Strážce počátků

Strážce počátků https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58621/bmid_strazce-pocatku-u9U-58621.jpg 4 8 3

Autoři knihy se snaží obhájit svou teorii, podle níž egyptská Sfinga nevznikla v epoše kolem r.2500 př.n.l.,jak se obvykle uvádí, ale daleko dříve,kolem r. 10500 před n.l. Jako důkaz uvádějí erozi sochy, která nese známky vodního působení. A právě před více než 12000 lety postihly Egypt velké záplavy a změny klimatu. Podobně autoři uvažují i o celém komplexu v Gíze, jehož oficiálně uznávané stáří i celý běžně uváděný smysl zpochybňují.Podobně jako známý E. von Däniken přisuzují pyramidám hluboký, dosud nedoceněný astronomický význam. Dokonce vidí pyramidy jako produkt neznámé, mimořádně vyspělé předpotopní civilizace.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Literatura faktu

Vydáno: , Aktuell
Originální název:

Keeper of Genesis , 1996


více info...

Přidat komentář

jiri77
13.04.2023 4 z 5

I když starší ,pořád zajímavá kniha o sfinze a pyramidách v Gíze. Je smutné , že egyptologové nejsou otevření i jiným pohledům na minulost. Kdo má rád záhady starověku, tak ho četba této knihy musí zaujmout.

caldap
03.09.2019 4 z 5

Dokument o prozkoumávání pyramid, sfingy a jejich spojitost s hvězdami. Bližší popis o nalezení chodeb, jak je těžké prosazování nálezů. Kritika nových překladů hieroglyfyckých textů. Dávné rituály. Zajímavá kniha.


Metroušek
01.08.2019 4 z 5

Docela slušná knížka o Sfinze, ale obávám se, že už v této oblasti nic moc nevymyslíme. Na můj vkus příliš mnoho výpočtů, ačkoli s poselstvím knihy souhlasím, a takto bych to nějak shrnul: Sfinga, Osirion, a nejstarší (roz. nejdokonalejší) pyramidy jsou dílem ztracené civilizace, která předcházela Staré říši. Tato úžasná díla se snažila skloubit předobraz ve vyšších nebích s naší realitou tak, aby si vládci zajistili příznivý osud své říše. Několik tisíciletí to asi vycházelo, ale pak synchronizace přestávala fungovat, katastrofy zničily některé části synergetického systému, a zbytek známe z oficiální historie. (Nikomu tento názor nevnucuji, jen se mi to zdá nejpravděpodobnější.)

Štítky knihy

Egypt tajemno

Autoři knihy

Robert Bauval
belgická, 1948
Graham Hancock
britská, 1950

Kniha Strážce počátků je v

Přečtených13x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených2x
Knihotéce5x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x