Lovec duchů

Lovec duchů https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155707/lovec-duchu-155707.jpg 3 75 11

Světlo, které zabíjí série

1. díl >

Existují. Ian Boroughs to ví. Vidí je. Slyší je. Cítí je. Objeví se z ničeho nic. Čeho se dotknou, shoří. DUCHOVÉ. Oči ho pálily, ústa bolela a jeho smutek se pomalu měnil v hněv. Zhluboka nasál vzduch a zvedl se. Musí pro to existovat nějaké vysvětlení, pomyslel si. Musí. Jsou ti v patách. Napadli tě v hangáru. Ti duchové tě zabijí, Iane. Ale já je předběhnu. Zjistím, co jsou zač. Pak je vysvobodím. Vysvobodím je jednou provždy a oni už se nikdy nevrátí. Nikoho už nezabijí. Ian sevřel ruce v pěst. Já je vypátrám. Budu je lovit. Zničím je. ... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: ekniha , Fragment (ČR)
Originální název:

Ghost Hunter , 2010


více info...

Přidat komentář

deedulka
14.09.2019 2 z 5

Hodně slabá kniha celkem o ničem. Čekala jsem napětí, akci a mrazení v zádech. Nic z toho se nekonalo. Duchové tam téměř nebyli a když už, tak to bylo takové zvláštní. Navíc mne rušilo, že děj není jen z pohledu hlavního hrdiny Iana. Prolínaly se tam kapitoly z úplně jiného prostředí a s jinými postavami, které neměly na první pohled nic společného. Navíc bylo vyprávění nudné a nic se pořádně nedělo.

Ailee
10.10.2018 2 z 5

Kniha není tak špatná, abych jí nemohla dát tři hvězdy, ale protože bych tím křivdila knihám, kterým jsem jen tři hvězdy už dala, musí se spokojit pouze s dvěma.

Příběh by nebyl špatný, i když jsem čekala něco trochu jiného, kdyby tam nebylo sto stran zbytečností, kvůli kterým se vlekl. Hlavní děj se točil kolem Iana a ten byl v pořádku. Co mi však vadilo, byly další vedlejší linky, jejichž význam pro celek z prvního dílu vůbec neznáme, a které byly vyprávěné zbytečně rozvlekle a detailně. Od třetiny knihy jsem v nich začala přeskakovat některé odstavce, a ke konci již celé stránky. Vždy jsem si přečetla jednu dvě věty, abych byl v obraze, ale to je vše. A to je pro knihu špatná vizitka. Nevím, jestli se do druhého dílu vůbec pustím, protože tohle mě prostě nebavilo.


blackdarkness
08.01.2017 2 z 5

nevím přesně čím to bylo, jestli stylem psaní, nebo samotným příběhem, nebo nezajímavou hlavní postavou, ale tak tak jsem knihu dočetla, na další 2 díly se nemůžu donutit ani podívat, nechávám si je na takové: až nebude co číst, ale to je vždy...

Falquar
19.04.2016 4 z 5

Knihu jsem četla nadvakrát, poprvé jsem ji odložila nedočtenou, nudila mě; teď, o pár let později, mi bylo zatěžko se od ní odtrhnout. Jde na ní poznat její cílová skupina, žádné složitosti v ní nehledejte, nejsou tam; autor zároveň píše neskutečně čtivě, naplno využívá možností, které mu nabízí vyprávění z pohledu vícero postav (velice sympatických mimochodem - ano, i záporáci tady mají něco do sebe xD) - každou kapitolu utne v tom nejlepším a čtenáři nezbývá než zhltat iks podobně "podrazáckých" kapitol, aby se dozvěděl, jak se to s daným hrdinou má.
Musím někde sehnat druhý díl. Fofrem.
Ale maličkou výtku si přece jenom neodpustím. Minule mě na Lovci tak strašně znechutil jazyk, který mi i při tomto čtení připadal zpočátku šroubovaný a nepřirozený. Nevím, kde a jak se to zlomilo, jestli se o to zasloužila kniha samotná, anebo já - tak jako tak jsem si v půlce příběhu uvědomila, že z literární katastrofy se nějak vyklubala parádní jízda. Doporučuji!

Radzha
20.09.2015 4 z 5

Knížku jsem si koupil náhodou, protože jsem šel kolem knihkupectví a rozhodně nelituji.
Sci-fi tématika je mi blízká a tahle série začala velice zajímavě. Hlavní postavy, Ian a jeho neohrožený kamarád Bpm, si oblíbíte. I když jsou to puberťáci, tak zápletku o duších rozplétají systematicky. Co udrží čtenáře ve střehu je systém psaní autora. Odehrávají se 4 příběhy najednou a to musí člověk dávat pozor, aby mu příběhy a zápletky navazovaly a rozplétaly se. Ale nepíše chaoticky a člověk dostane v průběhu čtení odpovědi na své otázky, které vznikly v průběhu čtení.
Takže ideální pro mladší ročníky, které mají v kapse pár korun a rádi čtou.
A já se jdu vrhnout na pokračování.

dexeded
03.06.2015 4 z 5

Líbila se mi ;) určitě si přečtu pokračování

julliette
21.04.2015 5 z 5

Páni, já jsem se chvílemi ztrácela, protože tam je tolik odlišných příběhů, ale myslím, že se ty postavy setkají. Jinak krásná kniha, sice tohle je první kniha s duchama co jsem kdy četla a rozhodně nezklamala, půjdu si brzy půjčit další díl.

stolbice
14.11.2014 4 z 5

Velmi zajímavá kniha a těším se na další díly :-) čte se skoro sama, nechybí napětí a akce. Sice jsem asi tak do půlky knihy nechápala, o co jde, ale už jsem si stihla udělat přibližný obrázek...celkem se mi to líbí, že hned člověk neví a musí si představovat, domýšlet....

Skye Isis
02.07.2013 4 z 5

Docela zajímavé čtení, ale vhledem k tomu, že hlavnímu hrdinovi je sedmnáct, je to tak trochu čtení pro mladší ročníky. Četlo se to lehko a rychle. Osobně si ale myslím, že překladatel neodvedl zrovna dvakrát dobrou práci, přišlo mi, že absolutně netuší, co je to manga a jak se to skloňuje....

RweiJay
07.05.2013 5 z 5

Derek Meister vytvořil dle mého názoru velmi zajímavé postavy co se týče charakteru. Především mě zaujala postava Benjamina "Bpm-a" ( kterého jsem si velmi oblíbila ) nebo hlavního hrdiny Iana Boroughse.

Bazalka
14.03.2013

Zajímavá kniha. Akorát jsem nepochopila, jak si můžu někdo představovat duchy jako zářící kouli...