Temný příliv II. : Pád

Temný příliv II. : Pád https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15300/bmid_temny-priliv-ii-pad-npe-15300.jpg 4 64 9

Nepřátelští Yuuzhan Vongové zaútočili na světy Vnějšího okraje. Jsou nemilosrdní, bezohlední ke všemu živému a zcela neviditelní v Síle. Jejich nečitelná válečná strategie uvádí vojska Nové republiky ve zmatek. Dokonce i Jediové, kdysi slavní ochránci míru v galaxii, jsou proti tomuto nevyzpytatelnému nepříteli bezmocní a jejich společenství se začíná rozpadat. Zatímco Luke se snaží udržet řád Jedi pohromadě, rytíři Jacen Solo a Corran Horn se vydávají na průzkumnou výpravu na okupovanou planetu Garqi. Zde konečně odhalí tajemství, jež by mohlo podkopat síly nepřítele – pokud ovšem zůstanou naživu dostatečně dlouho, aby ho Nová republika mohla využít…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Dark Tide II.: Ruin , 2000


více info...

Přidat komentář

Zak66
30.11.2022 5 z 5

Třetí kniha ze série Nový řád Jedi, Temný příliv II Pád, je neskutečný nářez. Děj je brilantně poskládán a udržuje člověka v neustálém napětí. S každou jednotlivou knihou ze série je člověku jasné, že tady jde skutečně o osud galaxie a nikdo v ní není v bezpečí. Akce a souboje Stackpole prostě umí, tam není co dodávat. Ale musím obrovsky vypíchnout postavy. Je jich tu tolik, které stojí za zmínku, že budu muset vybírat. Corran Horn si zde projde opravdu těžkou zkouškou a je mi ho neskutečně líto. Jacen, Jaina a Anakin jsou opět úžasní. Já je prostě miluju. Ganner si zde prošel značným vývojem a musím přiznat, že se mi začal velmi líbit. Jinak Elegos, Chalco, Luke, Fey'yla, Kre'fey, Shadoe Shai atd jsou zde také skvělí. A nakonec musím zmínit Imperiální zůstatek v čele s admirálem Pellaeonem, který měl tady svou nezpochybnitelnou úlohu. Zatím jsem ze série absolutně nadšený a nemohu se dočkat dalších dílů!

V.Skywalker
29.09.2022 5 z 5

parádní nářez pro novou republiku. Kyp stále opravdu nesympatická postava, ale tak to nejspíše bylo i zamýšleno.


Luigi1
24.05.2021 5 z 5

Moc se mi tento díl líbil a už se těším na další.Je velice dobře napsaný tento díl.

kacaav
06.01.2021 5 z 5

(SPOILER) lepší než předchozí díl (i když ten byl taky dobrý). Nabídl pořádnou bitvu a pár smrtí.

jesterkan
31.08.2020 5 z 5

Po prvním díle se kniha četla velmi rychle. A znovu dokázala, že daná série je napsaná bravurně, doufám že to tak drží do konce série

KubaHanzelin
28.01.2019 5 z 5

Tak tohle si Corran opravdu nezasloužil, ale jak to bývá ve Star Wars, něco končí, něco začíná, oba dva díly v podání pana Stackpola jsem si opravdu užil a rozhodně to byla kvalitní tečka ve Star Wars universu z jeho strany.

DarthSoren
26.02.2018 5 z 5

Opět podobně jako první díl duologie, hromady akce, pozemních i vesmírných soubojů, opravdu moc čtivá knížka. Navíc se tady mihne i Imperiální zůstatek, což hodnotím jako obrovské plus. Jako poslední Stackpoleova kniha ze SW univerza je to asi to nejlepší zakončení tvorby, jaké sme od něj mohli čekat. Bravo.

Palorizek85
27.07.2016 5 z 5

Kniha se mi moc líbila...jen mi bylo na konci líto Corana...po tom všem co si vytrpěl, si to nezasloužil...už se těším na další díl.

Monisek.B
09.06.2013 4 z 5

Dobře napsané, zajimavě podané a především velice čtivé. Rozhodně si přečtu další :)