Nespatřeni

Nespatřeni https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484001/bmid_nespatreni-atT-484001.jpg 5 56 7

Sophie Fosterová od svého příchodu do Ztracených měst prožila už řadu dobrodružství. Po bitvě na Mount Everestu zjišťuje, že na ni čekají nové nástrahy, a rozhodne se uchýlit pod ochranu skupiny Černá labuť. Přemisťuje se spolu se svými přáteli do jejich tajného sídla, kde má konečně šanci poznat zblízka společenství, které stojí za jejím stvořením. Sophie se s přáteli účastní výcviku vedeného Černou labutí, který rozhodně není pouze teoretický. Nespatřeni zůstávají dál na svobodě, po Neutrálních Teritoriích se šíří neznámá choroba a Sophie se stává pro mnoho lidí jedinou nadějí na záchranu. Zlo číhá na každém kroku a Sophie si více uvědomuje, že svět Ztracených měst není vůbec tak spravedlivý a dokonalý, jakým se zdál.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ocelot
Originální název:

Neverseen , 2015


více info...

Přidat komentář

Ninawimm
29.04.2024 5 z 5

Překvapují mě neustále skvělé nápady autorky. Začíná se zde objevovat špetka romantiky - přesně tak aby vám to nelezlo na nervy, ale zároveň vás to zaujalo. Vlastně se ani nedivím že se Sophie dostala do Kampusu X. Jenom jsem nečekala že tam bude s přáteli. Jeho zradou jsem byla opravdu překvapená, ale stejně jako Sophie se mi na něho nejde naštvat.

ValiPages
26.11.2023 5 z 5

Tenhle dil se mi moc líbil stejně jako ostatní, jenom mi přišlo, že se chvílemi děj vlekl. Ale stejně se mi moc díl líbil. Asi jedna z částí která se mi nejvíc líbila, byla část jak byli v Kampusu X. Jak se Sophie seznámila s Tamem a Linh. Tam se stal u mě po Fitzovi a Keefovi třetí oblíbenec.
A ten Ravagog ? A ta zrada ? A potom ta ještě poslední zrada? ( U tý jsem tu osobu chtěla zmlátit) No prostě Shannon Messenger ví jak skončit knížku, aby trápila čtenáře.
Ráda bych vás poprosila, pokud jste si přečetli mojí recenzi, klikněte prosím na like ne z důvodu že se vám to líbilo, ale abych věděla, že si někdo přečetl mojí recenzi. Moc mě to potěší a moc děkuji :)


Rowana
09.02.2023 5 z 5

Nádhera. Příběh prohlubuje charakteristiky nejen hlavních postav, fasáda dokonalého světa elfů dostává další trhlinky a pozlátko pozvolna oprýskává. S lapáním po dechu se musí čtenář vyrovnávat s faktem, že ne každý je takový, jak se na první pohled jeví a zdání mnohdy klame. Líbí se mi, že zde ani kladné ani záporné postavy nejsou tak úplně černobílé, což vnáší do celého vývoje zajímavou nejistotu. A celé dramatické rozuzlení je podbarvené pocitem loučení, ztráty a potřeby nevyhnutelného se smiřování s ní, které k životu prostě patří. Je moc dobře, když i taková témata dokáže dětská knížka otevřít a tady se to daří s něžnou laskavostí a tesknou nadějí.

Ronnie Sparks
08.02.2022 5 z 5

Knihu přeložila Radka Kolebáčová. Díky skvělému překladu je příběh čtivý ačkoliv je kniha dost tlustá (obsahuje 560 stran), tak po začtení do příběh rychle plyne a během chvilky zjistíte, že jste skoro uprostřed knihy. Celkově je fantasy příběh tak zajímavý, napínavý a nepředvídatelný, že potřebujete číst dál a knihu nemůžete ani odložit. Více v recenzi.

Veve721
28.01.2022 5 z 5

Pět hvězd je u této série klasika. Vždy ji tak hodnotím a vždy lituju, že není možné dát ještě víc. V tomto dílu je spousta prostoru věnována mé oblíbené postavě - mistrovi sarkasmu Keefovi. Naši hrdinové jsou poznamenání událostmi minulého dílu, ale nemají čas na utápění se ve svých pocitech, protože na ně čeká množství nových výzev. Nakoukneme do tajemné školy pro nenapravitelné případy, blíže se seznámíme s členy tajné organizace, dozvíme se, co nechutný ogří král skrývá pod bederní rouškou a hlavně se zaměříme na trpaslíky, kteří doteď nehráli v příběhu nijak výraznou roli. Kdo šíří nebezpečnou nákazu mezi mírumilovnými milovníky zahradničení? Nadchla mě jejich magie úzce provázána s přírodou, ovládání kořenového systému stromů a zpívání rostlinkám. Autorka má neskutečný vypravěčský talent a obrovskou hromadu fantazie, která se zdá nekonečná. Každým dalším dílem jen dokazuje, že ty nejlepší nápady pořád ještě nevyčerpala. (Nechci spoilerovat, ale závěr tohoto dílu vás nečekaným plot twistem vážně položí!)

Strážce ztracených měst je prostě závislostí, která jen tak nepustí. Jak se do magického světa jednou ponoříte, už ho nikdy nebudete chtít opustit.

kacenacte
28.12.2021 5 z 5

Vždycky se dalšího dílu téhle série trošku bojím, ale autorka mi jako vždycky dokázala, že přestože je to dlouhé a je to už čtvrtý díl, nápady a zvraty jí rozhodně nedocházejí a má toho v rukávu ještě spoustu. Několikrát jsem měla otevřenou pusu překvapením. A pořád je to i stejně čtivé - hodně čtivé (jen pár nudnějších okamžiků)! Stále miluju postavy a ještě víc miluju, že nejsou ploché, ale mají nějaký vývoj (ať už jako jednotlivci nebo jako dvojice/skupina) a autorka se zaobírá i složitějšími emocemi. Jsem asi docela ráda, že to čtu ve věku, ve kterém jsem a ne mladší. Nejsem na to totiž moc stará (jde to vůbec?), k hlavním hrdinům mám celkem blízko a hlavně to nějak zvládám chápat. Kdybych byla mladší, asi by mi tím vším přemýšlením uletěla hlava . Jako vždycky jsem tam také našla nějaké zajímavé myšlenky. Sotva jsem dočetla tenhle díl, už bych nejradši četla další - je to fakt návykové a já jsem neskutečně zvědavá. Takže!! Prosím prosím, pokud vás to malinko zaujalo, zkuste to!! Jsem si skoro jistá, že to budete milovat!

Akléda_
22.12.2021 4 z 5

Další díl z mé oblíbené série. SZM mi každým dílem přirůstají k srdci víc a víc a jsem neskutečně ráda, za u nás série vychází. Doufám, že dalších dílů se dočkáme brzy, zvláště po té poslední větě. Autorka umí kapitoly i celou knížku ukončit tak, že prostě chcete číst dál. Po celou dobu mě několikrát překvapila zvraty které jsem nečekala, četlo se to samo, stránky mi mizely pod rukama a celý příběh mě neskutečně bavil. I přes to, že je tohle už čtvrtý díl se autorka nekopíruje a stále má nápady, což je super. Postavy si zamilovávám čím dál tím víc a svět stejně tak. Tohle mě prostě baví a moc doufám, že si to jednou přečtou moje děti.

Autorovy další knížky

Shannon Messenger
americká, 1991
2019  91%Strážce ztracených měst
2020  94%Exillium
2020  94%Věčnoplamen
2021  95%Polaris
2022  95%Soumrak