Šťastný život

Šťastný život https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/423294/bmid_stastny-zivot-muV-423294.jpeg 4 60 21

Jak můžete den za dnem prožívat větší míru štěstí bez ohledu na to, co se ve vašem životě právě odehrává? Štěstí nepřichází jako odměna za to, že něco získáme nebo něčeho dosáhneme. Štěstí bývá naopak příčinou: nejkratší a nejpřímější cestou k osobnímu naplnění a úspěšnému životu. Will Bowen, autor projektu Svět bez stížností, vás v této praktické a přesto velmi inspirující knize naučí, co udělat pro to, aby se prostřednictvím vašich životních postojů, slov i činů výrazně zlepšily všechny oblasti života, abyste byli zdravější, úspěšnější v práci a měli hlubší a více naplňující vztahy s druhými. Willův jedinečný přístup ke štěstí a jeho praktické instrukce jak si přenastavit náš emoční regulátor, neboli termostat štěstí, vám krok za krokem pomůžou odstranit veškeré překážky ve vaší mysli a životním stylu, aby vaše štěstí mohlo opět volně proudit.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Synergie
Originální název:

Happy This Year!: The Secret to Getting Happy Once and for All , 2012


více info...

Přidat komentář

Magrata15
22.04.2024 1 z 5

Asi neexistuje univerzální návod na štěstí. Štěstí se nedá naučit.
Kniha mě nebavila. Život je příliš krátký na to, aby jsme četli knihy, které nás nebaví, když je spousta dalších, mnohem zajímavějších knih.

uzivatel83509
14.01.2024 5 z 5

Velice hezky sepsaná kniha, která se moc dobře četla. Určitě doporučuji, stojí za přečtení a myslím, že každého donutí se zamyslet :-)


Ennie
26.10.2023 3 z 5

[audiokniha] Tak tato kniha mě moc nezaujala. Pár zajímavých myšlenek tam sice je, ale už to bylo mnohem lépe sepsané v jiných knihách. Navíc namluvené ženou, když to napsal muž, je v tomto případě nevhodné (viz slovesa - napsal, mluvil ... ). Každopádně pro čtenáře, co se začínají zabývat osobním rozvojem, svými myšlenkami a zákonem přitažlivosti, nejspíše přínosná kniha. Takže hodnotím třemi hvězdičkami, ale i tak doporučuji raději sáhnout po jiné. Nutno podotknout, že pocitově mě to táhne dát jen 2 hvězdy.

Petrush
28.05.2023 2 z 5

Četla jsem Svět bez stížností a Vztahy bez stížností a obojí se mi líbilo. Takže celkem mě překvapilo, že kniha Šťastný život mi moc nesedla - styl psaní, občas způsob argumentace. Mnohokrát se dočteme, že nespočet studií dokládá, tucty studií potvrdily, ale odkazy často chybí. Škoda.
Každopádně je v knize spousta inspirativních myšlenek, každý si v ní určitě něco najde. Zajímavá mi přišla např. souvislost štěstí (nebo spíš by se v kontextu knihy hodilo říct spokojenosti) s nekonzumováním násilného obsahu v médiích či dodržováním etických zásad.

Olous1
24.01.2023 5 z 5

Velmi inspirativní kniha. Hodně mi toho dala. Samozřejmě mě určitě velmi pozitivně naladila. Některé nápady jak být šťastný určitě fungují.85%.

Rolada88
22.11.2022 5 z 5

Skvělá kniha

bzung
17.08.2022 3 z 5

Ne tak dobré jako Svět bez stížností, resp. je to už recyklát sama sebe. V knize je pár fajn nápadů, myšlenky obecně jsou přínosné, ale forma už je dost na sílu a kniha omílá stejné věci stále dokola. "...a hned mi povyskočilo štěstí z 8 na 10 na mé desetibodové stupnici...", "...studie prokázala, že šťastní lidé žijí déle než nešťastní...". Při čtení mi často naskočil pro tuto knihu trefný anglický výraz Captain Obvious. Dílko zapadá do šedého průměru v literatuře věnující se osobnímu rozvoji.

DYRKA98
06.06.2022 5 z 5

Dokonalý návod jak být šťastný.

Manifest blech
24.12.2021 4 z 5

Podobně jako Svět bez stížností skvělá kniha.

