Tajemství výrobců potravin
Vít Syrový
Příručka zákazníka, kterému není lhostejné, co všechno přijímá se svou stravou. V knize se dozvíte, jaké chemické látky se přidávají k průmyslově vyráběným potravinám, proč se vyhýbat některým éčkům a další zajímavosti. Její součástí jsou soupisy u nás užívaných přídatných látek a praktický tahák s hodnocením přídatných látek. Jsou v ní uvedeny i výjimky, které vychytralým výrobcům umožňují nedeklarované užití některých chemikálií. V dodatcích se mimo jiné zabývá i zdravotními přínosy bioproduktů. Čtvrté rozšířené vydání s doplněním o kosmetice.... celý text
Přidat komentář
Skvělá příručka pro každého,kdo chce mít kontrolu nad tím, co vloží do nákupního košíku
Štítky knihy
bioprodukty, bioprodukce alergie potraviny stravování, výživa Éčka v potravinách zdravá výživa
Užitečná příručka pro zákazníka, kterému není lhostejné, co všechno přijímá společně se svou stravou ( jak uvádí nadtitul útlé knížečky ). K původnímu povídání o přídavných látkách v potravinářství jsou v dalších 3 vydáních postupně přidáváné další kapitoly. V tomto, 4. tedy doplněk o dusitanech, o bio produktech, o kosmetice. Na předsádce - barevný semafor "éček". V 7.kapitole tabulky E tříděných abecedně i podle vzestupneho číslování s uvedením známky ( viz semafor).
Jelikož se jedná o seriózní publikaci , je v 6. kapitole uvedena základní použitá literatura i odkaz na internetové stránky.