Temná pouť

Temná pouť https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/53583/bmid_temna-pout-Jjy-53583.jpg 4 49 7

Star Wars - Nový řád Jedi série

< 10. díl >

Ačkoli úderná jednotka Jediů splnila svou sebevražednou misi hluboko na území Yuuzhan Vongů, cena za úspěch byla bolestně vysoká. Jaina Solo se při odvážném pokusu zmocnila nepřátelské lodě a spolu s přeživšími Jedii se jí podařilo uniknout – zanechala však za sebou velký kus svého srdce. Jediové musejí hledat před nepřátelským pronásledováním útočiště v nechráněné Hapeské hvězdokupě, kde jsou pokládáni za viníky nedávné tragedie – a kde královská rodina spřádá temné plány týkající se jejího slavného jediského hosta. Ještě hrozivější jsou však úmysly Yuuzhan Vongů, kteří se zoufale snaží zajmout Jainu a obětovat ji svým bohům. Jaina, přemožená smutkem a posedlá myšlenkami na pomstu, je k těmto nebezpečím slepá – stejně jako k temnému zlu, které ji hrozí pohltit. V nadcházející bitvě tak nebude bojovat pro vítězství či pro pomstu, ale o svou vlastní budoucnost…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Egmont (ČR)
Originální název:

Dark Journey , 2002


více info...

Přidat komentář

Zak66
18.02.2023 5 z 5

Desátá kniha ze série Nový řád Jedi, Temná pouť, je úžasná kniha. Lehce jsem se obával, vzhledem k ohlasům a hodnocením, ale úplně zbytečně. Cesta Jainy Solo po událostech z Hvězdy po hvězdě byla více než zajímavá a napínavá. Někdy šla sice Jaina lehce na nervy :), ale to posloužilo příběhu. Nemohu se dočkat, kam zamíří dál. Obecně celý příběh mě neskutečně bavil. Avšak snad to nejlepší na knize je Kyp Durron. Ten má v Novým řádu Jedi svojí nezpochybnitelnou úlohu, i když je taková, jaká je. Ale tady si prošel značným vývojem a pokud bude takto pokračovat, tak to bude paráda. Další skvělá postava by Jag Fel, kterého jsem si dost oblíbil. I Han, Leia, Mara, Luke, Tenel Ka... byli super, i přes to, že tu zas až tak moc nebyli. No, já už jsem celý nedočkavý na další díl, takže hurá na něj!!!

Luigi1
29.05.2021 3 z 5

Jsem moc zklamán touto pomalou jízdou která jako kdyby za sebou táhla kotvu.Škoda.


kacaav
06.01.2021 3 z 5

Za mě nejhorší díl této série. Jainy bylo trochu moc, a nikdo jiný tam moc prostoru nedostal.

Rilian
26.11.2019 2 z 5

Po rychlé gradaci došlo na jakýsi přechodný díl. To je samozřejmě zcela normální, žádná série nemůže neustále stupňovat akci. Rovněž chápu nutnost tohoto příběhu, v němž máme příležitost se v této sérii blíže seznámit s Jainou Solo. Předchozí díly se soustředily spíše na její bratry. Každopádně pád Jainy k temné straně či spíše její pokušení je logickým důsledkem smrti Anakina. Nicméně popis jejího uvažování mohl být trochu detailnější. Za málo stravitelné hodnotím všechny pasáže ohledně intrik kolem hapanského trůnu (především jména královen dost splývají). Naopak plusové body přičítám za postavu Kypa Durona, který zřejmě prochází další proměnou. Na druhou stranu neustálé upozadňování Luka se mi přestává líbit. Ale série samozřejmě nabrala zajímavý směr a těším se na další díly.

KubaHanzelin
24.02.2019 2 z 5

Co to sakra bylo? Po takovém kvalitním nášupu, příjde tohle?
Pasáže s Jainou se nedaly číst a její chování mě vytáčelo snad ještě víc než Jacen v Bodu Rovnováhy..
Jedna hvězda za Kypa Durrona a Jaga Fela, možná bych přidal i další kdyby jsme zde měli víc Hana, Leiy, Luka a Mary, ale prostě ne.
Druhá hvězda je snad jen za respekt k této serii..
Doufám, že tohle bylo jediné zakopnutí v této serii.

DarthSoren
25.01.2018 3 z 5

První klopýtnutí v jinak velice povedené sérii. Ze začátku jsem se snad i trochu nudil, což se mi u Star Wars literatury nestává. Ovšem co hodnotím jako příjemné oživení a veliké plus je přítomnost... no řekněme jednoho týpka z prostředí Chisské ascendence. Závěr je fajn, i když mě mrzí co se v tom závěru stane. Kdyby se dalo udělit 3 a půl hvězdy... 4 jsou ale moc, takže dávám 3 s malou hvězdičkou nahoru.

Palorizek85
25.03.2017 4 z 5

No, z celé série zatím nejslabší. Kniha se hodně pomalu rozvíjí a až na posledních cca 40 stránkách je to napínavé a záživné. I tak ale rozuzlení stojí za to.

Štítky knihy

Star Wars

Autorovy další knížky

Elaine Cunningham
americká, 1957
2009  78%Drowova dcera
2010  71%Temná pouť
2010  74%Spletité sítě
2011  68%Poutník

Kniha Temná pouť je v

Právě čtených2x
Přečtených70x
Doporučených1x
Knihotéce65x
Chystám se číst20x
Chci si koupit14x
dalších seznamech3x