Válka proti superkrávám

Válka proti superkrávám https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/279636/bmid_valka-proti-superkravam-cE3-279636.jpg 4 77 29

Superkrávy série

1. díl >

Být jiný není žádná sranda. Anne Bea o tom ví svoje. Seznamte se s Anne Beou — je jí dvanáct, umí skvěle počítat, má vynikající smysl pro humor. A zároveň je ze všech sedmáků skoro nejmíň oblíbená. Albínka s bílými vlasy, bledou pletí a špatným zrakem zkrátka nezapadá. Nejenže v jednom kuse naráží do lavic, na chodbě musí snášet pohrdavé pohledy svých spolužáků a je na světelné roky vzdálená šanci, že si jí Magnus někdy všimne. Navíc — dva týdny před nejdůležitější podzimní událostí na škole si ji vezmou na mušku nejnamyšlenější holky ze třídy. Kdyby neměla kamaráda Nilse, život by byl absolutně nesnesitelný. Anne Beu i Nilse si prostě zamilujete. Superkrávy Theu, Ronju a Širin začnete svorně nesnášet. Budete se smát a brečet zároveň. Zaručeně. A rozhodně, rozhodně budete fandit Magnusově kapele Fak Jastin i tajemným Dark Horse. Souboj talentů začíná!... celý text

Literatura světová Dívčí romány
Vydáno: , Host
Originální název:

Kampen mot superbitchene , 2014


více info...

Přidat komentář

Lovehorses365
05.04.2023 5 z 5

Super kniha.

Boku
28.02.2021 4 z 5

Krásná knížka (。•̀ᴗ-)✧. Nedalo se od ní odtrhnout takže jsem jí měla přečtenou za necelé dva dny! Chystám se číst druhý díl.


PanTydlitát
02.04.2020 5 z 5

Pribeh dívky, která je šikanovaná kvuli vrozenému albinismu. Ješte ze má Nilse!

Kdyby ji ty povedené superkrávy lépe poznaly, zjistily by, ze Anne Bea má ohromný smysl pro humor a ze je to vlastne bezva kamarádka.

Jen v druhém díle mi na ní neco nesedelo.

Ale první i tretí - :-0 - bomba.
XD

natyiscool
14.05.2019 5 z 5

Moc dobrá knížka doporučuji všem

Knihomolka582
21.03.2019 4 z 5

Tuhle knížku jsem četla v období kdy mě moje spolužačky šikanovaly a Anne na tom byla podobně. Hlavní hrdinku jsem si hned oblíbila a sžila se s ní. Také její láska ke klukovi, kterého nikdy nezíská byla naivní jako ta moje. Moc doporučuji.

Kajka12
08.03.2019

Dvanáctiletá Anne Bea chodí do 7. třídy. Je jedna z těch lidí,kterým se ostatní smějí, jelikož jsou "jiní". Anne Bea totiž trpí albinismem, což znamená, že má téměř bílé vlasy a hodně světlou pleť. Také hodně špatně vidí, proto musí nosit tlusté brýle. Je veselá, chytrá a krásně zpívá. Je ovšem stydlivá a moc se neprojevuje, tudíž na to ostatní často zapomínají a koukají jen na to jak vypadá. Nejhorší ze všech jsou však tři "superkrávy" Thea, Ronja a Širin. Často se jí smějí a ponižují ji. To se pak Anne Bee sevře hrdlo a nemůže mluvit, protože je z toho hodně smutná. Naštěstí má hodnou rodinu, která ji má ráda a skvělého kamaráda Nilse se kterým se vždy zasměje. Přesto je pro Anne Bea těžké se s posměchem vyrovnat. Prokáže ale odvahu, když se ponižování od They, Ronji a Širin dokáže postavit.

MarMarMar007
07.03.2019

Anne Bea chodí do sedmé třídy a je hrdinkou knihy Války proti superkrávám. Je to ošklivá albínka, kterou ostatní nemají rádi. S vyjímkou Nilse a Anebíniny rodiny. Nils sice taky není zrovna populární, spíš se o něm dá říct, že je trasořitka, ale jako kamarád musí být skvělý. Ani Anne není špatná, jen si to ostatní, myslí. Vlastně je velice chápavá a upřímná. Jen ona si o sobě občas myslí, že je jediná, která může mít problémy. A přitom jsou i mnohem horší věci než albinismus. Anne navíc umí úžasně zpívat, ale sama nemá dost sebevědomí, aby to ostatním dala najevo. Teta Mona a Nils, jí k tomu naštěstí pomohou. Společeně naplánují operaci Tacos, pomocí které ostatním předvedou, co v nich je. Ale hlavně se tak postaví největším superkrávám, které se Anne posmívají. Anebíny je mi líto, ale vzhled není to nejdůležitější. Ona je prostě jen vyjímečná a na tom není nic špatného. Když to pochopí, začne jí být o něco víc do zpěvu..

