Po kolena v mrtvých

Po kolena v mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/26326/mid_po-kolena-v-mrtvych-RIQ-26326.jpg 3 95 22

DOOM série

1. díl >

První kniha série Doom. Když lidé poprvé přistáli na Phobu, Brány už tu byly. Neskutečné výtvory neznámých cizinců. Po dvacet let stály bez života jako němé odkazy svých dávno zmizelých tvůrců. Jejich tajemství nikdo neodhalil. Pak se jednoho dne probudily k životu… Seznamte se s desátníkem Flynnem Taggartem, příslušníkem námořní pěchoty Spojených států, číslo 888–23–9912. Je nejlepším bojovníkem, kterého může jednadvacáté století nabídnout, což je zatraceně dobře. Protože Flynn Taggart je vše, co stojí v cestě peklu, které se sneslo na Mars a nic netušící planetu Zemi… DOOM je fenomén herního průmyslu, který navždy změnil historii domácí zábavy. Po kolena v mrtvých je první knihou z řady románů, které rozšiřují původní hru. Jejich cílem je vytvořit zbrusu nový vesmír epického rozměru, který je až hrozivě skutečný… 1. vydání.... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Knee-Deep in the Dead , 1995


více info...

Přidat komentář

Merlin_CZ
21.02.2024 4 z 5

super blbina :) člověk to vidí jako by byl fakt ve hře :)
nic složitého, prostě na odreagování :)

Predator3313
17.09.2023 1 z 5

Tak tohle bylo peklo, ale jako fakt.
Prakticky 95% knihy je vlastně napsané podle hry, chodíš, zabíjíš monstra hledáš zbraně, karty od dveří atd. Hra je to možná dobrá, jenže jako kniha je to teda fakt utrpení.
Žádná logika, skoro žádný děj, hlavní dvě postavy absolutně nesympatické...
Jinými slovy už chápu, proč jsem dostal celou sérii zdarma. Ale nejsem si jistý jestli najdu odvahu na druhý díl, který je prý ještě dokonce horší...


Profesorskey
17.05.2023 3 z 5

Vmáčkl jsem se do malého výtahu a snažil se přijít na to, které ze dvou tlačítek mě zaveze do elektrárny. Po nějaké době soustředěného uvažování jsem se rozhodl, že zmáčknu to s nápisem "elektrárna". A to se říká, že vás u mariňáků ničemu nenaučí!

Břitký až absurdně deb*lní humor Flye s totálně blitkoidním přímočarým dějem vytváří z téhle knihy podle mého největší překvapení mé čtenářské kariéry. Že je to hloupé? Ano! Že je to brak? Ano! Že je to jako napsané infantilním satanským sebemrskačem? Ano, Ano, ANO! Ale víte co? Já se u toho totálně bavil. Já jsem si užíval každou stránku při vzpomínkách na jedničku DOOMa, na ty totálně nepochopitelný lokace, nestvůry, výtahy s grafikou páteře a žeber, na zbraně (mimochodem BFG nevyjímaje).

Za mě se jedná o knihu, kterou ocení především ti, kteří hráli před dvaceti lety na své pentium jedničce DOOMa. Ti, kteří na této hře vyrostli a pamatují si každý zvuk a nestvůru. Protože se mezi ně řadím, dávám tuto knihu do svého výběru. Chtěl bych dát pět hvězd, protože to opravdu byla zábava, ale abych si zachoval alespoň nějakou tvář mezi "normálním" obyvatelstvem, dávám jen tři.

Sakra... asi se rovnou vrhnu na druhý díl.

