Ohnivé dvojče

Ohnivé dvojče https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21698/bmid_ohnive-dvojce-Sjw-21698.jpg 4 160 17

Taggertovi série

1. díl >

Děj románu se odehrává v koloradském městečku Chandleru. Blaire, která se vrátila do rodného města po úspěšném dokončení studia medicíny se zamiluje do mladého lékaře Leandera a prožije s ním vášnivou noc. Leander jí záhy nabídne manželství. Jelikož však Leander často odchází na noční schůzky, Blaire se domnívá, že má jinou ženu — krásnou Francouzsku, vůdkyni zločinecké bandy. Rozhodne se s ní o Leandera bojovat, čímž způsobí potíže nejen sobě, ale i svému milovanému.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Twin of fire , 1985


více info...

Přidat komentář

miruska1
14.02.2024 3 z 5

Ledové dvojče jsem četla jako první a keď že se obě příběhy odehrávají souběžně, tak jsem do půlky knihy měla pocit, že čtu téměř to samé jen s jinou hlavní postavou. I když je to zajímavý a čtivý příběh a autorku radím k oblíbeným, tak tento příběh mi nesedl.

lendinka.k
29.10.2021 5 z 5

Do půlky knihy jsem se moc bavila a čtení si vysloveně užívala. Spousta humoru a vtipných situací. Pak to ale postupně klesalo (můj dojem). Ale jinak kniha přináší příjemné odpočinkové počtení. Oba díly se navíc nazvájem dobře doplňují.


pip11
11.03.2021 4 z 5

Do Ohnivé sestry jsem se pořádně začetla asi až od poloviny. Ze začátku se to dost vleklo, než přišel trochu svižnější spád. Blaire chvílemi připadala krapet nechápavá…

Kudík
13.09.2020 4 z 5

(SPOILER) Bylo to pěkné čtení, ale možná tím, že jsem jako první četla díl "Ledové dvojče", mi tento přišel o něco slabší. Dále se mi více zamlouvala Houston, oproti Blaire, ale zase u pánů o chlup vedl Leander. U Blaire jsem prostě nemohla odpustit jak začala svůj vážný vztah, to se prostě nedělá, navíc vlastní sestře dvojčeti s výmluvou na alkohol. Ale u scén hlídání Blaire, aby neutekla, soutěžení s Alanem a následně vzpomínáním, co vše provedla v dětství Leeovi, jsem se bavila.

ydnac
07.09.2020 4 z 5

Hezké, lehké, oddychové čtení :-)

DUNIKO
18.08.2020 5 z 5

Úžasné čtení ❤️ ❤️❤️

petraj30
14.08.2019 4 z 5

Kniha byla pěkná, ale Ledové dvojče mi přišlo lepší

tatjana1737
02.09.2018 3 z 5

!!! POZOR SPOILERY !!!

Ohnivé dvojče jsem vždy četla až jako druhou knihu a skoro se mi díky tomu pořadí líbí víc, než kdyby to bylo naopak. Hlavní dějová zápletka je známá z Ledového dvojčete, ale kniha se víc soustředí na osudy Blair a Leandera, jeho ilegální činnost v uhelných dolech a co vše vedlo k tomu, že o ní manželce nechtěl říct. Linie s Francois a LeGaultem mi přišla zbytečná a až moc "dobrodružná", klidně bych ji vynechala a víc se soustředila na společné poznávání Blair a Leeho. Blair na třetí přečtení díky těmhle pasážím z knihy pro mne vyšla jako trochu naivka, která uvěří všem bulíkům, které jí kdo pověsí na nos, a tenhle dojem zastínil i ten původní, kdy působila jako to víc cool z Chandlerovic dvojčat, které se vydalo emancipovanou cestou, oproti upjaté sestře se umí ozvat, navrch je dobrá a šikovná doktorka. Zejména to poslední od druhé poloviny knihy docela zapadlo, což je myslím škoda, protože na tomhle se dalo hodně stavět a autorka mohla genderovou nerovnost povolání v té době trochu víc rozpracovat. Stejně tak vyzněl do ztracena Blaiřin záměr Leandera vyškolit, kdy se snažila chovat jako dámička - žádný fatální střet názorů a jeho prozření se vůbec nekonalo, ba nakonec poslední odstavce knihy ukazují, že o její snaze celou dobu věděl a královsky se bavil (stejně jako v úvodu knihy, kdy se do něj navážela a podsouvala mu mnohá tvrzení do úst, ji při tom nechal a jen jí odpovídal: "tohle jsi řekla Ty")…

