Síla obsidiánu

Síla obsidiánu https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512917/bmid_sila-obsidianu-641092fb6610d.jpg 4 58 19

Tajemství obsidiánu série

< 3. díl

Závěřečný třetí díl obsidiánové série ze současné Prahy. Anna se vzpamatovává z vražedného řádění Kiry. Nejradši ze všeho by se na chvíli schovala před celým světem, ale Kira má plán a ten jí musí stůj co stůj překazit. Podaří se jí najít Kiru dřív, než ublíží někomu dalšímu? Poskládá dohromady všechny dílky skládačky jménem Proroctví? A dokáže ho Anna opravdu naplnit i za cenu toho, že navždycky ztratí Damiena a Cedrika?... celý text

Přidat komentář

Bryel
06.01.2024 4 z 5

"Jsou chvíle, kdy si člověk musí zvolit, zda bude žít sám, úplně, naplno nebo si vybere nějakou falešnou, povrchní a ponižující existenci, kterou si svět ve svém pokrytectví vyžaduje."

Příjemné zakončení YA série plné zaklínačů, démonů a mágů, která se odehrává v českém prostředí, především ve staré Praze. Tajemství minulosti, napětí, rodinné vztahy, trocha romantiky.
Příběhu dodává spoustu energie a vtipných hlášek skvělý mix vedlejších postav.
Trošku mě mrzí, že akční finále, ke kterému celá kniha směřuje, se odehraje tak rychle.
Celkově jsem se moc bavila.

Anor505
11.12.2023 4 z 5

I třetí díl obsidiánové série si udržel všechny kvality předchozích dvou dílů. Přišlo mi, že autorka měla celý příběh dopředu promyšlený a vyprávění bylo krásně konzistentní.
Naše partička hrdinů se snažila přijít na kloub proroctví a zastavit Kiru dřív než bude pozdě. V téhle fázi mi knížka trošičku připomínala Šifru mistra Leonarda. =)
Jediná věc, kterou bych vytkla, tak byla dějová linka s rodiči Anny. Za sebe bych to nechala tak jak to bylo nastavené v předchozích dvou dílech, nic by příběhu nechybělo a navíc by se ušetřila jedna do očí bijící nelogičnost, která mi tak vadila, že příběhu sebrala jednu hvězdičku.
Celkově se mi celá série moc líbila. Romantická linka mezi Annou a Damienem byla od začátku do konce milá a nenapadá mě lepší slovo než zdravá (když pomineme ty démony a tak). Chování i dialogy mezi všemi postavami jsou krásně přirozené s nádechem přátelského špičkování a humoru. A díky menšímu počtu stran se nic nevleče a děj se rychle posouvá dopředu. Škoda, že už nejsem cílovka, ale i tak můžu celou sérii doporučit.


Dela90
09.12.2023 5 z 5

(SPOILER) Anna se vzpamatovává z vražedného řádění Kiry. A je jí jasné, že teď je na řadě ona. proto musí co nejdřív rozluštit proroctví a její plán překazit?

“Nás osud není vepsán ve hvězdách, ale v nás samých.

Nejlepší díl z celé série. Taková třešnička na dortu, kdy se všechno vyjasní. Jakmile Anna a její přátelé odhalí co ukrývá proroctví. Nechybí zde tedy špetka napětí, tajemství, magie, ale je tu zastoupena i romantika. Protože prostě Damien

Kapitoly jsou tak akorát dlouhé a na začátku je vždy krásný citát, který se k ní hodí.
"Co tají vyšší moc, to bezpečně se nehledá."

Špičkování Cedrika a Jasminy, nezapomenutelné :-D

Anna se snažila i přes svůj osud chovat jako obyčejná studentka, na můj vkus byla až moc umíněná v těhle věcech.
Náhodné shledání se ztraceným členem rodiny ten jsem obrečela.

Romantická linka Anna a Damiena zde krásně graduje.

Knížka se četla neuvěřitelně dobře, až jsem byla překvapená, že jsem najednou na konci knihy. Skvělé zakončení celé série a já Vám ji rozhodně doporučuju přečíst.

Proč? Odehrává se v současné Praze. Naprosto skvěle napsané a promyšlené fantasy, u které nepoznáte, že to nepsal zahraniční autor. Více takových knížek.