ju01
07.03.2019

Anne Bea je dvanáctiletá holka, která chodí do sedmé třídy. Její život není lehký, protože se narodila jako albínka a k tomu ještě nosí silné brýle. Naneštěstí chodí do stejné třídy jako "superkrávy" Thea, Ronja a Širin. Ty se jí za její postižení (to, že je jiná) posmívají a šikanují ji. Kvůli tomu je Anne Bea hodně stydlivá a často ztrácí sebevědomí. Také trpí tím, že se jí lidé snaží pomoci, protože si myslí, že je slepá. Mimo třídu je to však bystrá, milá a sympatická dívka, která žádnou pomoc nepotřebuje a navíc má talent na zpěv. Lidé si však jejích dobrých stránek nevšimnou, protože na první pohled vnímají pouze to, že je odlišná. V jejím sebevědomí jí hodně pomáhá nejlepší kamarád Nils, před kterým nemá žádné tajnosti, a také její rodina. Možná i proto se odhodlá něco udělat s tím, že se jí ostatní posmívají a postavit se "superkrávám" na odpor. Rozhodne se, že vystoupí na školním souboji talentů a tím ukáže všem jednu ze svých nejlepších stránek, zpěv. Má pochybnosti, ale nakonec je přemůže její síla a zčásti i to, že miluje kluka z vedlejší třídy, Magnuse. Nakonec je se sebou moc spokojená, protože dokázala překonat sama svou vlastní stydlivost. Její odměna za vykonanou odvahu je, že jí Magnus nabídne, jestli nechce zpívat v jejich kapele.

EZ.
07.03.2019 1 z 5

Anne Bea je sympatická dvanáctiletá dívka, která se narodila jako albínka. Velmi špatně vidí, a to i přes to, že nosí silné brýle. Ve třídě má jen jednoho kamaráda – Nilse. Její spolužáci ji nemají rádi, protože je jiná. Obzvláště “superkrávy“ Thea, Ronja a Širin se Anne posmívají a všemožně jí ztrpčují život.
Anne ale má mnoho dobrých vlastností. Je přátelská, má smysl pro humor, umí krásně zpívat, jde jí matematika… I když je spíše stydlivá, nakonec se rozhodne Thee a spol. postavit: odhodlá se zpívat na Souboji talentů spolu s Nilsem, Johanne a Brittany. Souboj talentů nakonec vyhrají, Anne Bea získá několik nových kamarádů a její život se změní k lepšímu.

Hela552
07.03.2019

Anne Bea je dvanáctiletá albínka se špatným zrakem. Dobře počítá a krásně zpívá, ostatní tyto dobré vlastnosti ale přehlížejí a dobírají si jí, kvůli jejímu vzhledu. Nejvíce se jí ale smějí tři populární "superkrávy" z její třídy. Anne Bea se cítí méněcenně a velmi se stydí. Naštěstí má rodinu a jediného kamarada Nilse, kteří stojí za ní a dodávají jí morální podporu, bez které by tyto těžké situace nezvládla. Anne Bea má ale ještě jeden problém a to, že je zamilovaná do populárního kluka jménem Magnus. Možná i kvůli němu se rozhodne postavit se "superkrávám".Anne Bea by to však nezvládla, kdyby sama sebe nepřijala takovou jakou je.

Annie_B
07.03.2019 4 z 5

Anne Bee je 12 let a chodí do sedmé třídy. Je to chytrá, hodná a vtipná holka. Většina spolužáků ji však odsuzuje kvůli jejímu vzhledu. Anne Bea je totiž albínka. Má hodně světlou kůži a tlusté brýle. Díky tomuto se často dostává do nepříjemných situací.
Kvůli posměchu ostatních často zapomíná na své kladné stránky a sama se cítí zrůdou. Naštěstí jí pomáhá její dobrý kamarád Nils a rodina.
Moc ráda by ukázala i své dobré vlastnosti, ale na to je moc stydlivá. A její spolužačky ,,superkrávy" by jí stejně nedaly šanci. Proto aby ukázala co v ní je, se Anne Bea rozhodne účastnit talentové soutěže. Umí totiž nádherně zpívat. Když se jí podaří vyhrát možná se věci obrátí k lepšímu.

