Tajemná síla slova

Tajemná síla slova https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/105071/tajemna-sila-slova-105071.jpg 4 18 7

Jak působí slova na váš život

Duchovní literatura
Vydáno: , Zvonící cedry
Originální název:

Таинственная сила слова. Формула любви. Как слова воздействуют на нашу жизнь , 2006


více info...

Přidat komentář

RendyaDav
14.01.2020 5 z 5

Někdy může jen jediné slovo rozvrátit rodinu , vzít životu veškerý smysl , zničit poslední naději na uzdravení. Jindy může slovo dělat zázraky. Může vyléčit beznadějně nemocného člověka, dát životu nový smysl...
Slova , která běžně používáme, programují náš život. Pokud jsou ,,správná'',pozitivně ovlivní naše zdraví , úspěch a osud celkově. Autor vysvětluje , co dodává slovům sílu a jak si prostřednictvím slov vytváříme nemoci ,problémy .

misa_raw
03.04.2019

Opravdu moc pěkná kniha, dost mi dala. A lecos objasnila....jako i další práce tohoto autora.


zuzanarak
17.09.2018 5 z 5

Osobně se mi kniha moc líbila a otevřela mi další prostor. Obrazy, které si vybavujeme za slovy, tvoří naši realitu. Pan spisovatel je ruského původu a v knize je psáno, že nejpůvodnějším jazykem byla staroruština. Třeba je to pravda a třeba ne... Každopádně si myslím, že tato kniha stojí za přečtení.

zuzana3434
16.01.2018 4 z 5

Kniha ma zaujala popisom možného vplyvu slov na náš život i keď som nečakala že bude tolko priestoru venovaneho rozoberaniu ruského jazyka hlavne jeho histórie, nevyvolalo to vo mne osobne moc záujmu, či pocit prehĺbenia tematiky :) tie pasáže som vyslovene preskákala... Inak medzi tým sa našli informácie ktoré som hľadala, autor sám popisuje tvorenie a spájanie slov do viet ako istý spôsob čarovania či prekliatia života... Rozoberá možnosť postaviť sa k životu vo forme role obete či tvorcu... Práve skrz myšlienky, slová ktoré sú základným pojivom motivácie.. Po jeho prečítaní opätovne prehodnocujem slovnik :))

Chytuš
08.06.2017 3 z 5

I v téhle knize najdete pár zajímavých myšlenek, to určitě ano, jen jsou trochu zacloněné oponou ruského velikášství. Opravdu Praslovan = Rus? Opravdu ruština = prazáklad veškeré moudrosti na zemi? Opravdu POUZE ruské báje a pověsti = studna mouder pro budoucí generace? Čekala jsem, že Sineľnikov vysvětlí obecně vliv pronášených slov na ostatní a na sebe obvzlášť, ale tohoto tématu se týkala snad ani ne polovina knihy... Překladatelka se navíc nesnažila ani trochu text učesat tak, aby bylo přístupné a přínosné pro češtinu, takže se na několika místech můžeme setkat třeba s perlou typu "S-LO-VO" čteno pozpátku "VO-LO-S". Takže hlavně si nenechávejte zkrátit vlasy, neboť vlasy, jak je vidno, souvisí se slovem...

anka6814
29.02.2016 5 z 5

Autor strucne a vystizne poukazuje na slovo minulosti a slovo pritombosti. Mali by sme sa zamysliet ake slova pouzivame a ci vobec vieme co dane slova znamenaju.

KetrinZel
14.04.2014

Úžasná kniha, hra se slovy, příběh. Doporučoval ji Jaroslav Dušek a nezklamala mi. Měli bychom se tak jako on zamýšlet na smyslem slov a jít do hloubky.