Ashi
15.04.2021 4 z 5

Přestože mi ze začátku byl design knih tohoto autora nesympatický, obsah se přínosný a zajímavý :)

lenka6751
07.04.2021 4 z 5

Kniha se mi velmi dobře četla, je to ale módní žánr kterým se zabývají i jiní spisovatelé, takže není jediná tohoto druhu.
Tentokráte tedy v pojetí Will Bowen.

Karoli282
24.02.2021 5 z 5

Inspirativní a velmi pozitivní knížka, která mě opravdu dobře naladila. Je zde několik rad pro šťastnější život, které podle mého určitě pomůžou.

TomTomis
04.01.2021 4 z 5

Tuhle knihu jsem dočetl nyní na začátku roku 2021. Asi budu některé recepty potřebovat. I když jsem knihu četl neskutečně dlouho, mnohokrát ji na chvíli odložil, myslím, že mi dala hodně věcí, co se týče náhledů na život. Vše si člověk musí ale přefiltrovat přes sama sebe a upřimně se sebou vést rozhovor. Plnit pouze jakési návody bez opravdovosti, upřimnosti k sobě samému se zvrhne v jakýsi neživot.

Davidoff21
20.10.2020 5 z 5

Super tohle osvěží hlavu. Doporučuji

Stanas513
11.06.2020 5 z 5

"Až se dáte do pořádku uvnitř, srovná se i to, co je venku." Své štěstí si každý vybírá sám, každé ráno, každý den, každou minutu si vybíráme, jestli budeme šťastní nebo naštvaní. Radši budu šťastná.

Tebby
14.05.2020 3 z 5

Takovou koncentraci štěstí na stránce/knihu jsem zatím opravdu ještě neviděla. Některé myšlenky mě zaujaly natolik, abych si je napsala. Většina toho se ale v rámci knihy několikrát opakovala, takže by klidně mohla být i o polovinu kratší. A když by se vyjmuly i všechna slova "štěstí" nebo "šťastný", tak knihu skrz její tenkost téměř nevidíme. 2,5*

Milla
20.04.2020 5 z 5

V knížce je spousta zajímavých myšlenek. Důležité ale je, nejenom si knížku přečíst, ale začít na sobě dlouhodobě pracovat dle popsaných cvičení a zvýšit si svou úroveň štěstí.

RenataP
02.03.2020

Šťastný člověk je ten, který je k sobě stoprocentně poctivý. Přesně tohle jsem si z knihy vzala. A pak stovky, stovky drobných moudrých rad a „aha“ efektů, které vás více či méně příjemně dovedou k tomu, že jinak to nejde. Pokud k sobě nejsme poctiví – nejsme šťastní.

Georges1
27.01.2020 5 z 5

Každá kniha má své čtenáře a tato není výjimkou. Od pana Bowena jsem též přečetl prozatím všechny jeho vydané knihy, které k nám doputovaly k překladu a v každé z nich je mnoho užitečných rad, myšlenek, poselství či ukázek od lidí, kteří sdíleli svůj příběh s tímto autorem. V této knize se dočteme mnoho informací týkajících se samotného štěstí, přístupu jak jej zvýšit či pěkných příkladů jak štěstí funguje na život každého z nás, ovšem je dle mého názoru důležité číst v klidu a přítomném duchu - ne skrze řádky neboť poté může uniknout podstata smyslu této knihy. Sami jistě zjistíte, že o spoustě informací zde zmíněných vnitřně víte či jste se s nimi již setkali, ale hlavní problematikou zůstává jeden velice důležitý faktor, věřím, že klíčový. Tím je první krok. O všem můžeme mluvit, psát či přemýšlet dlouhé hodiny, dny, týdny, měsíce, ale dokud sami v sobě a před svým prahem neuděláme krok ke změně s vírou v sebe samotného, s dostatkem pokory, vděčnosti a trpělivosti, tak nám stále z venku budu přicházet to samé, co vyzařuje z nás. Nebo-li naše zrcadlo. Vše je zde hezky a jednoduše vysvětleno i z různými zážitky z autorova života, takže již záleží na každém z nás jak naopak se svým životem a tělem budeme spolupracovat.

Děkuji, že tato kniha existuje.

"Je lepší rozsvítit alespoň jednu svíčku, než neustále proklínat tmu."

kristyna.havlov
19.01.2020 5 z 5

Četla jsem od autora všechny knihy a pokud i vy jste je četli a uchvátily vás - přečtěte si i tuhle! Stojí to za to, otevře vám oči a vy se zamyslíte, jak svůj život můžete prožít šťastnější!