leonarda525
07.03.2019 5 z 5

Anne Bea je dvanáctiletá dívka, která je chytrá, laskavá, vtipná i hodná. Některé dívky ve třídě ji však odsuzují kvůli jejímu vzhledu, je totiž albínka. Díky této nemoci má velmi světlou kůži, blonďaté až skoro bílé vlasy a modré oči. Velmi špatně vidí, nosí tlusté brýle, ale stejně vidí hodně rozmazaně. Často se proto dostává do nepříjemných situací, kvůli kterým se stává terčem posměchu.
Chodí do stejné třídy se „superkrávami” Theou, Ronjou a Širin, které se jí často nehezky posmívají. Někdy se špatně vyrovnává s tím, že je jiná a je jí líto, že se jí ostatní smějí. Každý den mizí do svého vymyšleného světa, kde není albínkou. Přála by si být stejná jako ostatní, bohužel ví, že to nelze nijak změnit. Jen málo lidí dokáže ocenit její dobré vlastnosti, mezi ně patří i její nejlepší kamarád Nils. I když je často velmi smutná a cítí se zbytečná, s Nilsem si vždy užijí spoustu zábavy. Její rodiče, bratr i teta při ní vždy stojí, i když (jak říká) se cítí pod psa.
Za pomoci tety, Nilse a dvou kamarádek zazpívá na soutěži „Souboj talentů”, natře to „superkrávám”, ukáže jaká je a změní svůj život.

MájaCin
07.03.2019

Anne Bea je vtipná, laskavá a milá albínka s velmi špatným zrakem. Kvůli její odlišnosti ji spolužačky šikanují. Díky nehezkým a nepravdivým názorům, které dennodenně slýchá ve škole, se často cítí jako zrůda.
Protože se Anne Bea jen tak nevzdává rozhodne se, že se pokusí vyhrát soutěž talentů svým dokonalým zpěvem.
Chvílemi se cítí velmi dobře, protože ví, že když vyhraje tak by se mohlo změnit její postavení ve třídě. Bohužel jsou i chvíle, kdy si moc nevěří. Když Anne Bea vidí jak je úspěšná v soutěži, cítí pýchu, radost a štěstí a také má vyšší sebevědomí.

Knihomol636
07.03.2019

Anne Bee je 12 let a chodí do sedmé třídy. Má mnoho kladných stránek, ale nad těmi moc nepřemýšlí, protože je jiná než ostatní, a oni to vnímají, jako by byla špatná . Anne Bea má skoro bílou pleť, velmi světlé vlasy a hodně tlusté brýle. Barvu vlasů a pleti vysvětluje vrozená porucha zvaná albinismus, kterou už odmalička trpí. Na tohle všechno neustále myslí, a to, že krásně zpívá a má dobrý smysl pro humor, trochu přehlíží. Jejímu sebevědomí nepomáhá ani to, že se ve třídě stává terčem posměchu tří „superkráv“, They, Ronji a Širin, které jí kvůli tlustým brýlím a její nemoci neustále říkají zrůdo nebo pošahaná albínko. Vždy, když se to stane, její sebevědomí pořádně klesne, ale zároveň se v ní stupňuje odhodlání něco s tím udělat. V těchto situacích jí velmi pomáhá její věrný kamarád Nils a její rodina. Anne Bea by se nejraději vytratila někam, kde už by nebyla albínkou, ale docela obyčejnou holkou. To také dělá, když se ponoří do svého vymyšleného světa. Anne Bea se za to, jak vypadá, nejdřív stydí, pak ale pochopí, že utíkáním nic nevyřeší.

ms007
07.03.2019

Anne Bee je dvanáctiletá holka ,která se nedokáže začlenit.I když je Anne Bee okolím neoblíbená ,obzvláště teda od Thei, Ronyi a Širin , tak má kuráž všem odporovat.
Anne Bee je chytrá, vtipná a krásně zpívá , ale není moc lidí, kteří si toho doopravdy váží.
Mezi těch pár vyjímek, ale patří její nejlepší kamarád Nils, který jí pomáhá obstát každý den.
Anne Bee je albínka se silnými brýlemi, kvůli tomu s ní nějaká část lidí od ní ze školy nemluví.
I když má Anne Bee mnoho talentů tak to nikoho nezajímá a nebo s tím i opovrhuje.
Většinou se Anne Bee cítí uzkostlivě, nejen z toho že s ní lidé opovrhují a nebo ignorují , ale ještě se přidá to , že si ji tři nejpopulárnější holky ze školy vybrali jako terč k jejich vtípkům.

