Stíny úsvitu

Stíny úsvitu https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37761/stiny-usvitu-37761.jpg 4 147 147

Svůdně krásná Jessie a nepohledná Roanna - dvě neústupné rivalky v boji o vzdáleného bratrance Webba na sídle zámožné babičky Lucindy Devonportové. Když se Jessie podaří Webba získat, zdědí s ním i veškerý babiččin majetek. Po krátkém a nešťastném manželství je Jessie nalezena mrtvá. Webb se nyní uchází o Roannu... ... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

Shades of Twilight , 1996


více info...

Přidat komentář

Danuše7
26.10.2022 5 z 5

Překvapivé rozuzlení. Moje druhá kniha této spisovatelky, rozhodně budu pokračovat v jejich čtení

Ewe291
15.10.2022 4 z 5

Tak presne toto som potrebovala, aby som sa dostala z "citatelskej krizi" pretoze som citala a citala a akosy som sa bud nevedela zacitat alebo zavrela knihu. Kniha od autorky ma prebrala a precitala som ju jednym dychom. Je pravda, ze ho necitam prvykrat a urcite sa k nej znova vratim.
Teraz k pribehu, malo to vsetko co malo mat bolo to zaujimave a chvilami som mala chut niekoho preplesnut. Za seba mozem urcite odporucit


Luciska13
30.07.2022 4 z 5

Zajímavý a čtivý příběh, ale určitě nepatří mezi ty nejlepší knihy autorky. Bohatá rodina, dědictví, láska a nenávist a to vše doplněné napětím a vraždou, tak by se dal příběh popsat.

Prateri
19.07.2022 4 z 5

Dočetla jsem. Použiji hodnocení naší paní profesorky češtiny - nenáročné, ale čtivé. Náročné to bylo pro hlavního hrdinu knihy, až se mi to zdálo příliš taková ta živočišná láska :-) a do toho kupa příšerných příbuzných. Tři a půl hvězdičky by asi stačilo.

Hatshepsut
14.11.2021 4 z 5

Opět krásný příběh, v němž prožíváte pocity hlavní hrdinky Roanny, s kterou se život rozhodně nemazlil. Tak hlavně jí nezávidíte ty příšerné příbuzné a už vůbec ne ty zvrácené. :-)

petraj30
17.03.2021 5 z 5

Páni, tak to byla síla. Nic takového jsem od autorky nečekala, bylo to pro mě velké překvapení.
Ano byly tam momenty, kdy jsem valila oči, protože mi "to něco" přišlo přitažené za vlasy, ale já nechci zbytečně spoilerovat. Naštěstí to nehrálo až tak velkou roli, jen jsem změnila svůj úsudek na některé postavy. Z hrozný na zvrácený. Uff, ale pořád to vrhalo neblahý stín na celkový příběh. Čekala jsem, co na mě vybafne na každé následující stránce.
Příběh má několik dějových linií. Oba hlavní hrdiny sledujeme do jejich dospívání. Webb byl prostě nevycválaný mladík, stejný jako každý druhý, teprve až přibývající léta z něj udělala správného muže. Roanna se mi líbila jako dítě, ničím nespoutaná a svá. Bohužel v dospělosti se stala urputnou, přísnou a nepřístupnou osobou. Ale i v dospělosti se dá leccos napravit.
Vraha jsem odhadla okamžitě, jen mi tam pár detailů nejde dohromady, ale to není nic důležitého. Příběh se mi moc líbil, i přes ty drobné chybičky a na začátku tu nechutnost. Dám plný počet, protože ten příběh obsahoval všechno co mám ráda. Určitě se ke knize opět vrátím.

alekis
28.01.2021 5 z 5

Hodně postav, některé sympatické, některé méně, čert aby se v nich nakonec vyznal, a k tomu jeden docela hnusný úchyl.
Poměrně složitý příběh, přiznávám, že jsem si musela znovu krátce projít celou knihu, abych si uvědomila, o co v ní vlastně šlo. Zhodnotím ji vysoko, ale myslím, že jedno přečtení je pro tentokrát dostačující.

jinbr
25.08.2020 5 z 5

Ano ano, zase jednou super příběh a dobrá kriminální zápletka. Má v sobě napětí a zároveň i ten potřebný překvapivý konec-

