Spolubydlící

Spolubydlící https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479887/bmid_spolubydlici-Wid-479887.png 4 276 103

Nejlepší kamarádky Megan a Chloe konečně našly perfektní dům. A zdá se, že Samantha bude perfektní spolubydlící. Po chvíli však začne být její chování zvláštní. Proč je tak uzavřená? Kde jsou všichni její přátelé a rodina? A proč se tak zoufale snaží být nablízku Chloe? Když se v domě začnou dít podivné věci, Chloe a Megan jsou čím dál vyděšenější. Brzy si uvědomí, že to, že si do domu – a do svých životů – pozvaly cizinku, byl nejspíš ten nejhorší nápad v jejich životě.... celý text

Literatura světová Pro ženy Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Housemate , 2019


více info...

Přidat komentář

jana-cisarova
26.04.2024 5 z 5

Kniha zajímavá a napínavá od začátku až do konce. A veliké překvapení na konec! Po celou dobu četby jsem si udělala obrázek o každé ze tří dívek. Bylo mi jasné, co je která zač. Ale jak to bylo skutečně, to mne zaskočilo.
Nebudu psát více řádků o ději, abych nepřipravila čtenáře o napětí a konečný prožitek. Jen krátce. V příběhu vystupují tři mladé ženy. Dvě nerozlučné dlouhodobé přítelkyně Megan a Chloe, které si konečně našly společné bydlení. Krásný dům byl pro ně jako sen, ale bohužel nad jejich možnosti měsíčních plateb. Musely si dát inzerát na získání spolubydlící, kterou se nakonec stala 32-letá Samantha. Ve výběru byly dost náročné, vybíraly až…přebraly? To už neprozradím.
Kniha se mi moc líbila, byla neskutečně čtivá. 5 hvězdiček, 90%.

Vorlovar
21.04.2024 4 z 5

Bylo to čtivé, ale myslím, že na to brzo zapomenu.


monikaMLw3
07.04.2024 3 z 5

Čekala jsem od knihy asi více. Námět zajímavý, ale konec takový... Neřekla bych, že jsem to čekala, ale ani mě to nijak moc nepřekvapilo. Očekávala jsem od knihy větší vtáhnutí do děje. Je to takové odlehčené čtení

Stromy
14.03.2024 5 z 5

Sice známé téma, ale vystavěno dobře a poutavě. Vřele tedy doporučuji, určitě se vám bude líbit.

Fzuzik
25.02.2024 3 z 5

Zajímavý závěr!
Osobně se mi dělalo zle z děje, kde bylo ubližováno zvířatům.

ErčaV.
21.01.2024 4 z 5

Kniha byla zajímavá a dobře četla. Nejprve jsem si myslela, že to bude takový trochu nudný příběh, ale nakonec se ukázalo že kniha je napínavá a dost mě překvapil konec.

Lucciella_L
10.12.2023

Tato knížka mě zaujala ne pro svou zápletku, která byla skvělá, ale osudem jedné z postav, který se rozvíjel v prostoru mezi jednotlivými kapitolami. Musím říci, že místy to bylo fakt silné čtení (a ne úplně příjemné). Přesto se mi knížka líbila a konec mě dostal.... Sice jsem trošku tušila, že nic není úplně černobílé, ale přesto se mi to líbilo.

vercatko20
10.09.2023 4 z 5

Dala bych tak 4,5* - trochu mě nebavil ten úplný konec, jak Megan mluví o všem, co dělala a jak a kdy to dělala. Nemám sice ráda otevřené konce, kdy se dozvíme max. epilogem nebo jednou poslední kapitolou, jak vše bylo, ale k téhle knize by seděl líp a byl by to o to větší plot twist. Konečné celkem zdlouhavé vysvětlování to trochu zkazilo. Ale jinak super! Knihu jsem pořídila někde ve výprodeji a nečekala jsem od ní skoro nic, takže mi dala mnohem víc, než jsem se odvažovala doufat.

mirunda
28.08.2023 4 z 5

Knihu jsem přečetla velmi snadno a rychle. Jen teda ten konec byl velmi zvláštní. Vlastně jsme se již nic nedozvěděli.

