Šimon a štěňátko Bára

Šimon a štěňátko Bára https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/108601/simon-a-stenatko-bara-108601.jpg 4 18 3

"Byl jednou jeden kluk a ten se jmenoval Šimon. Neměl ani bratra, ani sestru, ani psa, a tak si aspoň povídal se sousedovic fenkou Lindou. Jednou na ni zase volal přes plot: "Lindo!" Ale Linda nikde. Šimon měl strach, jestli není nemocná. Hrozně dlouho už ji neviděl. Až jednoho rána se vedle otevřely dveře a na zahradu se vyhrnulo hned sedm psů..." Tak Šimon k Báře přišel, a později taky ke kocourkovi Eliášovi a dalším přátelům. Musí ale čelit i nejrůznějším potížím - co dělat, když se zvířátko ztratí? A jak vyzrát na "divného člověka", který skupuje štěňata, aby sloužila za hračky jeho pitbulům?... celý text

Přidat komentář

Litocha
16.10.2020 3 z 5

Dětský reálný příběh o obyčejných i méně obyčejných dobrodružstvích kluka a jeho fenky s jemným náznakem humoru se trefil do vkusu hlavně mému pětiletému. Mně k většímu nadšení něco nedefinovatelného chybělo. Možná větší lehkost? Více nadhledu? Přijde mi, že autorčin tatínek si v Radovanových radovánkách s příhodami malého kluka poradil líp.
Jinak jsem ale za objevení téhle knížky ráda – v poslední době jsme zaplaveni zvířecími příběhy nebo různými pohádkovými motivy, a tak bylo tohle vyprávění „ze života“ vítaným zpestřením.

JankaV80
04.02.2020 5 z 5

Moc pěkný příběh o klukovi Šimonovi, který je jedináček a moc si přeje psa. Náhoda tomu chce, že tatínek koupí od neznámého muže původně sousedovic štěně Báru, kterou má Šimon moc rád. A právě s Bárou zažívá Šimon správná dětská dobrodružství - naučí se s pomocí Báry plavat, pozná psí kamarádství, včetně Báry velké lásky psa Bojara. A aby toho nebylo málo, Šimon a Bára do té své povedené party přiberou kocoura Eliáše. Prostě povedená trojka.
Opravdu moc krásná kniha, ať už pro začínající čtenáře nebo mírně pokročilé. Text knihy je psaný většími písmenky a je doplněný o velmi podařené ilustrace. Knihu určitě doporučuji. Synovi se kniha líbila moc a byl velmi smutný z toho, že příběh skončil (ale skončil s opravdu moc pěkným koncem).


vendula4464
16.04.2018 5 z 5

Druhé vydání knížky o klukovi Šimonovi a jeho pejskovi - Báře. Krásně a vtipně napsaná knížka pro pokročilejší malé čtenáře:-)