Sněhová královna a jiné pohádky

Sněhová královna a jiné pohádky https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38944/bmid_snehova-kralovna-a-jine-pohadky-PgG-38944.jpg 4 51 5

Čtyři Andersenovy pohádky přeložené Jaroslavem Vrchlickým. Kromě Sněhové královny nalezneme v knize ještě pohádky: Pokladnička, Létající kufr, Pasáček vepřů. Jazyk, kterým jsou vyprávěny je poetický, pro dnešní dětské čtenáře možná trochu náročnější. Text doprovází celostránkové ilustrace Renáty Fučíkové.

Přidat komentář

jenda88
01.03.2020 5 z 5

Super pohádky

JulianaH.
24.01.2020 5 z 5

Ilustrace Renáty Fučíkové jsou divukrásné a velice osobité; asi nikdy jsem neviděla nic, co by se blížilo autorčině stylu. Pastelové barvy a realismus dávají pohádkám melancholickou, nostalgickou patinu a působí tuze silně. Vzpomínka na knížku pro mě má citový náboj z velké části díky nim.

Souboru dominuje délkou a asi i významem Sněhová královna. Pamatuji si, že když jsem knížku dostala pod stromeček, babička mi několikrát opakovala, jak právě tuhle pohádku zbožňuje. Mně vždycky přišla pochmurnější a děsivější než ty zbylé.
Pasáček vepřů mě zase pohoršoval, poněvadž se mi zdálo kruté, jak se hrdina zachoval k princezně. Ale to je zkrátka Hans Christian.


amaenium
14.05.2017 5 z 5

Krásné připomenutí některých pohádek z dětství. Našli se i také, které byly pro mě nové - třeba o Slavíkovi nebo o Starém domu, jiné byly krásnou připomínkou. Pamatuji si, že jsem pohádku o Sněhové královně slyšela pouze do okamžiku, kdy spadne střípek chapci do oka, tak konečně vím, jak pohádka končí.

Klarinet
25.02.2016 3 z 5

Vzpomínky na dětství, které taky nebylo dokonalé, protože je to prostě život a jeho realita. Dojemné, dobrodružné, děsivé, smrtí končící...na druhou stranu dechberoucí nezměrná fantazie! Je dobré číst dětem Andersenovy pohádky? To si musí rozhodnout každý sám. Já jen přidávám monolog čápů :" První pověsíme, druhé ubodáme, třetí upálíme, čtvrté zasekáme." Uf.

TerJac
26.06.2013 5 z 5

H. CH. Andersen - klenot dětské pohádky. Miluji pana Andersena a mohu říci, že byl předchůdce mnoha dalších autorů co se po něm začali věnovat pojmu čtení s porozuměním. Příběhy pana Andersena jsou plné otázek dávající nekonečné možnosti k přemýšlení.