Kdybych příběh druhé sestry nečetla jako první, tak by mě Ohnivé dvojče bavilo asi podstatně méně. Houston mi je nakonec o dost sympatičtější než Blair a vidím v ní větší osobnost (byť na první pohled působí ona jako ta nudnější), možná i díky tomu, že ve svém příběhu prodělala větší proměnu. Oproti Kaneovi však Leander Westfield zůstane mým favoritem; u scén, kdy si hlídá nevěstu (aby mu neutekla oknem), soupeří s Alanem a předstírá porážku, jsem se královsky bavila. Škoda, že nakonec z knížky Blair vyšla pro mě tak špatně, mohlo to být hodně dobré :-).

Přesto se k oběma Dvojčatům budu vracet, protože je to hezká a čtivá oddechovka, mnoho scén je vtipných a hezky napsaných, a nechybí romantika ani vášeň (té je tu až moc). Nějakého toho Kane a Leandera bych přála potkat všem ženám (včetně sebe :-D) ;-).

mStationka
17.08.2018 3 z 5

Kniha me neskutecne bavila do prvni puli...pak me zacala nudit a jsem rada,ze je doctena...

koki.veru
07.12.2017 5 z 5

Příjemná a zajímavá oddychovka. Lee i Blair byli super, zajímavá zápletka. Hned se jdu pustit do druhého dílu :)

kackajh
11.05.2017 5 z 5

Moc hezký, tady se mi líbil i hrdina, Lee s Blair měl svatou trpělivost. Neskutečné jak stejná situace vypadá odlišně jinýma očima.Je vidět jak moc záleží na úhlu pohledu. Holky byly úžasný.

EvikU.
07.04.2017 4 z 5

Kniha mě bavila. Bylo tam hodně vtipných scén. Bylo to i napínavý a romantický.

crazyslunicko
14.10.2016 5 z 5

Pohodová četba na odpoledne v neděli. Moc krásné, romantické a akční počtění

TaLu
14.10.2015 5 z 5

Příběh dvou sester ve dvou knihách : Ledové dvojče a Ohnivé dvojče se mi od autorky líbil asi úplně nejvíce.
Když bych se měla zamyslet, proč tomu tak bylo, musím říci, že mimo krásně namíchané a nepřehnané romantické i dobrodružné části, byl pro mne hodně zajímavý ten pohled na stejné události očima dvou rozdílných bytostí. Co člověk - to originál a v těchto knihách je osud jedné i druhé sestry vykreslený tak, že je jasné, jak rozdílné jsou. A přitom oběma nejde jinak, než přát, aby se jejich příběh dobře završil. Nu o to zase není třeba mít strach, protože přece jen je to romantická literatura a k té happy end patří.

Ivetaa
17.09.2015 5 z 5

Kniha se čte "sama". Příběh o mladé začínající lékařce - průkopnici na Západě téměř divokém... Pochopitelně končící happyendem. Skvělá oddychovka.

moudivlacek
20.08.2015 5 z 5

Nejdříve jsem myslela, že to číst nebudu, ale pak jsem se smála od začátku až do konce, bylo to vtipné, romantické, zábavné a mělo to spád. Je to knížka, která pobaví a ke které se člověk po čase rád vrátí.

mgraja
27.05.2013

Kniha ma celkom bavila, ale menej ako Ledové dvojče, ktoré je o sestre dvojčati :) ale je zábavné čítanie, čo sa može stať, ked sa dvojčatá vymenia a to sa dejú veci... aj dve navlas rovnaké dievčatá nie sú "rovnaké" vo všetkom :)

Autorovy další knížky

Jude Deveraux (p)
americká, 1947
2013  79%Černý lev
2008  86%Rytíř ve zlaté zbroji
2009  81%Levandulové ráno
1998  78%Dědička
1999  78%Síla lásky

Kniha Ohnivé dvojče je v

Přečtených329x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených11x
Knihotéce162x
Chystám se číst14x
Chci si koupit7x
dalších seznamech2x