Tajná mantra

Tajná mantra https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483198/bmid_tajna-mantra-uva-483198.jpg 4 22 6

Na tento okamžik se Matt Lester v odlehlém himálajském klášteře připravoval pět let. Jeho osudem je otevřít starodávný, zapečetěný svitek obsahující proroctví, které svět naléhavě potřebuje. Když ale přijde jeho čas, svitek je ukraden. Matt se ocitne uprostřed nebezpečného pátrání a sázky jsou vysoké a on se stává z pronásledovatele pronásledovaným. Na opačném konci světa se vědkyně Alice Weisensteinová právě chystá odhalit výsledky výzkumu zaměřeného na léčení mysli a těla. Události naberou zlověstný spád, když zmizí její nadřízený – a ona si uvědomí, že je sledována. Mattovo hledání svitku, vedené lámy, ho zavede až k Alici. Dvojice se vydává na nebezpečnou honbu za svitkem a hrozby se stupňují. Společně se musí rozhodnout, komu mohou skutečně věřit. Tajná mantra spojuje v napínavém příběhu průlomovou vědu, spiritualitu a hloubku mysticismu tibetského budhismu. Může tak zcela otřást vaší představou toho, kdo jste a jakých proměn jste schopní.... celý text

Romány Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná
Vydáno: , Synergie
Originální název:

The Secret Mantra


více info...

Přidat komentář

Renike
28.04.2024 5 z 5

Nádherné pokračování dílu Kouzelník ze Lhasy. Bylo tady napětí, pátrání, akce, pronásledování, hrozby a jak už u všech knih od Davida Michie známe - tibetský buddhismus. Starodávný svitek obsahující prorodství je základ pro děj, kde vědkyně Alice a Matt se vydají na nebezpečnou honbu a jejich životy jsou v ohrožení. Kniha přečtena za krátkou dobu, škoda jen, že nebyla delší:)

essene
25.01.2024 2 z 5

Nijak mě to neoslovilo stejně jako 1. díl.Nebyll to můj šálek čaje


parxel
05.09.2023 3 z 5

Tajná mantra je volným pokračováním románu Kouzelník ze Lhasy. Osobně jsem si z předchozího románu téměř nic nepamatoval a tak jsem zpočátku trochu tápal v paměti, co že se to vlastně přihodilo. Nicméně to nebyl žádný problém.

Příběh samotný mi připadal akční a první dojmy nebyly vůbec špatné. S přibývajícími stránkami se však mé dojmy začaly postupně měnit. Nadbytek akce jaksi způsobil, že se z románu z velké části vytratila atmosféra první knihy a už to prostě nebylo ono. A ten závěr!? Co to jako mělo být!? Červená knihovna hadr. Jednou větou laciné, až běda.

Tajná mantra je podle mého názoru průměrný román, který nedosahuje kvality Kouzelníka ze Lhasy. Příběh klade velký důraz na děj a v závěru vyloženě sklouzává do laciného romantického klišé, které jaksi v kombinaci s budhistickou tématikou vytváří nepovedený "guláš".

soukroma
01.08.2022 2 z 5

Už Kouzelník ze Lhasy mne neoslovil (dokonce jsem ani nepřičinila komentář!). A po zjištění, že Tajná mantra je kouzelníkovo pokračování, jsem byla velmi skeptická a podezření se mi potvrdilo - záhy odloženo jako zcela nezajímavé a zbytečné.
Četla jsem už i jiné Michieho knihy a ty kočičí (či dokonce jedna královská psí) byly z hlediska čtivosti, zajímavosti i "výchovnosti" výrazně vhodnější a lépe stravitelné. Ne že bych z jakékoli z nich byla jakkoli nadšená, prvoplánová edukativnost ohledně budhismu mne otravovala vždy (ale kočka, či jiné zvířátko prostě dělá divy...).

RenataP
22.06.2022 5 z 5

Příběh je víc akční, takže zaujme zase jinou část čtenářů.
Souhlasím s tím, že je rozdílný od prvního dílu, který mne přišel komornější.

Terezz1
29.11.2021 4 z 5

Příjemné pokračování, které ale podle mě bohužel zdaleka nedosahuje kvalit prvního dílu, který byl propracovanější a ne tak přímočarý. Tajná mantra mi přišla spíš jako detektivka s místy přídavnými informacemi o buddhismu.