Síla naděje

Síla naděje https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/447057/bmid_sila-nadeje-JZQ-447057.jpg 4 49 21

Bylo mi teprve pětadvacet, chtěla jsem žít a hlavně si užívat. Myslela jsem si, jak moc jsem dospělá. Byla jsem matka a vedle sebe jsem neměla muže, ale kluka. Proto jsem ho opustila, abych se vrhla do otevřené náruče pekla! Došlo mi rychle, co je skutečně zač… Ale mnohem déle mi trvalo, než jsem se osudu dokázala postavit. Bolí to! Cítím, jak moc to bolí. Mám pocit, že mě to rozežírá zevnitř, nemohu polykat. Nikdy jsem takovou bolest nezažila. Nevím, proč to potkalo zrovna mě. Nevím, co tak strašného jsem musela v životě udělat. Vidím jeho smutné a vykulené oči, které tolik nesnáším. Vidím stesk a paniku v jeho tváři, kterou bych nejraději zfackovala. Cítím, jak zrychleně dýchá, přesto mu ani teď nedokážu odpustit. Nenávidím ho a to vím jistě! Až na samém lidském dně jsem zjistila, že jsem doopravdy silná. Zachránila jsem svého manžela, syna, dceru, dvě týrané děti a nakonec i sama sebe.... celý text

Přidat komentář

Zuzanka45
21.06.2023 5 z 5

Silná, bolestivá a tragická kniha s dobrým koncem (naštěstí). S tématem, které se zde řešilo jsem se ještě nesetkala a smekám, muselo být pro autorku těžké něco takového napsat.

kiraa
11.08.2022 4 z 5

Dvě hlavní postavy, který se potkaj a každá si řekne svůj příběh. Gábina má pocit, že její vztah už není “horečkou sobotní noci” a dá přednost před spořádaným manžou mladšímu, docela šik borci. Nuda je pryč, nastupuje adrenalin. Ale i modrofialový záda a vybílený konto. Druhý dítě počatý s típlou cigárou v zádech. Nějak to přestává být pro Gabču vzrušující. Na můj vkus jí to odhodlání k úprku trvalo dost dlouho. Ani Ondra to s výběrem úplně nevychytal. Jeho Zrzka by nikdy nevyhrála titul Matka roku a zřejmě chtěla dokázat, co všechno mohou děti přežít. Jednoduchej styl, někdo by mohl napsat školáckej. Mně nevadil. Na každý stránce se dělo něco zásadního. Na konci to vypadalo, že by se mohlo jednat o samotnou autorku. Pokud je to ” živej” příběh, nechápu, že existuje někdo tak sebedestruktivní a ty šipky do hnoje skáče zcela dobrovolně.


cori
18.02.2022 3 z 5

(SPOILER) Gábina byla sebestředná kráva, která se v pětadvaceti s tříletým synem přistěhuje k osmnáctiletému klukovi na učňáku a nechá se mlátit a udělat další dítě a čeká, až ji její rodiče vezmou k sobě. Sama k nim ani v největším zoufalství nejde.(???). Naštěstí se koná happyend a Gábina si najde přes seznamku Ondru, jehož děti pro změnu zažily po rozvodu rodičů zanedbání péče od matky.
Autorka spojila dva případy domácího násilí v román, který má už svým námětem zaručen zájem čtenářů. Objevilo se v něm dost chyb a nelogičností. Gábinu jeden z přátel oslovuje jako Maruš. V domě netopí, protože nemají peníze na uhlí a ona chodí v tričku a v kraťasech. Chvíle jsou 2 hodiny. (Ondřej vešel do dveří jen chvíli poté, co Smraďovlas odešel. Minuli se jen asi o dvě hodiny.)

Mondaika
21.12.2021 3 z 5

(SPOILER) Silný příběh hloupé hrdinky které ani kvůli svému dítěti a potom dětem neodešla z pekla. Chápu, kdyby byla sama, ale jen kvůli svým dětem už měla s Dárcem hned skončit, když věděla.....

