Šok

Šok https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21437/bmid_sok-PJD-21437.jpg 4 219 42

Přítelkyně Deborah a Joanna, studentky postgraduálu, se rozhodnou vyřešit své finanční obtíže. Odpovědí na inzerát exkluzivní kliniky, která se zabývá léčbou neplodnosti a hledá dárkyně vajíček. Obě podstoupí odběr, a přestože dostanou dobře zaplaceno, ze zvědavosti se začnou zajímat o další aktivity kliniky. Jejich zájem se brzy mění v posedlost, když narážejí na neprostupnou hráz mlčení a utajovaných informací. Jejich pátrání se začíná měnit v noční můru…... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Shock , 2001


více info...

Přidat komentář

kulatina
08.07.2023 3 z 5

(SPOILER) Čtivý příběh, kterému jsem do dvou třetin tleskala, pak obě děvčata udělala zcela nereálné a neuvěřitelné rozhodnuti, nasledovala serie scén, ktere by se v životě prostě stát nemohly, a protože je autorem knihy muž, obě děvčata najednou myslet technicky jako chlapi, a vymýšlet technické tak nereálné postupy, že jsem začala chvili fandit protistraně, že to přece holkám nemůže projít. Vadila mi i přirovnání autora typu "jeji podpadky klapaly jak výstřely automatické zbraně", nebo že se divala do zrcadla a viděla
"své bujné poprsí".

TaNya_
06.05.2023

Začátek, kde se řešili trable snoubenců a otevřený konec byly nejlepšími částmi knížky. Zbytek mě moc nezaujal a musím přiznat, že jsem byla trochu zklamaná. Je to druhé dílo od autora, tak uvidím jestli vůbec zkusím nějaké další. Jak by řekla Annie Wilkins, nebylo to pravdivé/reálné. Nevěřila jsem jejich chování a to mi vadilo.


Lily101
03.08.2021 4 z 5

Další přečtená kniha od autora, která dělá čest. Jen tedy na mě moc akční a vlastně tou akčností i předvídatelná (Cook používá podobný scénář děje), ale jinak naprosto skvělá!

Pavlina50
26.07.2021 5 z 5

Před mnoha lety jsem hltala jednu Cookovu knihu za druhou, až jsem se tzv. „přecookovala“ a musela si dát od jeho knih trochu oddech. Teď jsem se k němu vrátila a s odstupem to bylo docela příjemné osvěžení. Zajímavý, trochu mrazivý námět zejména z pohledu žen, kdy se člověk chtě-nechtě musí trochu zamyslet, jak moc by takové případy mohly stát reálné v běžném životě.
Dvě vysokoškolačky objeví slušný finanční zdroj v dárcovství vajíček na seriózně vyhlížející specializované klinice. Že vše není tak, jak se na první pohled zdá, zjistí záhy a stávají se z nich takzvaní samozvaní detektivové v sukních, aby pravé aktivity kliniky prohlédly. Do pátrání se vrhají se přímo po hlavě, často bez pořádného promyšlení a s odvahou, která mnohokrát ale hraničí spíš s naivitou, že čtenář je tak nějak vnitřně přesvědčený, že v boji s takovým protivníkem nemůžou vyhrát.
Kniha nenudila, děj plynule ubíhal a zejména v závěru tempo nabralo velmi slušné obrátky, až jsem při spoustě rozhodnutí obou hlavních hrdinek hodně trnula a měla o ně obyčejný lidský strach. Strašně moc jsem jim chtěla některé jejich „nápady“ zakázat a upozornit na jasné nebezpečí, které ony nevnímaly. Oddechové, mírně napínavé čtení s celkem překvapivou pointou. Klasický Cook – spokojenost.

Schary
16.04.2021 3 z 5

Ušlo to, pěkně se to četlo a hrdinky byly sympaťačky. Zajímavý námět, ale ten konec...

jana1976
13.04.2021 4 z 5

To byl ŠOK!!! Cook má šmrnc.

DericCaster
10.12.2020 4 z 5

Prostě Cook. Příbeh nenudil, ale ani jsem si u něj nehty neokousal. Prostě oddechové, občas lehce napínavé čtení.

Kontryhelka
01.12.2020 5 z 5

Všechny knihy od pana Cooka jsou čtivé,pěkně napsané a příběh má spád a švih. Přečetla jsem všechny, i když jsou na jedno brdo, ale jsou jako droga. Musela jsem číst další a další a další dokud jsem je všechny nezdolala. Ale nelituji. Bylo to opravdu pěkné čtení. Občas celkem mrazivé a kolikrát jsem si říkala, zda všechno to zlo, mamon a nelidskost a nedůstojnost, těm záškodníkům stojí za to, aby bylo zničeno tolik životů, rodin a dobré pověsti. A svědomí? to zřejmě ti prevíti ani neví, co je. V Cookových knihách je barvitě vše popsáno a bohužel se to děje i v reálném životě a světě. Ne každý ctí lidské hodnoty a bohužel pro spoustu lidí peníze, pohodlný život a kariéra nesmrdí. Bohužel dobří a poctiví lékaři a lidé,kterým lékařská etika něco říká jsou pronásledováni a usiluje se jim o život. Hlavně aby nezhatili plány těm padouchům. Ale milovníkům tohoto žánru není třeba dalších komentářů. Ti sami nejlépe ví, jaká četba je ta pravá.

anája
17.05.2020 5 z 5

Jedna z mnoha napínavých knih opět nezklamala.

ZdenkaE
14.04.2020 5 z 5

Docitana :) WOW. Hoci su hlavne predstavitelky riadne uletene, za mna SUPER.
- dobry namet pribehu, ktory vyzyva citatelov k hlbsej diskusii o zneuziti moci a dovery.
- napinavy na seba nadvazujuci dej
- dobre rozpracovane postavy. Vobec mi nevadi ze Spencer na konci tzv. "obrati kabat" - praveze sa to dalo cakat
- moja prva "Cookovka", chystam sa pre porovnanie citat aj v anglictine

Grynče
07.04.2020

Mám ráda knihy Robina Cooka. A zase mne nezklamal. Knihu doporučuji.

NatZE
18.02.2020

Super, přečteno jedním dechem

ivana9593
02.02.2020 4 z 5

Trošku chyběla pitevna, Jack, Lou a Laurie... :-) ale jinak stará dobrá klasika - palčivé téma, hrdinky a padouši ve vyváženém poměru oddychového čtení, které přečtěte na jeden zátah.

Sany87
15.10.2019 5 z 5

Četlo se samo... Doporučuji...

Shardlake
27.09.2019 3 z 5

Po letech jsem si chtěla připomenout děj této knihy. Dalo se číst, ale hodnotím jako oddechové čtení, autor má obsahově poutavější knihy.

ChodzikCZ
17.03.2019 4 z 5

Na Cooka trošku slabší, ale stále čtivé a jako oddechovka dostačující.

pingu1
08.03.2019 4 z 5

Pěkná, svižná, napínavá :-)

janadibelkova
01.01.2019 odpad!

Blbost, to je to jediné a nejvýstižnější slovo, které mě k téhle knize napadá. Ani se mi nechce víc komentovat.

Pampelda
29.07.2018 4 z 5

Pěkná čtivá kniha .Napínavá hlavně ke konci .

monika72131
12.05.2018 5 z 5

knižka je jak magnet doporučuji přečíst