Sladká první republika
Kristina Šemberová , Eva Všetíčková
České sladkosti jsou světově unikátní. Kynuté, lité, plněné či tvarohové koláče, kremrole, rakvičky, nadýchané řezy i úctyhodné bábovky. Bezlepkové dezerty, sladké i slané pečivo k čaji, dorty z kaštanové mouky i krupičky.... To vše se peklo a samozřejmě i s chutí jedlo za první republiky. Sladké tuzemské dědictví se rozhodly oživit gastronomické novinářky Kristina Šemberová a Eva Všetíčková a posbíraly jedinečné recepty na české sladkosti z let 1918–1938. Objevily zapomenuté poklady, neobvyklé kombinace surovin i postupy a výsledkem je kolekce více než 100 nejzajímavějších receptů na české prvorepublikové sladkosti s nádhernými fotografiemi Davida Tureckého. Recepty doplňují i dobové reálie z kuchyně a představení prvorepublikových surovin včetně rad, aby se pečivo podařilo.... celý text
Přidat komentář
Kuchařka je velice pěkně zpracovaná, lákavé fotografie, čtivé texty. Krom receptů v ní najdeme i zajímavosti z dob minulých. Za sebe určitě doporučuji. :)
Miluju první republiku, miluju ty staré kuchyně a pece, miluju ten nádech minula! Recepty jsou skvěle a srozumitelně napsané!
Nečekala jsem, že mne kuchařka tak nadchne. Krasne fotografie, zajímavé recepty.