Příručka pro Navěky a Nikdyvíce

Příručka pro Navěky a Nikdyvíce https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479770/bmid_prirucka-pro-naveky-a-nikdyvice-E0E-479770.jpg 5 45 8

Každé čtyři roky jsou uneseny dvě děti a odneseny do Školy dobra a zla, aby se zde připravily na život v pohádkách. Navěkové a Nikdyvíci se tu učí mluvit se zvířaty, škodit ostatním a mnohé další. Nejlépe hodnocení studenti se pak stanou hrdiny a zloduchy v pohádkách – a ti nejhorší… no, jak to dopadne s nimi, o tom se tu bavit nebudeme. Tato příručka obsahuje všechno, co potřebují studenti vědět, aby se stali nejlepšími ve svém ročníku. Pohádky, které musí znát skrz naskrz, mýty, které je nebezpečné ignorovat, kouzla, bez kterých se nedá žít. Taky kdo je kdo a co je co a mnohem víc! A samozřejmě všechno nádherně pestrobarevné, protože ve Škole dobra a zla nic není černobílé!... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

The School For Good and Evil: The Ever Never Handbook , 2016


více info...

Přidat komentář

sArKa236
21.05.2023 4 z 5

Fanoušky určitě potěší!

kate9326
05.01.2023 5 z 5

Super :-))
určitě nutnost pro všechny čtenáře Skoly dobra a zla..
tradičně nádherně ilustrovaná, kdo by to nečekal, nevím-
dá se číst i před přečtením série, jako úvod, nebo před prequelem


barca0583
25.08.2022 5 z 5

Tato příručka byla opravdu něco, co jsem nečekala. Bylo tam naprosto všechno, co jsem od Příručky pro Navěky a Nikdyvíce čekala, dokonce i mnohem více. Opravdu mě pobavily části od Hestery a i Castorovy části. Doporučuji přečíst knihu všem, kdo se dostal alespoň ke čtvrtému dílu Školy Dobra a Zla.

Skippi16
14.07.2022 5 z 5

Naprosto luxusní příručka... Tohle jsem opravdu nečekala. Pobavila mě neskutečným způsobem. Já naivní četla info na přebalu a najednou mě zastavil Hesteřin papírek a začala jízda. Fakt skvělé.

Pert
01.07.2022 5 z 5

Strašně dobrá příručka o škole Dobra a Zla. Obvykle se mi ilustrace v knihách nelíbí, ale tady byly opravdu krásné.

Orange8knihomol
15.04.2022 5 z 5

Tato kouzelná příručka nás opět zavádí do světa, kde se rodí pohádky a v němž stojí pověstná Škola dobra a zla. V knize nacházíme spoustu zajímavých, překvapivých a zábavných informací o škole a jejích absolventech. Cílem příručky je připravit nás, knihomoly, na čtyři roky poněkud vyčerpávajícího studia na této prestižní škole, proto se Hestera rozhodla příručku o něco vylepšit svými "lifehacky" jak školní léta ve zdraví přežít.
Tato doplňková publikace mě ani chvíli nenudila a svým grafickým zpracováním předčila všechna má očekávání. Při čtení se opravdu nasmějete.
Líbila-li se vám série o Sofii a Agátě, výběrem této knížky určitě neprohloupíte, navíc si rozšíříte obzory a rovněž utvrdíte v genialitě pana Somana Chainaniho. Ilustrace jsou skutečně nádherné! DOPORUČUJI!

knihomolka27
18.03.2022

(SPOILER) Ráda bych na úvod vyjasnila jednu věc...já nemám ráda Somana Chainaniho....protože já ho miluju. Pro mě je škola dobra a zla, něco jako pro mnohé Harry Potter. První tři díly jsou jedny z nejlepších knížek, který jsem kdy četla....dokonce se bojím pustit do Kamelotské trilogie, aby se moje dojmy nezměnily v potoky nebo rovnou moře zklamaných slz. Ovšem doma mám celou sérii a v ní nemohla nechybět ani nejnovější knížka...není to sice příběh jako takový, ale jakási doplnková knížka všemožného materiálu ze školy dobra a zla.
A já tleskám autorovi....je to krásné, vtipné....originální, skvěle to zapadá do celého konceptu a úžasně ho to i doplnuje....Nějaké části jsou přirozeně záživnější než jiné...ale celkově je to nutnost pro každého fanouška této série....a v žádném případě si nemyslete, že je to jen kniha jen pro děti.

A ted přejdeme na části, které se mi líbily nejvíc.....dohromady ze 304 stránek se mi jich líbilo tak....304...né ted vážně..... skvělé bylo špičkování mezi Sofií a ředitelkou školy dobra, strašně se mi líbila ta část s měnící se modou v průběhu věků na škole, pak taky nejlepší absolventi, nekrology, poukázky pro studenty....a k tomu ještě ty nádherný kresby, který naprosto skvěle zachytily ty postavy a atmosféru školy. Prostě nádhera.
Jsou tam části, které vás rozesmutní...Agátin dopis....části, které vás překvapí, části, které vás rozesmějí....Sofie a zasedání u kulatého stolu, Sofiina divadelní hra...ta mě úplně rozsekala. Ta kniha má prostě duši...i přesto, že to vlastně není příběh jako takový. A i přesto, že vám několik otázek zodpovídá, možná ještě víc vás navnadí na nějaké to pokračování, a otázek po přečtení budete mít ještě víc...což je celkem frustrující, ale i proto je kniha tak chytlavá. A za mě by mohla mít klidně o 200 stránek víc, a víc do detailu rozpracovat třeba historii školy, která mi teda přijde dost zajímavá. A vůbec bych se nebránila nějakému prequelu z doby školy, kdy mohlo studenty na každém kroku něco sežrat a kde to bylo všechno temnější a daleko drsnější než z původní trilogie. Prostě chci víc detailů...o bývalých absolventech, o skandálech na škole, víc detailů o postavách známých i neznámých, klidně i víc obrázků...ale hlavně ta historie,a příběhy z minulosti. Ale zase chápu, že by to nemuselo bavit každýho....každopádně mě zajímá třeba taková Nikola ze Zálesí, proč je ta feministka tak důležitá pro budoucnost školy, jak probíhala romance Guinevry a Lancelota.....a proč neměla zkouška příběhem 4 x za sebou vítěze.....ještě existuje tolik možností. A nebo zpracovat do povídek, třeba ty příběhy ze zkoušky příběhem, který tam byly nakousnutý....do nějakýho menšího prequelu. Třeba jako to bylo s Hunger games a baladou o ptácích a hadech...Já chci prostě víc. A myslím si, že je škoda, tuhle sérii, ještě opouštět. Tak snad se ještě nějaké té knížky dočkáme.

Nelly178
19.02.2022 5 z 5

SUPER.
Strašně ráda jsem se vrátila k této sérii. Bylo zvláštní vidět školu i z jiného úhlu pohledu. A opět mě to utvrdilo v tom, že Sofie je skvělá a ty obrázky v knize jsou úžasné.

Štítky knihy

kouzla magie

Kniha Příručka pro Navěky a Nikdyvíce je v

Právě čtených3x
Přečtených44x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených4x
Knihotéce39x
Chystám se číst38x
Chci si koupit40x
dalších seznamech1x