Pravdivé příběhy ze života

Ivča.K.
08.11.2021 5 z 5

Silná kniha, přečetla jsem ji za jedno odpoledne v práci.
Dlouho jsem u knihy nebrečela, až u téhle, nesnesu když mají děti hlad a v této knize bylo víc takových momentů, velmi drsná kniha, napsaná bez jakýchkoliv příkras.

veronika0382
26.10.2021 5 z 5

Tento velmi silný psychologický román mě opravdu zasáhl. Především příběh Ondřeje, který jsem snad celý proplakala, je tak moc emotivní, až mi z toho bylo úzko. Byla jsem ráda, že jsem knihu nečetla hned po porodu, protože bych jí možná nerozdýchala, i tak je to ale opravdu moc bolestný příběh, a musíte s tím počítat. Brečela jsem jako želva a nedokázala přestat. Všechny maminky určitě velmi zasáhne. Zároveň by ale měl být čtený, protože je mi jasné, že takovéhle věci se bohužel na světě dějí a lidé by to měli vědět. Kruté zacházení s dětmi, které rodiče nezajímají je to nejhorší, co se může stát... více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách :)

marie3541
16.08.2021 4 z 5

Tak tahle kniha se mi nečetla vůbec dobře. Na jednu stranu mi vadilo příběh číst, protože byl opravdu místy drsný. Ale na druhou stranu jsem se nemohla od čtení odtrhnout a přečetla ho velice brzy. Ještě teď mám protichůdné pocity. Nechtěla bych žít jako ani jeden z nich. Ani Ondřej, ani Gábina. To, v jakých podmínkách museli děti žít bylo fakt strašné. Opravdu velmi silný příběh......Ale knížka se četla jinak velmi hezky.....

WaN635
20.05.2021 4 z 5

Silné životní osudy. Gábina z naivní husičky dospěla v silnou ženu.
Většina čtenářů píše, že jim byla Gábina nesympatická a Ondřej ano. U mě to bylo zřejmě naopak, Gábina sic svůj životní pád zapříčinila sama, ovšem rychle pochopila a zvítězila.
Já si nemůžu pomoct, ale Ondra mi přišel po rozvodu jako typický chlap, vždyť se přestěhoval přes půlku republiky, tak jak chtěl udržet pravidelný kontakt s dětmi?
Jinak kniha se s těžkým srdcem četla sama, pořád jsem musela pokračovat, abych se dozvěděla, jak to s Ondrovymi dětmi nakonec dopadne. Naštěstí dobře a já mohla s klidnějším srdcem jít spát.

Splasenykojot
23.04.2021 5 z 5

Krásná kniha, sliný příběh, pět hvězd

lenik284
26.01.2021 4 z 5

Tak nevím co napsat k této knize asi tak, je mi z ní smutno vůbec se mi nečetla lehce dva příběhy dva osudy první Gábina tak ta mě fakt štvala a byla opravdu na pár facek co chtěla co čekala? Měla se dobře a to jí asi bylo málo naivní hloupá husa... Nic nedělala a pak se litovala, dobře hurá nakonec to vzala za ten správný konec a dobře udělala. Zvítězila. Já vím ono se to asi říká jak a co bychom udělali kdyby.... Druhý příběh Ondry tak z toho mi opravdu nebylo a není dobře. Kde hrajou hlavní roli děti tak je to vždy kruté a strašně jsem tu jeho Zrzku nenáviděla, osobně bych ji nejradši zakroutila krkem vůbec si nedovedu představit co si děti museli vytrpět!!! To snad ani není možný moc mě jich bylo líto.. Chudáčci. Stále dokola si říkám ne, není to pravda tolik krutosti a bolesti???Bože můj... Jo určitě si knížku přečtěte,zjistíte jak se máte dobře a děti ty jsou pro mě nejvíc tak doufám, že tyto dva příběhy jsou z části vymyšlené a do určitých věcech se to nezakládá na pravdě i když dnes člověk neví...

Šánka
07.12.2020 4 z 5

Já nějak nevím, jak tady popsat dojem z knihy a nespoilerovat. Snad takto....
Začnu nejdříve stylem psaní, který mi připadal, aspoň z počátku, takový začátečnický, školácký. Některé věty a slovní obraty až k pousmání. Pravdou ale je, že síla toho příběhu je obrovská, především Ondrův příběh mě dostal. Na druhé straně Gábina mi vůbec nesedla, ta její až hloupost, nevyzrálost. Mohla věci řešit, měla na to a navíc kolem sebe lidi, kteří by jí pomohli, ne, opravdu nechápu. Asi si musela tím projít, aby pochopila, dospěla? Možná, že někdo si musí nejdříve pořádně tu pusu natlouct, aby pochopil....
Opravdu silné téma, přečtěte si a udělejte názor sami.

zuzana2599
04.12.2020 4 z 5

Smutný životní příběh Gábiny a Ondřeje. Je to velmi autentické čtení, sugestivní, bolestivé, zejména když se jedná o malé nevinné děti, které trpí a jsou tyranizovány rodiči. Těmi, kteří by je měli milovat především, věnovat jim lásku a pozornost. I tento příběh napovídá, že ne vždy je tomu tak. Knížka nemá mnoho stran, ale obsahem je silná a je to čtení místy k neuvěření.
Nelituji přečtení, i takový život někdy bývá... a naděje umírá poslední.