Vincenzoci
29.12.2022 4 z 5

Přiznám se, že jsem byl nesmírně rád, když se mi obrovským štěstím podařilo tuto knihu sehnat po dlouhé době hledání (bazarově, nějaký ten defekt, ale jinak dobrý a cena slušná!). Při čtení si člověk vybaví hru, prostředí a nepřátele jako takové, není to kostičkované což je příjemný bonus. Místy mi to přišlo příliš přímočaré a až moc zjednodušené, ale zase místy to bylo velmi pěkně popsané. Kniha je spíš pro fandu hry a nebo staré pařany, jako já a když od toho člověk nečeká extra literární dílo, je to dobré čtení! PS: NEPRODÁM!!! :-)

DennisMoore
06.07.2021 4 z 5

Napsal bych, že knižní DOOM je velmi přímočará zábava, ale to bych nevystihl. Aby totiž něco vůbec mohlo být přímočaré, předpokládá se, že máme dva body, mezi nimiž ta přímá čára vede. Samozřejmě, Po kolena v mrtvých vlastně má začátek i konec, ale nejde o dva, nýbrž o jeden a ten samý bod: O masakrování démonů, tak jak ho známe z monitorů. Tohle je prostě DOOM. Doomguy, tedy hlavní hrdina, má sice jméno i pár parťáků, ale je to ten drsnodrsný mariňák, který střílí, seká, mlátí a kuchá vše, co mu k vlastní smůle vleze do cesty, kapitolami postupuje jako levely, postupně sbírá zbraně, lékárničky, karty, monstra vrší na větší a větší hromady a nějaký ten boss ho nemůže rozházet. Žádná hluboká filozofie. Prásk - mrtvola, prásk, prásk - další mrtvoly. Fandům her vstup povolen, vy ostatní buďte obezřetní, protože jinak by se vám mohlo zdát, že je to brak a že se v něm děje vlastně pořád totéž, dokud neskončí... A měli byste pravdu.

Macheta
29.10.2020 3 z 5

Zbraň, karta, nestvůry, chodba, výtah, teleport. A tisíckrát dokola. Děsně, ale děsně blbé hlášky Flye. Přesto mě první a poslední třetina tak nějak bavila. Snad si jednou dokonce přečtu i další díl:) Uměl bych si od tohohle autora představit knihu o Duke Nukemovi.

Ministr
17.03.2020 4 z 5

Mně se knížka líbila, jasně, je to brak. Ale je to prostě to, co to má být. Postupný objevování mně známých monster ze hry mě fakt bavilo, člověk ta monstra přestal brat jako kostičkovaný strašidýlka. I když se děje víceméně pořád to stejný, tak to autoři zvládli pojmout fakt zábavně, mimojiné mně i sedl jejich styl humoru a několikrát jsem se i úpřimně rozesmál nad popsanou situací. Myslím, že pro fanouška hry je to povinnost :). Ted čtu druhej díl a zatím ho hltám podobně, jako jedničku.

protokol
02.02.2020 odpad!

OOOOO MOJ BOŽE .
čakal som nejaký príbeh ale nakoniec to je len dosť trápny opis postupu v hre no akože sklamanie .
príbeh je 0
napetie 1/10
zábava -5/10

nikdy viac

l.e.d
15.10.2019 3 z 5

Nostalgie, sranda, akce, krev navíc něco jako děj... Přesně to co jsem očekával, když jsem vzal do ruky knihu DOOM. Jaké asi budou další díly....

mozillaacz2024
24.10.2018

musím říct, že tohleto je opravdu něco co by si zasloužilo udělat filmem víc než li scénáře filmu ,které jsou nyní. Za mě jedině top pro toho co se vyzná v DOOM sérii ,myslím že kdyby byl někdo kdo by vytvořil WAD soubor v podobném duchu tak bych se pro to roztrhnul :D

Dzovicek
30.10.2017 2 z 5

Je to fakt hroznej brak :-))) ale občas je to i sranda a ta nostalgie! :-)

ALadin1905
03.08.2017 3 z 5

Vzkaz pro ty, jež vyrůstali na starém DOOMu: můžete zcela ingorovat, že jde vlastně o brak :-D

BroDan
19.07.2017 3 z 5

Kniha vo mne vyvolávala obrovskú nostalgiu z hrania prvých Doomov, napriek tomu ma však nijako neprekvapila. Technicky bola kniha zvládnutá, jej obsah bol však veľmi jednoliaty, dostať sa tam, zabiť monštra, dostať sa hentam, zabiť monštrá. Pre fanúšikov celkom príjemná oddychovka, nič prehnane dobré som nečakal. Priemer za 3* :) Na poličke ma čakajú aj ďalšie časti, rozhodne im dám šancu :)

Thevar
17.07.2017 2 z 5

Pro milovníky stejnojmenné hry bude kniha jistě obohacena nostalgickými vzpomínkami na dobu, kdy tuto hru hráli, avšak obávám se, že bez této nostalgie je kniha poněkud obsahově laciná. Je to typ knihy, kterou si přečtete jednou, příjemně Vám to zpestří den, ale v budoucnu se k ní vrátí jen zřídka kdo. Kniha ovšem poutavě poukazuje na myšlení a život mariňáků, což mi přišlo vcelku zajímavé.

