Sextenze

Sextenze https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/155007/sextenze-155007.jpg 3 38 12

Přespadesátiletý novinář a spisovatel se chystá razantní změnou zachránit svou identitu od totálního vyhoření. Rozhoduje se vystoupit z rozjetého vlaku a konečně najít čas na velké věci svého života. Potkává mladou ženu, která ho zatahuje do temné komunity lidí, žijících virtuální realitou a jejichž vztahy jsou daleko za hranicí toho, co generace přespadesátníků považovala za normu. Muž se pokouší přesvědčit svou přítelkyni o zacyklených vztahových definicích své generace, ale sám čím dál víc podléhá gamblerskému syndromu anonymní erotiky a extrémních praktik. Úsilí najít pro svou partnerku životní trasu očistcem vede i jeho samého do míst, odkud se jen těžko hledá cesta zpět. Autentičnost prostředí, drsná virtualita mailů, skypů, facebookových statusů, webovývch portálů a realita současného drtivého vztahu novináře a mnohem mladší nekonformní manažerky reklamní agentury. Syrový popůlnoční démon bodající do živého masa v konfrontaci s denní realitou a večerní samotou na síti, jsou kulisou autentického milostného příběhu, který máte někde pod kůží i vy.... celý text

Přidat komentář

Nikkinike87
14.04.2020 1 z 5

Snažila jsem se donutit k dočtení této knihy, bohužel se mi to nepodařilo. Skončila jsem 10. kapitolou. Na mne se v knize vyskytuje příliš rušivých elementů pro plynulé čtení a vtáhnutí do děje - mnoho postav, takže vlastně za chvíli nevíte kdo je kdo, dále text psaný kurzívou - příspěvky v deníku Kebule plus vyprávění o Máškovi a Barušce, to mi asi vadilo nejvíc spolu s měněním velikostí písma. Možná kdybych se dokopala k dočtení knihy, hodnotila bych jinak, ale opravdu jsem se donutit nedokázala. Asi muži nenadchnou psaním erotických románů tak jako ženy, prorože ženy přesně ví, jak zaútočit na fantazii a co všechno si ženy přejí a po čem ve skutečnosti touží. Hodnotím pozitivně obal, stejně jako jiní hodnotící tuto knihu, ten je na celé knize asi nejzajímavější.

Andrée
01.05.2019 2 z 5

Kniha mne neoslovila, vracet se k ní nebudu. Ale ať to není jen negativní, obálka je celkem fajn.


Leesha
08.05.2018 5 z 5

Tahle kniha je skvost. Četla jsem nějaké knížky, kde se psalo hlavně o sexu. Ale žádná mě doposud nenadchla jako tahle. Proto dávám plný počet hvězdiček a doporučím další lidem. :)

Montigue
23.07.2017 5 z 5

Opravdový skvost, obzvláště pro ty, kteří ho pochopí... Syrový popis sexuálních praktik není to jediné, co zaujme, ale i vyjádření emocí, popis situací, jevů a vzpomínek je úžasný. Nádherný román, smekám pane Krůto a děkuji za tuto knihu, která bude patřit k mým TOP.

cz_lynn
04.09.2016 2 z 5

Náročný začátek, části skloněným písmem zpomalovaly tempo, nepobrala jsem, k čemu to v příběhu je. Později s výskytem sexu to už bylo čtivější a začalo to nabírat tempo. Část s průzkumem byla asi nejlepší. Později už mi zase logika nespínala, ale četlo se to pořád dobře (jako průzkumná část), asi jsem vážně nechápající mimoň. Víceméně hromada citátů a hlášek...
Ke knížce se už nevrátím, k autorovi možná ano. „Práce“ s jazykem je velmi dobrá.

ujunka
05.01.2015 2 z 5

Abych pravdu rekla, kniha me take nejak extra neoslovila. Cetla jsem ji celkem dlouho... To je snad poprve, kdy jsem se nutila neco docist. Zakladni linie pribehu by nebyla az tak spatna ... Starnouci chlap a mlada zenska se zajmem v bdsm. Jenomze pribeh je neustale narusovany dopisy Maskovi, coz sice je hlavni postava knihy, ale pribeh to narusuje. Ctenar je odhozen od deje k nejakemu dopisu, ktery navic nudi. A postava Bary? Jeji vystupovani mi silene lezlo na nervy. Sebestredna... Kazda jeji veta zacinala slovem JA a to mi hrozne lezlo krkem :-/
Shrnu to... K teto knize se nevratim. Cekala jsem od ni vic. Jako plus ale muzu uvest, ze je tam pouzito spousta zajimavych hlasek, ktere se v zivote urcite daji pouzit... Takze aspon to celkem pobavilo :-)

pastelka53
20.12.2014 odpad!

Začněme nějakou pozitivní kritikou .. obálka? Super!!!
Ale ... obsah? Řekněme to takto. Jako každá knížka začíná kapitolou 1 a pokračuje dál a dál až do konečné kapitoly, která v tomto případě nese číslo 77. V mém případě musím končící kapitolou jmenovat číslo 29 kde mi došla veškerá chuť číst dál. Styl písma je pro mě nevyhovující a styl psaní taktéž. Toto je jediná kniha, kterou jsem si koupila a funguje na mě jako skvělé uspávalo.

lindapinda
25.07.2014 2 z 5

Knihu jsem ani nedočetla.. nijak mě to nechytlo

Brusinka01
22.04.2014 4 z 5

75% díla se mi líbila, ikdyž to nebyl příběch, spíš opis internetu, nicméně zkušenost dobrá, jsem ráda, že jsem si ji přečetla.

Sandruše
11.02.2014 4 z 5

Literární skvost na poli současné české literatury.

luciefeix
21.08.2013

knihu jsem nedočetla, styl psani příšerný, vůbec jsem se nemohla začíst , obálka krásná ale jinac hruza

bookcase
17.06.2013 5 z 5

Wau!!!! Tak tahle knížka mě dostala. O sexu se v současnosti píše hodně a pořád, a tahle kniha ze zaběhnutého stereotypu bohatý muž + nezkušená dívka vybočuje. Sexuální pratiky, fantazie podány tak, že se sice červenáte,ale zároveň si užíváte poetický styl pana Krůty, známého textaře. Co je vše možné i nemožné v sexu a jak se vyrovnat s tím, když jeden z partnerů vyznává jiné životní a morální hodnoty než ten druhý.

Autorovy další knížky

Jan Krůta
česká, 1946
2013  57%Sextenze
1985  79%Namlouvání
1985  75%Pravdě do očí
1996  87%Čurumbum
1993  50%Nesmrtelná teta