Ancees
17.11.2020

Neuvěřitelně silná kniha, která ve vás zanechá spoustu pocitů a emocí. Rozhodnete si vážit všeho co máte, a nebudete řešit prkotiny, protože tu jsou lidé, co řeší mnohem horší věci než řešíme my. Téma tyranie a domácího násilí je nepředstavitelná hrůza, která může potkat ale kohokoli z nás, stačí dostatečně nevěnovat pozornost svému okolí...

Rou
01.11.2020 3 z 5

Ze začátku se mi styl psaní vůbec nelíbil, přišlo mi to jak slohová práce na téma Vyprávění o mém zpackaném životě. Navíc mi vadilo, že autorka vše zajímavé tak nějak prozrazovala dopředu. Část o Ondřejovi se mi zdála mnohem lepší, tu jsem měla přečtenou rychle, byla zajímavá. Hodnotím jako průměr.

1alena1
22.10.2020 5 z 5

Strašně těžce se mi čtou knihy, kde jsou děti vystaveny nelehkému dětství, za které nemohou. Mějme oči otevřené a dívejme se okolo sebe, mnoha nepravostem se dá předejít nebo alespoň v raném stádiu napravit. Všichni by měli mít podobnou startovní čáru, děti jsou nejvíc. Hezky popsáno.

bookcase
14.09.2020 4 z 5

Netuším, jak moc skutečných událostí se v knize promítlo, ale každopádně se jedná o silný příběh. Jen jsem příliš nesouzněla s hlavní hrdinkou, která měla příležitost změnit chod událostí a neudělala to, alespoň ne hned.

Damaj
05.09.2020 5 z 5

(SPOILER) Krásná knížka se silným příběhem. Myslím si, že děj byl inspirován skutečnými událostmi nebo to tak alespoň působilo.
Nevím čí dějová linka, Ondřejova nebo Gábinina, byla zajímavější. Obě byly dost drsné.
Nemohu si však pomoci, ale dětem jsem moc přála, aby s nimi Alice zůstala, bohužel toho na ni Ondřej naložil moc a nechal ji v tom samotnou, nebýt však jí, nikdy by děti do své péče nezískal a děti. A děti by neudělaly takový pokrok. Alice jim byla skvělou mámou.

Danago
24.08.2020 5 z 5

Knížka je velice sugestivně napsaná. Myslím, že čtenářky usoudí, že se jedná o autobiografický příběh autorky, případně skutečný příběh jiné ženy, protože hlavní hrdinka se zde jmenuje Gábina. Přesto se toto nikde najisto nedozvíte. Možná je to záměr autorky.

Příběh je poutavý, a velmi uvěřitelný. Milým překvapením pro mě bylo, že autorka ukazuje na chyby hlavní hrdinky. A hlavní hrdinka si je postupem času uvědomuje. Nic zde není černobílé. A každý skutek má své následky, a to většinou velmi bolestné. Dětí mi zde bylo hrozně moc líto. Ale zase bohužel i toto se děje za spoustou zavřených dveří.

SPOJLER jediná maličkost, co bych knize vytkla, že pokud se jedná o smyšlený příběh HLAVNÍ SPOJLER je dost s podivem, že děti dospěli bez následků a naopak přímo excelovaly, mnohem menší věci se na dětech velice často podepíší, možná je zde i druhá stránka mince a děti si nesou něco v sobě, těžko říct, ale to je téma do diskuse. KONEC SPOJLERU.

Od posledních dvou knížek, které jsem od autorky četla vidím ohromné posunutí kupředu. Lepší téma, lepší jazyk, poutavost a věrohodnost příběhu. Knížka se četla jedním dechem.
Román Síla naděje ve mně vyvolal mnoho emocí, jak už negativních, tak pozitivních, což považuju za obrovské plus . A ani já jsem se v některých chvílích slzám neubránila.

gabriela2190
28.07.2020 5 z 5

Úžasná kniha, silný příběh.

Aemilia
24.07.2020 5 z 5

Velice silná kniha. Nemám ve zvyku u knih brečet, ale tady to jinak nešlo.