Křišťál času

Křišťál času https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/420882/bmid_kristal-casu-R8K-420882.jpg 5 119 19

Škola dobra a zla série

< 5. díl >

Navštivte Školu dobra a zla popáté! Nová trilogie z pohádkového světa pokračuje. Sofie, Agáta a jejich přátelé musí najít způsob, jak přemoci hrozivé zlo, které lži překrucuje v pravdu a snaží se přepsat jejich příběhy. Falešný král si uzurpoval kamelotský trůn, Tedrose odsoudil k smrti a Sofii donutil k tomu, aby se stala jeho královnou. Agátě se jako jediné podařilo utéct. Teď musí spolu se studenty Školy dobra a zla vymyslet, jak dostanou Tedrose zpátky na trůn a zachrání Kamelot. A to dříve, než jejich pohádky dospějí k smrtícímu konci.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

A Crystal of Time , 2019


více info...

Přidat komentář

nikol0892
26.01.2024 5 z 5

Za mě je to zatím nejlepší díl. Četlo se to samo :)

Matri
15.01.2024 5 z 5

"Kdo chce porazit zlo, musí bojovat za dobro."

Tak tento diel sa mi naozaj páčil!
Postavy od začiatku prešli neskutočným vývinom, a väčšina naozaj k dobru. Žiarivým príkladom je Sofia, ktorú som naozaj z prvých troch častiach moc nemusela, a to najmä vďaka jej sebeckosti. Ale jej pôsobenie na Kamelote si doslova užívam.
Thedros je stále trošku stratený, ale záver dáva nádej, že to s ním nebude nakoniec úplne márne.
Trio hlavných hrdinov mi možno až tak k srdcu neprirástlo, ale naopak si ma úplne získali tie "vedľajšie postavy", a to čarodejnice, Hort, nová postava Nikola, nový prváci na Škole dobra a zla, či starý dobrý Merlin. Celá táto skupinka však vytvorila zaujímavé spojenie, ktoré vytvára veľmi veľmi čítaniachtivý celok! :)
Piaty diel Školy dobra a zla je naozaj prešpikovaný akciou, hľadaním odpovedí, smutnými chvíľami, dokonca mnohými zvratmi (niečo ma možno konečne už dokázalo aj jemne prekvapiť). Za mňa doposiaľ najlepšie čítanie, ktoré ma prekvapivo bavilo oveľa viac ako úvodné tri diely.
Nedá mi inak, ako hodnotiť 5 hviezdičkami a som naozaj rada, že som sa vydala aj na Kamelot ;-)

"Přátelství se nedá vysvětlit. Ne takové, jako je to Agátino se Sofií. Některá pouta jsou prostě příliš vrstevnatá na to, aby se dala vysvetliť."


Shaxx
20.09.2022 4 z 5

První polovina je celkem utahaná a je tady vidět, že je to zbytečně natahované.. Jak tenhle díl, tak celá série. Mám pocit, že to původně měla být trilogie?
Každopádně od poloviny to chytá druhý dech a zvládlo mi to vynahradit ten pomalejší rozjezd, takže nakonec spokojené 4 hvězdy :) Za mě asi stejně navždy zůstane nejlepší ten první díl (ten úplně první, ne z Kamelotských let) :)

Lokina
18.06.2022 4 z 5

Druhý díl mě bavil o něco více než první. Knížka je čtivá, plná překvapivých momentů, napětí, takže se od příběhu nemůžete odtrhnout. Líbily se mi i kapitoly z pohledu více postav. Příběh je tak za mě rozhodně zajímavější a poutavý. Ilustrace jsou nádhernou součástí knihy a potom je to jedna radost číst.
Už se těším na poslední díl, protože závěr druhého dílu byl povedeně nečekaný.

kajka.bhlv
10.05.2021 4 z 5

Stejně jako předešlé díly se četla rychle, lehce a vůbec se natáhla. Její délka mi nijak nevadila, protože mě děj pořád baví. Velké finále bude velmi zajímavé, ať už dědictví Kamelotu získá kdokoliv.

CarolineAn
02.03.2021 4 z 5

Skvělá kniha stejně jako předešlé díly, akorát by mohla být kratší.

tereza7804
08.10.2020 4 z 5

určitě super, ale na předešlé dva díly to nemá :) - 4,8 /5

Adele02
17.09.2020 4 z 5

Pořád je to stará dobrá Škola dobra a zla. Čte se to skvěle, postavy jsou super, ne všechny zvraty se dají čekat a stále si na Chainanim cením toho, že svoje postavy vůbec, ale vůbec nešetří. Místy už se to trochu točí, ale stejně jsem zvědavá na další díl.

