Vzestup Školy dobra a zla

Vzestup Školy dobra a zla https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/498965/bmid_vzestup-skoly-dobra-a-zla-TQB-498965.jpg 4 31 8

Bitva mezi Dobrem a Zlem začíná. Dva bratři. Jeden dobrý. Jeden zlý. Společně hlídají Nekonečný les. Společně vybírají studenty do Školy dobra a zla. Společně je trénují, učí, připravují na jejich osudy. A pak se něco stane. Něco neočekávaného. Něco mocného. Něco, co změní všechny a všechno. Kdo přežije? Kdo bude vládnout Škole? Cesta začíná právě tady. Každý krok je plný kouzel, překvapení a odvážných skutků, které mají otestovat statečnost, věrnost, vaše pravé já. Ale zavedou vás jen na samotný začátek dobrodružství, která se skrývají ve Škole dobra a zla.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Rise of the School for Good and Evil , 2022


více info...

Přidat komentář

kamibe
11.08.2023

Děkuji, užila jsem si to opravdu báječně. Je to velmi silný obraz celého dění, které ve svých životech zažíváme. Nutí nás přemýšlet o všem, co se nám stane - zda to, co vypadá jako zlé, je opravdu pro nás tak zlé, a naopak to, co se nám zdá jako dobré, je pro nás opravdu tak dobré, jak se domníváme.

Orange8knihomol
27.06.2023 5 z 5

Autor nám přináší příběh, který se odehrává v dobách před příchodem Sofie a Agáty do Školy dobra a zla a vypráví o osudu dvou bratrů-Školníků.
V knize zpočátku figuruje převážně chlapec zvaný Aladin, ale s postupujícími řádky Aladin přechází do pozadí a celý děj se více zaměřuje na samotnou školu a její Školníky Rhiana a Rafala.
Nejvíce bych ocenila samotný nápad napsat knihu, která svým dějem předchází klasické trilogii a jejímu pokračování (rovněž trilogii) "Kamelotská léta". Kniha byla, jak je u Chainaniho dobrým zvykem, opět velmi čtivá a slova ubíhala zběsilým tempem. DOPORUČUJI!


Pert
16.06.2023 5 z 5

Tak tahle knížka mě dostala.
Líbila se mi možná nejvíc z celé ságy Škola dobrá a zla.
Rhian a Rafal jsou skvělí,ostatní postavy taky.
Myslím, že v aj už vyšel i druhý díl, doufám, že ho přeloží o nejdřív.
Všimla jsem si jen jednoho překlepu a dvakrát, krátce za sebou, si autor nebo překladatel spletl Rhiana a Rafala.

katerina1237
12.06.2023 5 z 5

Miluji sérii škola dobra a zla, a tak jsem si taky kromě příručky musela přečíst i toto. Zhltla jsem to najednou, jak se říká. Proste super napínavá fantasy. Ještě takový ten šmrnc dodávají úžasné ilustrace a zpracování. Konečně se mi vyjasňují některé nejasnosti, které jsem při čtení šdz měla. Nikdy mě nenapadlo, že by autor myslel takhle dopředu, aby to tak krásně propojil. Ale teď je tu ta jedna otázka, která si vyskytla na posledních stránkách a která mi nedává spát: který z nich pak za doby Sofie a Agáty řídí školy?

kate9326
02.06.2023 4 z 5

Jde o prequel :-))
příběh dvou bratrů-dvojčat, kteří založí Skolu dobra a zla.)
Opravdu povedená fantasy

+++ čteno v originále, takže překlad nemohu posoudit

Fantaza
01.06.2023 5 z 5

Další nádherná knížka od autora Školy dobra a zla. Před přečtením jsem si sice myslela, že mě nic nemůže překvapit, ale konec této knížky mě znejistěl natolik, že už ani nevím, který ze Školníků se objeví v třetím díle Školy dobra a zla.

CarolineAn
29.01.2023 5 z 5

Další úžasný díl od série Školy Dobra a Zla. Knížka samotná mě hned od začátku nadchla a až do konce jsem se nenudila. Taky jsem se dozvěděla spoustu nových skutečností, hlavně co se týče samotné školy a dvou bratrů (Školníků). Určitě si přečtu i druhý díl až u nás vyjde! Doporučuji!

Marthas
11.11.2022 4 z 5

4/5 Tak tohle bylo něco. Zpočátku se mi kniha vlekla a já se krapet nudila, ale od poloviny příběh nabral druhý dech a zvítězil. Zvítězil mezi všemi díly Chainaniho série, nápadem, kvalitou zpracování, jazykem vyprávění a ten konec. Strhávám pouze půl hvězdy, za korektorské chyby, někdy se v příčestí objevila koncovka ženská u mužské postavy a i obráceně. A jednou si dokonce sám autor spletl své postavy. Jinak ale vynikající práce a vdechnutí příběhu a vyždímání maxima šťávy, z toho, co bylo. A taky za to, že ilustrace mohly být lepší další půlka dolů.
Jinak všem milovníkům série doporučuju a i těm, co se jí zatím vyhýbali.