Hodnocení: 5

Petra38
18.11.2023 4 z 5

Celá série mě moc bavila ,užila jsem si a myslim ,že mi v paměti ještě dlouho zůstane. Za mě moc pěkně vykreslené hlavní postavy až mi přišlo, že je znám. Stojí za přečtení;-)

donnaluccia
31.10.2023 5 z 5

Paní autorka má potenciál být českou S.J.Maas, protože píše naprosto skvěle. Některé věci by se dali vytknout, ale asi to bude z toho důvodu, že byla laťka postavena níž a je to škoda, paní autorka má navíc. Z celé série mám dojem, jakoby byla psaná spíš pro ty mladší čtenáře, ale YA nečtou jen ti 15-ti letí ale ti 30-ti letí. A série si zaslouží hezčí návrh obálky, ta podle mě má být spíše tajemná, ukázat toho co nejméňe a podpořit představivost příběhu.

knihomolka78
10.10.2023 5 z 5

Přiznávám, že čtení fantasy od českých autorů moc nevyhledávám, a dlouho jsem se rozhodovala, jestli se mám do série pustit.
Byla jsem ale velmi příjemně překvapena, autorka píše velmi čtivě a já jsem plynule přecházela z jednoho dílu ke druhému. Kniha byla plná napětí, akce, ale také lásky a přátelství, díky kterým se často děly doslova zázraky, aniž byste ještě doufali... Líbilo se mi i zakomponování české historie a památek.
Série určitě stojí z přečtení.

petulkapeta
06.10.2023 5 z 5

,,Pokud jsem měl kdesi uvnitř sílu,potřeboval jsem ji zpět.  Ne kvůli sobě,ale kvůli  ní. Protože  bez ní by jsem byl jen tělo bez duše.  To ona dala mému bytí smysl."
Jak to tak byva třetí dil vydal ze sebe to nejlepší a dozvěděli jsme se věci o kterých jsme ani nevěděli. Cela serie rozhodně stojí za to.

knihomolkaJani
03.08.2023 4 z 5

"Dráždíš démona bosou nohou."
.
Tento díl celý příběh moc hezky propojuje a vysvětluje drobné otazníky. Před paní autorkou opravdu smekám, děj je zasazen do prostředí, které je snadné si představit, má zajímavé postavy, špetku romantiky i notnou dávku napětí. Místy to vypadá, že zápletka a vše kolem proroctví bude opravdu velmi překombinované, ale nakonec je to vymyšlené zajímavě a pro mě uspokojivě.
.
Přiznám se, že někdy na mě byla kniha trochu táhlejší a ke konci to bylo naopak moc rychlé, na tom strhávám hvězdičku.
Příběh vypráví obě hlavní postavy v ich formě - díky tomu je zajímavější, čtivější a svižnější.
V hlavní roli je opět zaklínačka Anna, její jednání je úměrné věku a s tím k tomu musíme přistupovat. Není to obyčejná dívka i když by si to moc přála, proto je pochopitelné, že chce ze svého skutečného já občas uniknout.
Damiena jsem si zamilovala, ne vždy jsem k němu měla plnou důvěru, přeci jen je to démon.. Ale docela příjemně mě překvapil.
"Byl nadpozemsky krásný. Děsivě krásný. Můj princ démonů."
.
Velmi milá YA fantasy série. Autorka má velmi hezký styl psaní, a celkově kniha vypadá od obálky přes anotaci znamenitě. Kapitoly jsou přiměřeně dlouhé a každá začíná impozantním citátem. Za celou sérií je vidět opravdu velký kus práce.
"Neznám nikoho, kdo by zachránil nepřítele před jistou smrtí a nic za to nechtěl na oplátku. Nikoho, kdo by se víc pral se svým osudem, který si nevybral. Nikoho, kdo je ochotný bojovat za své blízké i za cenu vlastního života..."

TeaS2015
17.07.2023 4 z 5

Četla jsem předchozí dva díly a na to, že nejsem cílová skupina, byla jsem touto českou fantasy mile překvapená a nadšeně jsem čekala na vydání dílu třetího.
Damien a Ans mají skvělou romantickou linku, ale nechybí ani pořádná pátračka a bitva, ve které jde o život (nejen) zaklínačky Anny.
S dočtením jsem si dávala na čas, poněvadž se sešlo více okolností, které mě nutily nezabývat se pouze čtením, což absolutně není chyba autorky, protože příběh sám běží hladce a není v něm nouze o velká překvapení.
Závěrečný dojem - díky síle lásky a přátelství se mohou stát ty největší zázraky, ačkoli v ně už ani nedoufáte...

