Startup za pakatel

Startup za pakatel https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178044/startup-za-pakatel.jpg 4 52 8

Doba je nelehká a vaše finanční situace se "sama od sebe" nezlepší. Na každém z nás leží tíha rozhodnutí, co se svým životem a co se svou obživou. Chris Guillebeau ve své knize s (velmi pracovně přeloženým) názvem "Startup za pakatel – Objevte způsob, jak pracovat na sebe a živit se tím, co vás baví" přináší čerstvý pohled na to, jak se dnes postavit na vlastní nohy. Na knize je úžasné, že se týká prostě každého z nás. Autor ukazuje, že s trochou vůle a entuziazmu je téměř každý dospělý člověk schopen tvořit svůj vlastní malý byznys, jehož smysl pak je nejen v příjmu, ale i v radosti, kterou přináší. Chris vyhledal a vyslechl 1500 podnikatelů od ročního příjmu 1 milion korun nahoru, kteří však začínali s pár tisícovkami v kapse. Z nich vybral padesátku nejzajímavější příběhů a hledal v nich společné rysy. Zjistil fascinující skutečnosti o tom, jak s poměrně malými prostředky (v mnoha případech konkrétně s jednou stodolarovkou) lidé nakonec proměnili svou vášeň, potřebu či koníček v úspěšný, smysluplný a zábavný byznys. Kniha je doplněna o české příběhy úspěšných firem napsané Filipem Dřímalkou.... celý text

Přidat komentář

tomas3272
01.04.2020 4 z 5

Velice čtivé a motivující, lituji jediné věci, že nemám páru v čem bych podnikal. :)

Jakubac
27.12.2019 4 z 5

Určitě by si měl přečíst každý, kdo začíná stavět nějaký startup či firmu.


Meginho
09.11.2019 4 z 5

Začínalo to slibně, od druhé půlky už mi přišla kniha pouze motivační.
Nepochybně inspirující příběhy, ale asi jsem čekala víc, proto ubírám jednu hvězdičku.

antonin0999
22.08.2018 2 z 5

Tato kniha bohužel nenabízí moc víc než jen otevření mysli skrz obsažené příběhy. Plusem je, jak už to u nakladatelství Jan Melvil bývá, částečná česká lokalizace v závěru knihy.

Zájemcům o start-upy bych o něco více doporučil knihu Čtyřhodinový pracovní týden, neboť rozvíjí a motivuje mysl o něco více. Obsahuje více příkladů a nástrojů.

koniklecka
23.02.2017 5 z 5

Tahle kniha mě inspirovala k celé hromadě nápadů. Doporučuji těm, co zatím jen koketují s myšlenou, že začnou pracovat sami na sebe nebo chtějí vytvořit něco, co bude mít smysl. Určitě jsem jí nečetla naposledy, je to spíše takový návod, který je třeba mít neustále u sebe.

yank3e
15.08.2016 5 z 5

Ze začátku působí jako průměrná knížka plná motivačních příběhů, ale ve druhé části je nabitá praktickými tipy, které můžete aplikovat nejen při startupu, ale i do již existujícího podnikání.

Lostindream
27.03.2016 4 z 5

Výborná kniha se spoustou motivačních příběhů, které vás nakopnou něco dělat.

Teron
16.11.2015 5 z 5

Nejde tolik proti proudu jako jiné knihy o osobním rozvoji, a není to jen hurá svazek o chvále dobrého nápadu a odhodlání. Je to kompletní příručka mikropodnikání, u které je potřeba tužka a papír na poznámky a ochota věnovat čtení opravdu pozornost.