

DracoMalfoy
18.02.2017 5 z 5

Fakt mě to bavilo, do příběhu jsem byla opravdu zažraná, přečtené za tři hodinky. Doporučuju.

anonym02
09.01.2017 5 z 5

Tahle kniha si určitě zaslouží plný počet hvězdiček. Četla se velmi dobře a musím říct, že je jedna z mých nejoblíbenějších.

LoverBooks
09.01.2017 5 z 5

Nádherná kniha, která se četla velmi dobře.

TynTyn
28.12.2016 5 z 5

Tahle kniha se mi četla velmi dobře , takřka každá stránka byla plná překvapení , skvěle zpracovaný příběh do detailu . Mrzí mě že to je jediná kniha co Nina Berry vydala , velmi by mě zajímalo pokračování a fakt kde jsou vlastně rodiče Dez a nebo co se jim přihodilo nebo jak se ocitla sama jako nemluvně v lese . Doporučuji tuhle knihu dávám plný počet hvězd :)

orangerose
31.10.2016 5 z 5

souhlasím s komentářem od 1259, líbila se mi moc, já ji našla v levných knih za 59 kč, plná akce, i humoru :)

božííí knížka

1259
16.05.2016 4 z 5

Konečně menší odpočinek od upírů, i když tam byli lidi měnící se ve zvířata. Velmi se mi to líbilo a sem ráda, že jsem jí objevila.

Luciana007
09.05.2016 5 z 5

Kdysi dávnou jsem někde zahlédla na internetu obal této knížky, ale od té doby jsem jí nikde nenašla, a ani jsem si nemohla vzpomenout na názve. Knížka mi v hlavě utkvěla jen díky té úžasné obálce, která se mi zdá lepší než v originálu. Proházeli jsme mezi levnými knihami, a najednou jsem jí uviděla. Musela být moje...a to okamžitě. Knížku jsem si koupila v sobotu, a v neděli už jsem jí odkládala. Mé pocity? Knížka se skvěle četla, ale nejhorší je, že jsem zjistila, že tato série Tak trochu jiná má ještě dvě pokračování. Doufám, že u nás vyjdou v češtině, jinak fakt budu vraždit :D Doporučuji knížku pro lidi, co milují fantasy.

Autorovy knížky

Nina Berry
americká
2013  80%Tak trochu jiná

Kniha Tak trochu jiná je v

Právě čtených1x
Přečtených152x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených20x
Knihotéce46x
Chystám se číst39x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x