LenkaVes
17.07.2023 4 z 5

Mě se celá série velmi líbila. Sympatické postavy, fantasy, české prostředí, romantická láska.... co víc si přát :-)

Nuttelka
15.07.2023 5 z 5

(SPOILER) Knihu jsem přečetla už před nějakou dobou, vlastně hned jak vyšla :-) Skvělé zakončení série, fantasy z českého prostředí mě moc bavilo. Anna i Damien se mi líbili, vlastně skoro všechny postavy byly svým způsobem skvělé, až tedy na Kiru samozřejmě :-) A rodinné shledání s dědou? No, i slzu jsem zamáčkla.. Věřím, že se k této trilogii zase jednou vrátím :-)

jitka_dankova
13.07.2023 4 z 5

Třetí a finální díl romantické urban fantasy, která čtenáře provádí po českých památkách. Jsem ráda, že jsem si mohla přečíst rozuzlení celého příběhu a partu, která tam vznikla, jsem si oblíbila. Nicméně mi dělalo problém se do tohoto dílu začíst a spousta věcí mi připadala až moc překombinovaná, klišoidní a nějak prostě moc přehnaná. Trošku u mne prostě kniha ztratila svoje kouzlo.

MAU256
08.07.2023 5 z 5

"Sakra, Anno, nedovolím ti, abys mi umřela v náručí!" křičel na mě Damien. "Ne po tom všem. Jestli to okamžitě nevypiješ, přísahám, že to do tebe naliju třeba násilím!"


Krásné zakončení této trilogie, ve kterém se opět setkáváme se zaklínači, démony, čaroději a mágy. Odhalují se zde tajemství, která byla dlouhá léta střežena a utajována. A nejen Anna se připravuje na boj, avšak čas se neúprosně krátí. Kdo nakonec zvítězí? Určitě doporučuji přečíst celou trilogii.

lucie5019
05.07.2023 5 z 5

Celá tahle série byla úžasná, ale tenhle dil byl asi snad úplně nejlepší. Zamilovala jsem si Annu s Damienem, Adrianuv a Cedrikuv humor a celkove skoro vsechny postavy az na nejake;) Zakonceni me hodne prekvapilo a taky potesilo, lepe serie dopadnout nemohla! Myslim, že cela serie je fakt skvela a ze se k ní nekdy urcite moc rada vratim (a asi hodne brzy:)). O tom jak moc skvele to bylo, muze taky svedcit fakt, ze jsem jeden dil precetla za dve noci. Tahle serie si zaslouzi jeste vic hvezdicek nez je tady možných:)

Ella161
26.06.2023 5 z 5

Krásné zakončení celé téhle skvělé série! Přečetla jsem to tak rychle, že jsem na sebe i naštvaná, protože o to dřív jsme se musela s tímhle světem a hlavně postavami rozloučit. Každopádně už teď je mi jasné, že se k sérii minimálně jednou vrátím.

bookie25
17.06.2023 5 z 5

Tak tahle trilogie bylo velmi příjemné překvapení. Českou fantasy většinou nečtu a už dávno nejsem cílová skupina. Náhodou jsem narazila na první díl a potom už to nešlo nedočíst. Autorka píše velice čtivě. Jako momentálnímu Pražákovi se mi moc líbily pražské reálie. A jako milovníkovi historie zase ta historická část. A jako třešnička na dortu - humor. Při některých částech jsem se dost nasmála. Přeji autorce lehké pero a fantazii plnou nápadů. Třeba se ještě někdy setkáme.

Jana65
06.06.2023 5 z 5

Celá série je naprosto úžasná, moc jsem si čtení užila. V knize bylo napětí, ale i humor, taky nadpřirozeno. Všechny díly mohu jen doporučit a doufám, že paní spisovatelka napíše zase nějakou super knihu co nejdříve.

Michy
23.05.2023

Tak to byla zase jízda :-) líbilo se mi putování po české zemi. Hlavně zmínka o Kounovských řadách, kde jsem před lety stanovala,mě moc pobavila. A už aspoň vím, jak vznikly :-) Popichování mezi Cedrikem a Jasmínou nemělo chybu. Škoda jen, že jsme se s Annou, Damienem, Cedrikem a s celou partou museli už rozloučit.

dračice.
18.05.2023 5 z 5

První dva díly této série se mi moc líbili a nemohla jsem se dočkat třetího dílu, který jsem si musela hned jak vyšel koupit, to prostě byla moje osobní nutnost.
Je to krásný fantasy příběh zasazený do českého prostředí a člověk se s ním díky tomu lépe stotožní. Když čtete o nějakých místech české republiky, tak si rozhodně řeknete buď jé tam to znám a hned si to umíte lépe představit a nebo si řeknete, jé tam to ještě neznám, super tip na výlet... no, tak to alespoň mám já. Jinak v příběhu je i romantická linka, takže moje romantická dušička si čtení opravdu užila. V knize je i krásné poděkování, takže si nenechte ujít ani to, ale hlavně si nenechte ujít všechny tři díly toho skvělého příběhu. Annu, Damiena, ale třeba i Cedrika si rozhodně zamilujete a nebude se vám s nimi chtít loučit a proto bych se ráda někdy k celé sérii vrátila.