Ketrin.TR
24.06.2023 5 z 5

Knížek na téma spolubydlení se teď taky nějak hodně vyrojilo, takže jsem od knížky moc neočekávala a jaké bylo moje překvapení, že mě fakt bavila! Autorka má dobrý dar vcelku rychle rozložit hlavní hrdiny a dobře popisuje jejich emoce. Naráží nejen na pevné a nikdy nerozlučné přátelství, ale i na těžké dětství, ze kterého si člověk může nést traumata až do dospělosti. A že některé kapitoly z minulosti byly opravdu děsivé... Konec mě opravdu hodně překvapil, ač jsem si v jeden moment říkala jestli to nějak takhle nebude, i tak mě rozsekal. Super thriller, který by raději neměl číst člověk, který shání společný podnájem :-D

Parwana
06.05.2023 4 z 5

Vypadalo to jako tuctový thriller, kde je od začátku jasné, jak jsou karty rozdány a jak vše nakonec dopadne, ale dopadlo to úplně jinak a mělo to i logickou návaznost. Příjemné čtení na víkend,

Gracinka
19.02.2023 2 z 5

Nevím, co si o knížce myslet. Čekala jsem něco víc. Tohle se táhlo, nic zajímavého se nedělo. Psychicky nevyrovnaná hlavní hrdinka mě vyloženě otravovala. Proč má většina autorů pocit, že psychicky nemocná postava nebo postava na drogách či alkoholu čtenáře zaujme? Už ani nepamatuju, kdy jsem naposledy četla něco jiného.
Rozuzlení bylo fajn, i když jsem si už od začátku říkala, že všechno nebude, jak se zdá.
Akorát nechápu, proč v kapitolách o dětství byla holčička dvakrát oslovena jako Sami. To má být chyba překladu nebo je to schválně, aby to zmátlo čtenáře?

Bustedka
26.12.2022 2 z 5

Asi jsem čekala víc. Děj se hodně táhne a je takový rozvláčný. Závěrečný zvrat jsem čekala od půlky knihy a dočítala jsem se zdviženým obočím.

Kniholapka
10.12.2022 3 z 5

Pomalu plynoucí kniha s koncem, který zaručeně překvapí. Děj se pomalu rozplétá a občas mi přišlo, že čtení bylo trochu zdlouhavé, ale závěr byl překvapením...

tess.de.veles
10.11.2022 3 z 5

Prekvapil me az zaver....., ale jinak to bylo takove nijake, chybelo tomu charisma....sexappeal.....Slabsi prumer....

Veronika33
01.10.2022 5 z 5

Kniha ma brutálne bavila, dosť dlho som netušila kto je vlastne "záporák"v tomto príbehu a o tom dobrý thriller je, takže za mňa skvelá záležitosť. Odporúčam pre milovníkov napätia.

princeznaaura
29.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Kniha je ctiva, vyusteni pribehu kratke, chloe je ze 3/4 knihy hodne devce a pak se dozvite,ze jeji sadisticke chovani umela tak dobre skryvat od sveho detstvi? To mi nejak nesedi. Spolubydlici se take chova divne a nikde zadna zminka proc,ze jen trpi uzkostnymi stavy, to mi jaksi nestaci. Jinak vse popsano uz v prispevcich minulych.

Tereyciiik
04.08.2022 3 z 5

Knihu jsem měla přečtenou celkem rychle, ale nevim, co si myslet. Četlo se to dobře, ale bylo to takové mdle a občas jsem si říkala, o čem to vlastně je.
Konec se mi i líbil, ten jsem vůbec nečekala, možná proto, že to bylo občas zmatené a nedávalo to smysl.
Každopádně další knihy autorky vynecham.

hey123
03.07.2022 4 z 5

(SPOILER) Megan a Chloe. Dvě kamarádky, které potřebuji ušetřit na nájmu, a proto si mezi sebe pustí třetí dívku - Samanthu. Ta je uzavřena, nechce mluvit o své minulosti, vlastně je docela divna.
A najednou se začnou dít v domě divné veci.
Pak vás čeká nenadaly konec Samanthy, a tak si říkáte,, Aha, tak díky tomu albu se určitě na vse přijde. Sice to bylo moc rychle ukončení, ale tak aspoň rozuzleni bude stát za to... "
A pak vás čeka poslední kapitola, a vy absolutně nechápete a říkáte si,, Jakoze coze??" a zůstanete koukat s otevřenou pusou..
To přesně se stalo mě. Super oddechova kniha, s krátkými kapitolami a koncem, který jsem opravdu necekala.

Emma27
15.06.2022 5 z 5

Dobře se to četlo,konec mě překvapil,jiný než jsem čekala.Určite doporučuji.

Štítky knihy

spolubydlící

Autorovy další knížky

2019  75%Spolubydlící
2024  0%Floristka

Kniha Spolubydlící je v

Právě čtených1x
Přečtených344x
Čtenářské výzvě55x
Doporučených8x
Knihotéce200x
Chystám se číst154x
Chci si koupit35x
dalších seznamech2x