Shanib
26.06.2020 4 z 5

Příjemné čtení. Příběh mě bavil a postavy taky, ale zkrátila bych tu část "před deseti lety" a prodloužila tu, kdy byl Webb zpátky. Mladá Roanna byla zajímavá a bavila, ta starší už tolik ne. Vraha jsem vůbec neodkázala uhádnout. Celkově jsem byla s knížkou spokojená, ale od autorky jsem četla i lepší.

bedkniha
28.05.2020 5 z 5

Začínala jsem knihou Začátek sezóny, která mě velmi zklamala. Měla jsem obavy začít číst další knihu od této autorky, ale tato kniha byla moc hezká, byla tam také romantika, ale víc napínavá...jdu na další knihu Lindy....

Kudík
29.03.2020 4 z 5

Musím přiznat, že v anotaci není žádné varování ohledně jistých zvráceností, ale ustála jsem to. Docela jsem i přemýšlela nad hodnocením, ale následně nemohu jinak, protože jako celek se mi kniha líbila. A i když mě ta holka občas štvala, tak jsem si Roannu Davenportovou oblíbila, nejvíc jsem ocenila její psychickou odolnost, a to i přes tak hrozné příbuzné. Skutečného vraha i motiv jsem tentokrát trefila bez váhání.

Bobina74
14.01.2019 3 z 5

Četla jsem její lepší knihy a četla jsem její horší knihy. To co Linda Howard nabízí, to se mi dostalo, víc jsem neočekávala. Takže za mě dobrý.

zuzikis
17.01.2018 5 z 5

Kniha se mi líbila, příběh byl zajímavý, líbivý, dobře se to četlo, ale hodně mě šokovala zvrhlost některých postav.

renefer
12.11.2017 3 z 5

Nebude má oblíbená. Co je proboha za slovo “usápl”? Postavy jsou buď totálně zvrhlé nebo na druhou stranu absolutní dobráci, co na sobě nechají dřevo štípat.

Pichoval
10.10.2017 4 z 5

Zatim jsem necetla vice knih, ale mam takove tuseni, ze budou vsechny ve stejnem stylu. Dokonaly muz, 2 ženy nebo naopak, zapletka, rozchod, drama s erotickym nadechem... Jako oddychove cteni na odreagovani to bylo fajn, takze si prectu i dalsi knihy. A uvidim, zda bude me tuseni spravne.

AnetV
08.03.2017

Takhle nechutnou knihu jsem už dlouho nečetla, popis postav i samotný děj je hodně přitažený za vlasy, přečetla jsem až ke scéně v hotelu, pak už to fakt nešlo, tak jsem přeskočila na konec, abych si ověřila totožnost vraha, tip mi vyšel, konec taky hodně přestřelila :-( pro mě bez humoru i romantiky, nenašla jsem ani jednu sympatickou postavu, tentokrát se mi LH opravdu netrefila do chuti

moudivlacek
12.09.2016 5 z 5

Tahle autorka mě zatím ještě nezklamala. Další skvělý příběh o lásce, která začíná v dětství, prodělá velmi bolestný rozchod, kruté setkání, aby nakonec vyvrcholila v čistotu a otevřenost srdce, okolí konečně pochopí, kdo k sobě odjakživa patřil.
Příběh je jemně prošpikován i krimi zápletkou.

alzbeta4340
14.07.2016 3 z 5

Romantika s detektivní zápletkou. Klasika. Hodnotila bych výše, ale v poslední době jsem četla od L.H. několik knih a všechny byly o hodně lepší.

Suzynka29
04.06.2016 5 z 5

Že začátku mě to moc nebavilo, ale od vraždy Jessie se to naprosto změnilo a hltala jsem každou stránku až do 2 do rána. Fakt super příběh, zápletka a konec taky překvapil. Celou dobu jsem sázela na jiného vraha a opravdu mě pravda překvapila. Za mě fakt super!!

cukrovka
14.11.2015 4 z 5

Velmi hezký příběh. Spíše romantický než detektivní, ale příjemně se četl. Hodně mě překvapilo kde zabil Jessie.