Medasek
24.08.2020 4 z 5

U knih tohoto autora mám vždy smíšené pocity. Jeden díl se mi líbí a další bych nejradši hodila do ohně za tu ztrátu času. Po zklamání z předchozího dílu jsem přemýšlela jestli se pustím i do tohoto. Vzhledem k tomu, ale jak předchozí díl skončil mi zvědavost nedala a já se rozhodla přečíst si i tento díl. Dobře jsem udělala přišel mi mnohem lepší než ten předchozí, kterým jsem se sotva prokousala.
Co mě, ale na tomto dílu (a ostatně na všech dílech) štve je, že mi autor vždy zabije oblíbenou postavu.
Jinak knihu hodnotím plus mínus kladně. Takový lepší průměr.

Ledward
08.07.2020 5 z 5

Jako vždy autor nezklamal – krásně napsané. Líbí se mi, jak se v každém díle polemizuje o tom, jestli je vlastně Sofie na jejich straně nebo ne, protože tak krásně nepředvídatelná.

P.S. Doufám, že ten film, pro který je série předlohou, bude odpovídat přesně všem skutečnostem, díky kterým jsme se do celé série my všichni tak zamilovali.

Lalalady
23.06.2020

Dobrá kniha, která si mě okamžitě získala. Skvěle navazuje na čtvrtý díl????

Alienn
06.04.2020 5 z 5

Skvělé pokračování, které končí tak, že už se čtenář těší na další díl. U této série není slabšího dílu, všechny jsou výborné.

1v8na
27.03.2020 5 z 5

Příběh přesně navazuje tam, kde čtvrtý díl skončil.
Je velmi akční, má napětí a spád a to hned od začátku - což velmi oceňuji.
Kniha je doplněna překrásnými ilustracemi na začátku kapitol.
Děj pěkně ubíhá, nemá žádná hluchá místa.
Na mnohé otázky dostáváme odpověď, ale vyvstávají další nové otázky bez odpovědí.
Příběh má příliš otevřený konec - nutně potřebuji další díl.

Marthas
12.02.2020 4 z 5

Tento díl se mi opravdu líbil, napětí a tak. Zdá se mi, že byl zatím nejlepší. Jen škoda,že se vydavatelství nevyvarovalo těch tiskových chyb. Těším se na závěr kamelotské série.

kajčamach
26.01.2020 5 z 5

Tak to byla pecka...
Kniha mě bavila od začátku do konce, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Četla jsem ji každý den do noci. Na začátku jsem se obávala, aby neztratila napětí, ale neztratila. Asi zatím nejlepší kniha od Somana. A už se nemůžu dočkat posledního dílu, i když je to trošku smutné že už se nebudu mít na co těšit...

Naty838
17.01.2020 5 z 5

Tak tenhle díl byl prostě boží!! Od knihy jsem se nemohla odtrhnout, přečetla jsem ji jedním dechem. Už se moc těším na poslední díl trilogie a doufám že vyjde co nejdřív :)

laurentialey
27.12.2019 5 z 5

Zpočátku jsem se do knihy nemohla začíst. Děj mi přišel nudný, věty prázdné, ale po překročení strany 200 mě kniha začala bavit. Spád a samotný konec díla byl velmi překvapující a emotivní. Pro mě je tato kniha jednou z nejlepších tohoto roku. Doufejme, že i závěrečný díl bude takto úžasný.

Orange8knihomol
25.12.2019 5 z 5

Nemám slov! Kniha opět přesáhla hranice mého očekávání, děj byl svižný, akční a vtipný. Stejně jako předchozí díly Křišťál času překypuje úžasným a vskutku originálním příběhem, který si snad získá srdce všech malých i velkých Navěků či Nikdyvíců. ;) Už se nemohu dočkat na závěrečný díl této trilogie (Kamelotská léta) volně navazující na ,,hlavní" trilogii (Škola dobra a zla). Soman Chainani mě asi nikdy nezklame... Velké DOPORUČENÍ všem čtenářům, i těm co příliš nečtou.

danielosbourne
15.11.2019 4 z 5

Hodnotím sice stejně vysoko jako předešlé díly, ale tenhle díl mi zatím přijde nejlepším v celé sérii. Postavy jakoby trochu dospěly, už to není tak moc ukňourané a infantilní a děj nabírá na obrátkách. Autor se nejspíš pořádně rozepisuje a tahle "navazující trilogii" má mnohem lepší příběh a grády, než trilogie původní. Už se opravdu těším, jak autor příběh zakončí a co všechno si pro nás ještě připraví. Originalita mu tedy opravdu nechybí!