Wolf417
07.03.2019

Anne Bee je dvanáct a každý den trpí tím, že je albínka, která špatně vidí.Už takhle trpí dost, ale tři superkrávy se rozhodnou, že jí ze života udělají peklo.Anna Bea má obrovské štěstí, že jí stále pomáhá a drží nad vodou kamarád Nils a její rodina.Avšak i přesto všechno by neměla šanci to vydržet, ale Anna Bea se rozhodne nevzdávat bez boje a jako jedna z mála se superkrávám postaví v talentové Show.Anna Bea má spoustu “světlých stránek” a to v obou významech.Je sice albínka, ale za to náramně vtipná a ve škole se jí také daří a to hlavně v matematice.Navíc je dokonalá zpěvačka.Tak proč jí nikdo nemá rád?Přesně tuhle otázku si musí hlavní hrdinka klást celou dobu.Anna Bea si celou dobu přeje být normální a ne tou zrůdou, tím lůzrem, tou jinou.I tak je Anna Bea nakonec ráda, že je kdo je a ne někdo jiný.Celou dobu musela ovšem projít mnoha zkouškami, dokázat své odhodlání, statečnost i překonat svou stydlivost.

Any789
07.03.2019

Anne Bee je dvanáct a chodí do sedmé třídy, naneštěstí do stejné jako Thea, Ronja a Širin, spolužačky, které ji tak trochu šikanují. Je nejen kvůli tomu velmi tichá a hlavně stydlivá. Má spoustu kladných vlastností, ale ty díky její stydlivosti a z různých dalších důvodů zrovna jen tak neukazuje, a to například i proto, že je neoblíbená. To ovšem neznamená, že není přátelská a talentovaná, pouze její nedostatky v očích většiny jejích spolužáků zakrýva fakt, že je albínka. A díky tomu nežije vůbec lehký život, přece jenom holce s albinismem, brýlemi a ještě k tomu té, na kterou se populární "superkrávy" zaměřili, se pravděpodobně v mnoha kolektivech nepovede zrovna nejlépe. Ale rozhodně není jedna z těch holek, co by jen seděly s rukama v klíně a potichu sledovaly, jak se celý jejich život hroutí. V příběhu se tím projevuje její kuráž. Dobře se učí, má smysl pro humor a k tomu také krásně zpívá, což ovšem všem ukáže v takzvaném finále knihy. Často cítí úzkost a nedůležitost, když jí ty tři pořád podkopávají nohy, na její už tak dost těžké cestě za úspěchem. Tyto její pocity ale vyvažují chvíle, když mluví s klukem, který se jí líbí(Magnusem), při kterých se naopak cítí skoro rovná ostatním, když si jí někdo tak "důležitý" všímá. Její radost, když vyhrála společně s Nilsem, Brittany a Johanne souboj talentů a nakonec se jí dokonce Magnus zeptal, jestli by nechtěla zpívat s jejich skupinou, byla jako odměna ze všechny ty chvíle, kdy se cítila bezradná a ztracená, a hlavně její odvahu se postavit k jejím problémům čelem.

Myšička123
07.03.2019 5 z 5

Anne Bea je dvanáctiletá dívka, která trpí vrozeným albinismem. Nosí velmi silné brýle, má výborný smysl pro humor, umí zpívat a dobře se učí. Všechny své dobré stránky ale nemá šanci ukázat, protože je stydlivá. Zároveň se jí ve škole smějí či litují kvůli vzhledu, nejvíce tři "superkrávy" Thea, Ronja a Širin. Vlivem jejich posměchu si myslí, že je taková, jak ji nazývají: zrůda, pošahaná albínka, lúzr... V té chvíli se cítí hrozně, nemůže se nadechnout a chce zmizet do svého vymyšleného světa.
Naštěstí má velkou oporu v rodině a kamarádí se s jedním klukem - s Nilsem. Díky němu má možnost se alespoň jednou za den zasmát, být šťastná a taková, jaká je. Také se mu svěřuje. Třeba to, že se zamilovala do Magnuse, spolužáka z vedlejší třídy. Stačí, aby jí podal přilbu a dotknul se jí, dokáže zapomenout na všechno zlé.
Anne Bea si někdy přeje být normální holkou a ne albínkou. Ví ale, že nic nezmění. Musí se s tím smířit.

Adri777
09.02.2019 5 z 5

Kniha se mi velice líbí. Její obsah byl zajímavý, určitě si přečtu další díly. Líbilo se mi jak to Anee Bea nakonci natřela ronje, thee a širin.

Fazulajda
29.10.2018 4 z 5

Vždycky, když uvidím tuhle obálku, vzpomenu si, jak jsem před cirka rokem a půl zabíjela čas o volných hodinách, zatímco kolem mě se hrál dětský poker. Tehdá mě kniha opravdu bavila a dalo by se říct, že mě přivedla ke čtení. Ach ty časy, kdy jsem ji louskala měsíc.

Autorovy další knížky

A. Audhild Solberg
norská, 1975
2016  82%Válka proti superkrávám
2017  83%Superkrávy a moře trapasů
2018  82%Superkrávy v ohrožení

Kniha Válka proti superkrávám je v

Právě čtených3x
Přečtených114x
Čtenářské výzvě21x
Doporučených16x
Knihotéce20x
Chystám se číst25x
Chci si koupit6x