Tady a teď

Tady a teď https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219234/tady-a-ted-219234.jpg 4 58 58

Dodržuj pravidla. Pamatuj, co se stalo. Nikdy se nezamiluj. Sedmnáctiletá Prenna se přistěhovala do New Yorku, když jí bylo dvanáct. Nepochází však z jiné země, ale z jiné doby – z budoucnosti, v níž nemoc přenášená komáry zmutuje ve smrtící pandemii, která zabije stamiliony lidí a obrátí celý svět v ruiny. Všichni, kdo unikli z budoucnosti do současnosti, musejí dodržovat přísná pravidla: nikdy nesmějí prozradit, odkud pocházejí, nikdy nesmějí zasáhnout do dějin a nikdy se nesmějí sblížit s nikým mimo svou komunitu. Prenna poslušně dodržuje, co jí bylo nařízeno, a věří, že tím může předejít nemoci, která má jednoho dne začít pustošit Zemi. Ale všechno se změní, když se Prenna zamiluje do Ethana Jarvese. Román Tady a teď od Ann Brasharesové, autorky úspěšné a nezapomenutelné teenagerské série Sesterstvo putovních kalhot, je napínavý, děsivý, dojímavý i očistný zároveň. Je to kniha, kterou si musíte letos přečíst.... celý text

Fantasy Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

The Here and Now , 2014


více info...

Přidat komentář

MarNe
23.10.2023 3 z 5

Ke knížce jsem se dostala náhodou. Čte se dobře, námět je super, ale zpracování pokulhává.

Zruza
11.05.2021 4 z 5

Kniha byla fajn. Cestování časem nebylo složité. Myslím, že promyšlené to bylo dostatečně. To, že není mega promyšlená, neznamená, že je špatná. Já si to užila.


Veronika33
27.12.2020 2 z 5

Námet bol celkom fajn, len spracovanie pokulhavalo. Táto kniha by si zaslúžila trošku viac stránok, aby sa svet v príbehu trošku viac vysvetlil, najmä dôvody cestovania do minulosti, všetko iba tak v náznakoch, takmer nerozvinutý dej... taká na rýchlo zosmolená knižôčka s nevyužitým potenciálom.

JanaT.
08.12.2019 3 z 5

Celkem dobré čtení s rychlým spadem,dobrou zápletkou i varovným vyzněním,jak mám u dystopií ráda.Jen ta romanťárna uprostřed mě moc nebavila a přeskakovala jsem řádky...

Sarah11
05.07.2018 2 z 5

Tak tohle byl obrovský průšvih a krok vedle. Asi poprvé jsem měla z knihy pocit, že už jsem na YA moc stará. Pro čtenářky 12+ možná super, ale pro mě to bylo utrpení. Nečekala jsem žádné zázraky, myslela jsem si, že to bude takové hodně oddechové čtení na léto, nicméně má očekávání byla bohužel ještě předčena, ale v tom špatném slova smyslu. Nápad skvělý, ale naprosto nevyužitý a zpackaný. Děj se nikam neposunuje, kniha vůbec nejde do hloubky, ale dotýká se všeho jen povrchově, všechno je takové naivní. Hlavní hrdinové se celou dobu jen přesunují z místa na místo, párkrát si řeknou, že se milujou, aby se neřeklo, a najednou bum a konec totálně bez pointy a beze smyslu. Hlavní hrdinka byla celou dobu hrozná rebelka a najednou sklopí hlavu a naprosto bez odporu poslechne to, co jí řeknou. Dala jsem dvě hvězdičky za nápad, ale zpětně bych nejradši ještě jednu ubrala. Nuda.

Annkag
13.06.2018 3 z 5

Zaujímavé téma ktoré však na stránkach knihy stagnovalo.Myslím že opísat cestovanie v čase,príčiny prečo práve z budúcnosti do minulosti.Katastrofický rozsah našich krokov teraz a jeho následky potom by sa dal rozpísat úžasne...s týmto všetkým by téma,dej príbehu a rozšírenie či formovanie postáv by bolo na trocha vyššej úrovni než aké nám kniha ponúkla.
Koniec sa mi páčil,pretože nie všetko v živote končí happyendom,ktorými nás Hollywood a Amerika krmia.Nie všetko dopadne tak ako by sme si priali...a každé naše rozhodnutie má svoj dopad v budúcnosti.

lucie2952
22.03.2017 4 z 5

Suprová oddychovka. Přečteno za 4 hodiny :)

KAERU
02.07.2016 1 z 5

Bohužel, i přestože měla kniha velký potenciál co se týče téma (cestování v čase), myslím si, že autorka jej vůbec nevyužila. Ano, bylo zde pár zajímavých momentů, ty se však nijak nevyvíjely. Žádné rozvinutí čtenářovy fantazie, vše bylo až moc předvídatelné. Kniha mě nezaujala.

Sušenka1556
23.08.2015 4 z 5

Musím přiznat ,že to byla zatím nejlepší kniha o tzv. cestování v čase.

Hann89
03.06.2015 3 z 5

Kniha byla skvělá. Rychle jsem se do ní začetla. Jen ten konec mě trochu zklamal tím jak to dopadlo s Ethanem. Ale jinak doporučuji přečíst.

Terez.a
03.05.2015 3 z 5

Od tématu cestování v čase jsem čekala mnohem víc. Kniha( i když se četla rychle) mě zklamala. Rozhodně měla potenciál, který autorka plně nevyužila.

Noshelfcontrol
05.04.2015 5 z 5

Kniha mě zaujala hlavně příběhem, nic o cestování v čase jsem zatím nečetla. Nevím jak ostatním, ale mě se rozhodně líbila. Dokonce jsem se do ní rychle začetla. Chtěla jsem prostě vědět, jak to dopadne. Mohla by klidně mít i pokračování, konec sice není otevřený, ale ta možnost tu přeci jen je.

warca
23.12.2014 3 z 5

Kniha byla ze začátku trochu nuda potom se to trochu rozjelo. Jediné, co mi vadilo byly ty hrozné přezdívky. Myslim si, ze autorka měla dobrý nápad, který se jí nepovedlo tak úplně převést do reálu.

Attia
16.11.2014 3 z 5

Když jsem uvažovala kolik dát knize hvězd, nakonec jsem došla ke 3 hvězdám, takových průměrných zaslouženým. Ale nedokázala jsem dát čtyři. Nemůžu říct, že bych se do knihy začetla, trvalo mi strašně dlouho ji přelouskat. Nápad zajímavý, zpracování taky nebylo špatné, i když ach ta předvídatelnost a klišoidní prvky. Některé věci mě na knize hodně štvaly, absolutně mi ničily čtení... Víc se toho dozvíte v plánované recenzi :) která je mimochodem zde: http://www.databazeknih.cz/recenze-knihy/dodrzuj-pravidla-nikdy-se-nezamiluj-2830