Sloup a opora pravdy

Sloup a opora pravdy https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/142549/bmid_sloup-a-opora-pravdy-trt-142549.jpg 5 6 2

Jedno z nejznamenitějších náboženských děl v intelektuálním ruském prostředí, jak po stránce spekulativní - teologicky či filosoficky - tak i ve smyslu osobního svědectví, ve formě dopisů. Grandiozní eseje jsou záměrně přetížené trsy různých mezioborových exkurzů do matematiky, teorie umění, patristiky… Nadčasové originální vize ruského kněze, který záhadně zahynul v sovětském vězení, představují bezesporu velmi závažnou inspiraci.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Refugium Velehrad-Roma
Originální název:

Stolp i utverždenije istiny


více info...

Přidat komentář

Hobo
08.08.2022 5 z 5

Nedočteno a 5 *? Ne, to není rozpor. Prostě konstatování, že tato kniha přerůstá mé dosažené vědomosti a je tudíž hodně obtížná; to, že něčemu nerozumím, by však nemělo být označeno nedostatečně jen kvůli mé úrovni. Natolik tomu rozumím, abych pochopil, že jde o výjimečnou knihu. Nesporné je, že ke knize se občas vrátím a to, co jsem z ní přečetl (a pochopil), se pokusím rozšířit dalším čtením (a pochopením). Asi se nedožiju plného pochopení, na to už nemám čas, nicméně vřele doporučuji mladším.

DivnýJanko
12.12.2015 5 z 5

Jeden Stĺp a opora pravoslávia. Je ťažko opísať ako sa človek riadkami dostáva k voňavej studničke Pravdy. Miestami je kniha "ťažšia" no taký bol aj život Florenského. Napriek tomu že pravoslávie je stále odsúvané na okraj, stačí pár riadkov tejto knihy aby človek sám zvedel, čo asi autoritám na ňom vadí. Asi to, že sa žije. A len životom sa dá pochopiť, zažiť pravoslávie.


Štítky knihy

filozofie křesťanství teologie Rusko filozofové kněží pravoslaví, pravoslavná církev teologové

Autorovy další knížky

1997  89%Sůl země
2003  100%Sloup a opora pravdy
2000  92%Ikonostas
2024  %Jména

Kniha Sloup a opora pravdy je v

Přečtených7x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst8x
Chci si koupit1x