Čardáš a cikánské housle

Čardáš a cikánské housle https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/31571/bmid_cardas-a-cikanske-housle-g1Y-31571.PNG 4 38 6

Sissi série

< 10. díl >

Desátý díl rozsáhlého historického cyklu o životě Alžběty se odehrává v posledních letech 19. století. Císař opět osaměl ve Vídni a císařovna se léčí v doprovodu své dcery ve švýcarském Biarritzu. Zde se nechává hypnotizovat proslulým anglickým hypnotizérem a z paměti se jí vynořují nostalgické vzpomínky na minulost, hlavně na dlouhodobou romanci s uherským národním hrdinou Gyulou Andrássym, jehož život posléze skončil na popravišti.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Csárdás und Zigeunergeigen , 1996


více info...

Přidat komentář

Booky84
09.02.2024 5 z 5

Opět se jedná o vzpomínkovou knihu, která se krásně čte. Přátelství vzniklé z politických důvodů, ale které bylo neuvěřitelně silné, až došlo ke spojení nikoliv dvou lidí ale jejich duší. Ráda bych se někdy do Maďarska podívala a navštívila místa spojená se Sissi.

Martina291086
13.01.2022 5 z 5

Za mě asi nejlepší vzpomínkový díl. Maďarsko není moje oblíbená země, ale při čtení tohoto dílu jsem si představovala, jak to tam asi vypadá, jak rozsáhlé jsou pusty a jak asi vypadá zámeček... Vztah mezi Sissi a Andrássym byl probíraný už několikrát, ale tady je linie krásně a čtivě rozepsaná a přirozeně balancuje na hraně literatury faktu a beletrie, stejně jako na hranici domněnek a historických faktů. Povedené čtení... Nicméně musím teď trochu poupravit hodnocení... Právě jsem knihu dočetla znovu a začalo mi trochu vadit někdy nejasné předěly mezi vzpomínáním a současností.


Markett
14.01.2014 5 z 5

Krásný vzpomínkový díl na hraběte Andrássyho :)

lusila
07.07.2013 4 z 5

Prečítala som celú sériu, každá kniha bola zaujímavá, aj keď som sa nedozvedela nič nové.

Marika Vanova
14.08.2012 5 z 5

Tato kniha se mi moc líbila, zvláště proto, že jsem si ji přečetla na dovolené v Maďarsku a pak jsem na mnoha místech nalézala důkazy, že Maďaři měli Sisi opravdu rádi-pojmenovali podle ní spoustu ulic, náměstí a i lahůdek v potravinách.

Christina Marie
05.07.2012 5 z 5

Tento díl patří k nejlepším ze série. Je to neskutečné letní dobrodružství a příběh o přátelství, kterou nezkalila láska. Úplně jsem si představovala ty rozsáhlé maďarské pusty. Samozřejmě by se i na téhle knize (jako na kterékoliv jiné) dalo najít něco špatného, ale není to nic zásadního.