Strážce počátků

Strážce počátků https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58621/bmid_strazce-pocatku-u9U-58621.jpg 4 8 3

Autoři knihy se snaží obhájit svou teorii, podle níž egyptská Sfinga nevznikla v epoše kolem r.2500 př.n.l.,jak se obvykle uvádí, ale daleko dříve,kolem r. 10500 před n.l. Jako důkaz uvádějí erozi sochy, která nese známky vodního působení. A právě před více než 12000 lety postihly Egypt velké záplavy a změny klimatu. Podobně autoři uvažují i o celém komplexu v Gíze, jehož oficiálně uznávané stáří i celý běžně uváděný smysl zpochybňují.Podobně jako známý E. von Däniken přisuzují pyramidám hluboký, dosud nedoceněný astronomický význam. Dokonce vidí pyramidy jako produkt neznámé, mimořádně vyspělé předpotopní civilizace.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Aktuell
Originální název:

Keeper of Genesis , 1996


více info...

Přidat komentář

jiri77
13.04.2023 4 z 5

I když starší ,pořád zajímavá kniha o sfinze a pyramidách v Gíze. Je smutné , že egyptologové nejsou otevření i jiným pohledům na minulost. Kdo má rád záhady starověku, tak ho četba této knihy musí zaujmout.

caldap
03.09.2019 4 z 5

Dokument o prozkoumávání pyramid, sfingy a jejich spojitost s hvězdami. Bližší popis o nalezení chodeb, jak je těžké prosazování nálezů. Kritika nových překladů hieroglyfyckých textů. Dávné rituály. Zajímavá kniha.


Metroušek
01.08.2019 4 z 5

Docela slušná knížka o Sfinze, ale obávám se, že už v této oblasti nic moc nevymyslíme. Na můj vkus příliš mnoho výpočtů, ačkoli s poselstvím knihy souhlasím, a takto bych to nějak shrnul: Sfinga, Osirion, a nejstarší (roz. nejdokonalejší) pyramidy jsou dílem ztracené civilizace, která předcházela Staré říši. Tato úžasná díla se snažila skloubit předobraz ve vyšších nebích s naší realitou tak, aby si vládci zajistili příznivý osud své říše. Několik tisíciletí to asi vycházelo, ale pak synchronizace přestávala fungovat, katastrofy zničily některé části synergetického systému, a zbytek známe z oficiální historie. (Nikomu tento názor nevnucuji, jen se mi to zdá nejpravděpodobnější.)

Štítky knihy

Egypt tajemno

Autoři knihy

Robert Bauval
belgická, 1948
Graham Hancock
britská, 1950