Padlí hrdinové

Padlí hrdinové https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/24125/bmid_padli-hrdinove-0cE-24125.jpg 4 17 4

Oddíl cizích válečníků se dožaduje propuštění vězněného druha – o němž nikdo na Deep Space Nine jaktěživ neslyšel – a komandér Benjamin Sisko se ocitá uprostřed vražedného sporu. Těžce vyzbrojení bojovníci zaútočí na stanici a Sisko s posádkou se je zoufale snaží odrazit, aby zachránili životy obyvatel na palubě. Podivné zařízení z kvadrantu Gama navíc mezitím přeneslo ferengského barmana Quarka a šéfa bezpečnosti Oda tři dny do budoucnosti na liduprázdnou stanici Deep Space Nine. Chtějí-li ji zachránit, musejí zjistit, proč vůbec k invazi došlo, a najít cestu zpátky časem. Dramatický návrat na stanici Deep Space Nine, která čelí naprosté zkáze!... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

Fallen Heroes , 1994


více info...

Přidat komentář

hanak_v_exilu
07.06.2022 4 z 5

Mám rád když star trekovské příběhy respektují pravidla seriálu, a ideálně jsou nerozpoznatelné od epizod. Rebelantsví autora vyjádřené přáním pobít všechny postavy mě tudíž příliš nepovzbudilo. Netrvalo to ovšem dlouho a tato vize si mě získala. Jeho příběh je svižný a na univerzum překvapivě temný survival, občas přesahující až do hororu. Dovedl bych si ho představit zfilmovaný někým jako je James Wan - a on si o zfilmování říká, protože některé scény jsou přímo lahůdkové. Nebýt poslední kapitoly, kdy posádka velína asi zmagořila, bylo by to za plný počet.

drakamena
23.01.2021 4 z 5

Hlavními hrdiny příběhu jsou Odo a Quark, kteří společně musí zachránit DS9 před útokem neznámým mimozemšťanů. Kniha je opravdu dobře napsaná a cizí mimozemšťané jsou opravdu nebezpeční, navíc se jedná spíše o akční příběh než o politickou hru, což jsem ocenila. Od začátku je jasné, že musí nastat nějaký reset, takže nejde o to, že k němu dojde, ale jak k němu dojde.


tomas_my.123
23.04.2013 5 z 5

Velmi drsný Star Trek, napínavý, netradiční. Veliký prostor tu mají Odo a Quark, což je ohromné plus, kteří se ocitnou na zdevastované DS9 pár dní v budoucnosti. Druhá zápletka, napadení stanice. je také mistrovsky napsaná a úžasně rozpletená. Rozhodně doporučuji, protože žádná jiná ST kniha ve mně nevyvolala tolik pocitů, jako právě tato. Sice víme, jak to dopadne, ale už od začátku je to neskutečná jízda!

Phoenix16.cz
07.01.2013 4 z 5

Komentář nade mnou shrnuje vše podstatné, co se o této knize dá říct. Mezi silnější stránky příběhu řadím ústřední dvojici Odo vs. Quark, kteří často bývají zárukou úspěchu. Slabším článkem je příběh samotný, protože ve chvíli, kdy čtenář pochopí pravidla hry, je jasné, kdo nakonec vyhraje. Autor sám píše, že knihu staví na tom, že postupně zabije všechny hlavní postavy. Ve ST to je originální, přesto mi to jako plus knihy nepřipadalo. Spíš to bylo ve stylu deset malých černoušků, kdy víme, že řada přijde na všechny a jedinou otázkou zůstává jak.

Štítky knihy

Star Trek kosmické lodě

Autorovy další knížky

Dafydd ab Hugh
americká, 1960
2004  61%Po kolena v mrtvých
2005  62%Peklo na Zemi
2006  67%Konec hry
2006  60%Pekelné nebe
2009  79%Padlí hrdinové

Kniha Padlí hrdinové je v

Přečtených22x
Doporučených1x
Knihotéce44x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x