Lovec duchů

Lovec duchů https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/136677/lovec-duchu-136677.jpg 3 75 11

Světlo, které zabíjí série

1. díl >

První kniha série Lovec duchů. Existují. Ian Boroughs to ví. Vidí je. Slyší je. Cítí je. Objeví se z ničeho nic. Čeho se dotknou, shoří. Duchové. Můžou tyto bytosti za smrt jeho otce? Jsou příčinou, proč je Ianův děda více než třicet let nezvěstný? Společně se svým nejlepším kamarádem se 17letý Ian rozhodne, že je vypátrá, aniž by měl nejmenší tušení, jak nebezpeční duchové jsou...... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Das Licht, das tötet , 2010


více info...

Přidat komentář

deedulka
14.09.2019 2 z 5

Hodně slabá kniha celkem o ničem. Čekala jsem napětí, akci a mrazení v zádech. Nic z toho se nekonalo. Duchové tam téměř nebyli a když už, tak to bylo takové zvláštní. Navíc mne rušilo, že děj není jen z pohledu hlavního hrdiny Iana. Prolínaly se tam kapitoly z úplně jiného prostředí a s jinými postavami, které neměly na první pohled nic společného. Navíc bylo vyprávění nudné a nic se pořádně nedělo.

Ailee
10.10.2018 2 z 5

Kniha není tak špatná, abych jí nemohla dát tři hvězdy, ale protože bych tím křivdila knihám, kterým jsem jen tři hvězdy už dala, musí se spokojit pouze s dvěma.

Příběh by nebyl špatný, i když jsem čekala něco trochu jiného, kdyby tam nebylo sto stran zbytečností, kvůli kterým se vlekl. Hlavní děj se točil kolem Iana a ten byl v pořádku. Co mi však vadilo, byly další vedlejší linky, jejichž význam pro celek z prvního dílu vůbec neznáme, a které byly vyprávěné zbytečně rozvlekle a detailně. Od třetiny knihy jsem v nich začala přeskakovat některé odstavce, a ke konci již celé stránky. Vždy jsem si přečetla jednu dvě věty, abych byl v obraze, ale to je vše. A to je pro knihu špatná vizitka. Nevím, jestli se do druhého dílu vůbec pustím, protože tohle mě prostě nebavilo.


blackdarkness
08.01.2017 2 z 5

nevím přesně čím to bylo, jestli stylem psaní, nebo samotným příběhem, nebo nezajímavou hlavní postavou, ale tak tak jsem knihu dočetla, na další 2 díly se nemůžu donutit ani podívat, nechávám si je na takové: až nebude co číst, ale to je vždy...

Falquar
19.04.2016 4 z 5

Knihu jsem četla nadvakrát, poprvé jsem ji odložila nedočtenou, nudila mě; teď, o pár let později, mi bylo zatěžko se od ní odtrhnout. Jde na ní poznat její cílová skupina, žádné složitosti v ní nehledejte, nejsou tam; autor zároveň píše neskutečně čtivě, naplno využívá možností, které mu nabízí vyprávění z pohledu vícero postav (velice sympatických mimochodem - ano, i záporáci tady mají něco do sebe xD) - každou kapitolu utne v tom nejlepším a čtenáři nezbývá než zhltat iks podobně "podrazáckých" kapitol, aby se dozvěděl, jak se to s daným hrdinou má.
Musím někde sehnat druhý díl. Fofrem.
Ale maličkou výtku si přece jenom neodpustím. Minule mě na Lovci tak strašně znechutil jazyk, který mi i při tomto čtení připadal zpočátku šroubovaný a nepřirozený. Nevím, kde a jak se to zlomilo, jestli se o to zasloužila kniha samotná, anebo já - tak jako tak jsem si v půlce příběhu uvědomila, že z literární katastrofy se nějak vyklubala parádní jízda. Doporučuji!

Radzha
20.09.2015 4 z 5

Knížku jsem si koupil náhodou, protože jsem šel kolem knihkupectví a rozhodně nelituji.
Sci-fi tématika je mi blízká a tahle série začala velice zajímavě. Hlavní postavy, Ian a jeho neohrožený kamarád Bpm, si oblíbíte. I když jsou to puberťáci, tak zápletku o duších rozplétají systematicky. Co udrží čtenáře ve střehu je systém psaní autora. Odehrávají se 4 příběhy najednou a to musí člověk dávat pozor, aby mu příběhy a zápletky navazovaly a rozplétaly se. Ale nepíše chaoticky a člověk dostane v průběhu čtení odpovědi na své otázky, které vznikly v průběhu čtení.
Takže ideální pro mladší ročníky, které mají v kapse pár korun a rádi čtou.
A já se jdu vrhnout na pokračování.

dexeded
03.06.2015 4 z 5

Líbila se mi ;) určitě si přečtu pokračování

julliette
21.04.2015 5 z 5

Páni, já jsem se chvílemi ztrácela, protože tam je tolik odlišných příběhů, ale myslím, že se ty postavy setkají. Jinak krásná kniha, sice tohle je první kniha s duchama co jsem kdy četla a rozhodně nezklamala, půjdu si brzy půjčit další díl.

stolbice
14.11.2014 4 z 5

Velmi zajímavá kniha a těším se na další díly :-) čte se skoro sama, nechybí napětí a akce. Sice jsem asi tak do půlky knihy nechápala, o co jde, ale už jsem si stihla udělat přibližný obrázek...celkem se mi to líbí, že hned člověk neví a musí si představovat, domýšlet....

Skye Isis
02.07.2013 4 z 5

Docela zajímavé čtení, ale vhledem k tomu, že hlavnímu hrdinovi je sedmnáct, je to tak trochu čtení pro mladší ročníky. Četlo se to lehko a rychle. Osobně si ale myslím, že překladatel neodvedl zrovna dvakrát dobrou práci, přišlo mi, že absolutně netuší, co je to manga a jak se to skloňuje....

RweiJay
07.05.2013 5 z 5

Derek Meister vytvořil dle mého názoru velmi zajímavé postavy co se týče charakteru. Především mě zaujala postava Benjamina "Bpm-a" ( kterého jsem si velmi oblíbila ) nebo hlavního hrdiny Iana Boroughse.

Bazalka
14.03.2013

Zajímavá kniha. Akorát jsem nepochopila, jak si můžu někdo představovat duchy jako zářící kouli...

Štítky knihy

duchové a přízraky

Autorovy další knížky

Derek Meister
německá, 1973
2012  68%Lovec duchů
2013  68%Vymítač duchů
2013  76%Vládce duchů
2007  92%Velké dračí závody
2007  87%Magický dračí kámen

Kniha Lovec duchů je v

Právě čtených2x
Přečtených110x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených8x
Knihotéce64x
Chystám se číst44x
Chci si koupit11x
dalších seznamech2x