Smrt v Andách

Smrt v Andách https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/38058/bmid_smrt-v-andach-xq7-38058.jpg 4 27 5

Lituma, hrdina románu, ztělesňuje civilizovaný svět, střetávající se s tajemným a nepochopitelným prostředím And a jejich obyvatel. Jsou záhadná zmizení dílem teroristů z nechvalně známé Světlé stezky?

Literatura světová Romány
Vydáno: , Volvox Globator
Originální název:

Lituma en los Andes , 1993


více info...

Přidat komentář

Didi1973
14.04.2020 5 z 5

Podivné místo, záhada i rozuzlení. Autor dál mapuje Peru a činí tak literárně skvostným způsobem. Znovu se zde objevuje postava desátníka Litumy ze Zeleného domu, jen by mě zajímalo, jestli události Smrti v Andách Zelenému domu předcházejí, nebo následují. A taky určitě, jestli je příběh založen na skutečnosti.

Eldaren
19.07.2018 5 z 5

Kniha, z jejiz atmosfery mrazi v zadech. Velmi kvalitne napsano, bezprostredni podani nasili a strachu.
Podruhe bych ji rozhodne neprecetla, ale z toho jednoho precteni si odnasim velmi intenzivni pocit (coz se mi az tak casto nestava).


Finn69
16.04.2016 4 z 5

Poutavá a čtivá kniha o střetu tří světů v odlehlé osadě v peruánských Andách, v podstatě jde o detektivku - i když u Maria Vargase Llosy to nikdy není zas tak jednoduché...
Máme tu moderní svět reprezentovaný četnickou stanicí a desátníkem Litumou, který se pokouší vyšetřovat záhadná zmizení tří vesničanů. Ostatní obyvatelé osady ale žijí v jiném světě, ve světě čarodějů, duchů hor a tajemných démonů pištaků, kteří vyřezávají ze svých nebohých obětí sádlo a jejich maso si vaří. A v neposlední řadě je tu svět teroristů Světlé stezky, kteří jsou rozhodnutí zajistit vesničanům lepší svět, i kdyby je měli všechny zabít.
Moc pěkně se to četlo, určitě doporučuji.

misssicccka
31.03.2016 2 z 5

Knihu jsem pred lety odlozila, protoze po scene s busem jsem na ni tehdy nemela nervovou soustavicku.
Tentokrat jsem ji dala, i kdyz asi jen kvuli ctenarske vyzve.Nebudu tady autorovi spilat, zkusim od nej jeste neco jineho, ale to, co me fakt rozcilovalo bylo skakani z minulosti do pritomnosti za pouziti prime reci. To mi fakt delalo problemy a narusovalo koncentraci a tristilo mi to dej.

alabra
25.07.2015 5 z 5

V této knize je naturalisticky zachycený pro nás neznámý svět, kde pověry a krutost předků prosakují do současného světa plného rudého násilí. Zvláštní výstavba textu, mistrně napsáno.