Hauny
24.01.2017 3 z 5

Hru jsem hrála jako malá. Mám na ni strašně krásný vzpomínky, když jsme to hrávali s bráchou stylem - ty chodíš, já střílim (bez hádek se to nikdy neobešlo :D). Jakmile jsem zjistila, že vydali knihu, neváhala jsem a přečetla si ji. Zklamání.. Kniha je sice podle hry, ale tak to i vypadalo. O takové hře se prostě kniha nejspíš napsat nedá. Napsané to bylo neskutečně nudným a zdlouhavým způsobem, myslela jsem, že to nevydržím a nedočtu ji. Hvězdy dávám ale 3, myslím, že si to zaslouží aspoň za dobře "okopírovaný děj" jako ze hry, autor se držel toho, co je ve hře a nevymýšlel si tolik vlastní pohádku.

olle3
30.11.2015 4 z 5

Možná i proto, že jsem moc nečekal, mě série mile překvapila. Místy to sice dost připomínalo hru (hledání klíčů, lékárniček), ale jinak tam bylo dost zajímavých myšlenek, mělo to spád a samozřejmě spousta akce. K těmto knihám se v budoucnu určitě ještě rád vrátím.

DavidMarik123
14.07.2015 5 z 5

osobně jsem velký fanda hry DOOM takže si to rozhodně přečtu (minimálně to bude lepší než film)

Fremr
18.02.2015 2 z 5

U hry DOOM jsem jako malý kluk strávil dost hodin. Zkusil jsem si přečíst tedy první díl této knižní série. Bohužel velké zklamání. Větší část příběhu je vlastně přepis hry, ta menší se zabývá romantickou záplektou (kdo by to u DOOMu čekal?) Hlavní postava se dostává do stejných lokací jako ve hře, tohle by se dalo pochopit, ale je to napsáno velmi nezáživně a nudně. Takže hlavní hrdina jde, hlavní hrdina něco zabije, hlavní hrdina vezme lékárnu, hlavní hrdina plave v toxické tekutině atd. Pokud se chcete vrátit do DOOMu, jděte si ho radši zahrát. Dočetl jsem to horko těžko, knihu bych doporučil jen zarputilým hráčům a fandům této hry. Hra byla super, kniha nikoliv. Hodnocení ** dávám tedy spíš z nostalgie k samotné hře, protože kniha je zralá na odpad.

Matt Baker
30.01.2015 4 z 5

Jako fanoušek herní legendy jsem si vždy přál přečíst i knihu. A byl jsem mile překvapen. Příběh je sice prostinký, ale autoři z něho podle mne dokázali vyždímat maximum. Z nostalgie jsem si hru ihned zahrál a mohu říct, že jí kniha dělá čest. Už se těším na další díly.

Ronin Roujin
12.06.2013 3 z 5

Byla by to jen nudná akční sci fi, kdyby zde nevastupovaly každému pařanovi důvěrně známé postavy: opoce, prasata, duchové a zejména raketovej taťka. Trošku mne překvapilo, že autor do příbehu použil i linku z červené knihovny o zakázaníé lásce dvou mariňáků. nebojte se jeden z nich je žena .)!

Štítky knihy

herní adaptace

Autoři knihy

Dafydd ab Hugh
americká, 1960
Brad Linaweaver
americká, 1952

Kniha Po kolena v mrtvých je v

Právě čtených3x
Přečtených135x
Čtenářské výzvě7x
Doporučených2x
Knihotéce87x
Chystám se číst14x
Chci si koupit14x