Slabikář vnitřní modlitby

Slabikář vnitřní modlitby https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/293029/mid_slabikar-vnitrni-modlitby-uXK-293029.jpg 5 9 4

Kniha předního českého znalce karmelitánské spirituality přibližuje pomocí dvanácti klíčových slov sv. Terezie její praxi vnitřní modlitby. Výklad kombinuje jak vyprávěcí styl (kde se autor tak trochu dělí o své osobní zkušenosti se spiritualitou světice), tak přístupným způsobem styl věroučný (kde prezentuje popularizujícím způsobem nauku sv. Terezie). Představuje tak přístupnou a živou formou poklady duchovního dědictví, které jsou stále živé, jen jsou rozprostřeny pro celých spisech sv. Terezie.... celý text

Přidat komentář

Chesterton
28.05.2023 5 z 5

Zcela zásadní (v dnešní době - co v některých rysech občas připomíná stavbu babylonské věže, často i v katolické církvi samotné - dvojnásob) je v knize to, že autor staví na Terezii z Avily.
Pro méně zdatné nebo zkušené (ke kterým se směle a beze studu hlásím) je potom výborné to, že Tereziinu zkušenost doplňuje svou vlastní!
Dle otců trapistů z Nového Dvora, lze použít i jako modlitební text pro ty, co stále po vnitřní modlitbě touží a moc jim to nejde :o)
A jak píše Hanka pode mnou - je to kniha na pravidelné opakování a pravidelné dozrávání . . .
Děkuji.
10/10

Hanka_Bohmova
24.11.2022 5 z 5

Knihu P. Kohuta jsem poprvé četla loni touhle dobou a nemůžu ji dost doporučit. Pomohla mi pokračovat tam, kde jsem se před lety zastavila, na stále nově darované cestě vysvobozování a otevírání, vtahování lidského srdce i světa do Boha. Od závislostí ke svobodě, od sentimentality k lásce, od modloslužby k adoraci.

Kdybych měla mít nějakou výhradu, přimlouvala bych se za střídmější užívání vykřičníků.


marierachel
17.10.2021 5 z 5

Jsem velmi vděčná, že jsem díky Pavlu Vojtěchu Kohutovi objevila sv. Terezii z Avily, na kterou bych si bez něj nejspíš "netroufla". Líbí se mi směs teorie i názorných příkladů, je toho všeho tak akorát. Autor má schopnost prostými slovy a často velmi prakticky postihnout okolnosti skryté, těžko postihnutelné. Cením si taky otevřenosti autora ohledně svých osobních zápasů.

Vojslava
27.09.2018 4 z 5

Milé zopakování základů, k nimž autor přidal i své vlastní zkušenosti, které jsou občas pro současného čtenáře názornější než co jiného. Každopádně je to výborný počin pro ty, kdo s modlitbou chtějí doopravdy (možná už poněkolikáté) začít...