Setkání o Vánocích

Setkání o Vánocích https://www.databazeknih.cz/img/books/22_/225871/bmid_setkani-o-vanocich-225871.jpg 4 86 32

Laurie s Rachel jsou kamarádky už od dětství a tvořívaly nerozlučnou dvojku. Teď je jim třicet pět a jedna druhé nemůže být vzdálenější; elegantní single Laurie žije v Londýně a naplno se věnuje své kariéře v módním průmyslu; Rachel žije na první pohled idylický rodinný život v Yorkshiru. Když však Rachelina tchýně potřebuje nečekaně podstoupit lékařské vyšetření v Londýně a Laurie po katastrofách v práci i v milostném životě touží po útěku, výměna adres vypadá jako to pravé ořechové. Křehká Rachel záhy čelí nástrahám velkoměsta a při tom se snaží udržet manželství a celou rodinu pohromadě; Laurie se zatím usilovně snaží spřátelit s nedůvěřivými venkovany – a zapomenout na muže, který se nejspíš rozhodl, že jí zlomí srdce.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Argo
Originální název:

Meet me Under the Mistletoe , 2012


více info...

Přidat komentář

Mrňous1
18.12.2023 4 z 5

Tak od autorky jsem četla Zmrzlinové sedmé nebe a byl to spíš průměr, takže jsem od knížky moc nečekala a byla, jak to tak bývá, příjemně překvapena. Tohle bylo rozhodně lepší, příjemné čtení před Vánoci.

Renike
16.11.2023 4 z 5

Milá vánoční romantická kniha. Obě holky Laurie a Rachel byly sympatické postavy. Výměna pobytu není neobvyklá téma knih (ani filmů), ale i tentokrát to bylo zábavné počteníčko. Ideální na adventní čas, nebo během Vánoc.


lenkaabooks
19.12.2022 3 z 5

Dvě přítelkyně, každá z jiného prostředí, si v předvánočním čase vymění bydlení. Londýn versus malá vesnice. Obě si v té výměně najdou to své - jedna přidá, druhá naopak zpomalí. Chvílemi mi kniha přišla tak nějak nudná, pak se četla zase lépe. Co se týká vánočního tématu, nijak zvlášť mě nenaladila.

kacis4231
27.10.2020 3 z 5

Milé, oddechove čtení.

ivana02
24.01.2020 3 z 5

Od začátku víte, jak se příběh bude vyvíjet a jaký asi bude konec. Přesně to jsem očekávala, milý předvánoční příběh.

Luciett.ka
07.01.2020 3 z 5

Lehké, pěkné oddechové čtení.
Ikdyž bych podle názvu čekala více vánoční atmosféry.

Beky
15.12.2019 3 z 5

Milé lehké čtení, které potěší :-)
Jen mi chybí trochu více vánoční atmosféry.

marcela4160
01.12.2019 3 z 5

Čekala jsem více vánoční atmosféry, více anglického venkova i Londýna. Jako kniha před usnutím dobrý.

janina74
11.06.2019 4 z 5

Pěkná sladarna ????

Petrasim
13.08.2018 2 z 5

Kniha se mi teda vůbec nelíbila. Přišlo mi to moc takový přeslazený.

niknikita
09.08.2018 3 z 5

Tohle byla volba k vůli čtenářské výzvě.Z počátku jsem se těšila, že budu číst příběh podobný tomu z filmu Prázdniny...těšila jsem se na Londýn i anglický venkov.
Jako letní oddechovka bez zapojení mozku docela dobrý a jako trochu nuda před usnutím taky tak.

Lucik87
27.11.2017 2 z 5

Vánoční to není, romantikou to dvakrát taky nezavání. Tak o čem to tedy je? Další z řad knih, které mi v paměti neutkví ani za mák.

kanitsuj
02.01.2017 3 z 5

Příběh jsem četla v adventním čase, ale nemohu říci, že by se mi příliš usadil v mysli. I přes autorčin pokus o "vážnější" dramatickou zápletku mi chybělo výraznější napětí a i romantiky bylo koneckonců pomálu:-( Některé epizody vedlejších hrdinů jako by byly navíc a jen dodávali knížce větší objem. Všechno do sebe až příliš ideálně zapadalo, a proto jsem se asi při čtení i trochu nudila a měla pocit, že už jsem podobné četla mnohokrát.

babyboar
26.12.2016 5 z 5

Milá romantická knížka, která čtenářky naladí do sváteční nálady. Sympatičtí hrdinové různých věkových kategorií, lehce dramatický příběh s happy endem a blížící se Vánoce. Doporučuji číst jako adventní kalendář. :)

Danago
19.12.2016 5 z 5

Knížka s vánoční atmosférou, kterou sem si krásně užívala. Pro tyto předvánoční hektické dny je jako dělaná. Člověk si u ní moc příjemě odpočine a vypne. Navíc bylo fajn si přečíst , jak prožívají a chystají Vánoce v Anglii. Obě hlavní hrdinky byly moc milé a sympatické . Přála jim všechno dobré.
Jestli máte chuť na příběh, u kterého vám bude dobře , je trochu romantický , ale ne přeslazený, mylím že tato knížka vás nezklame.
S filmem Prázdniny ..... opravdu nemá nic společného, kdo by toto očekával byl by zklamaný. Je to úplně jiný příběh.

wendulka321
18.12.2016 5 z 5

Krásná oddechovka, báječně naladí na vánoční notu :)

Market = )
14.12.2016 4 z 5

Bylo to fajn, taková klasická oddechovka, která se dobře četla. Moc se mi líbilo prostředí a měla jsem ráda hlavní postavy, takže spokojenost. Na mě by to mohlo být víc vánoční, ale to by samozřejmě vzhledem k příběhu šlo těžko :-).

Jane417
10.09.2016 3 z 5

Zazvonil zvonec a pohádky je konec... příběh, který jsem vzala do ruky právě proto, že to bude taková pohádka, o to mi šlo! V tomto směru knížka splnila má očekávání.
Těch šťastných konců tam na mě bylo ale až moc!
Co se týká vánoční atmosféry, tak ji tam podle mě zase tolik nebylo... z celé knížky cca tak 4 strany dohromady a až ke konci.
Je to čtivé, mně trvalo knížku přečíšt dva dny, ale.... musím napsat, že některé dialogy jsou vyloženě trapné. U mě tak 2,5*.

Lucy2211
31.07.2016 5 z 5

Báječná, roztomilá, miloučká a chvílemi vtipná knížečka, která mě dokázala pohladit po duši a naladit na vánoční čas, i když nás čeká až za necelých pět měsíců :-) Ráda jsem se dozvěděla, jak prožívají vánoční svátky ve Velké Británii. Jaké pečou cukroví, jaké mají zvyky a tradice a hlavně jsem se ponořila do víru lásky, naděje a radosti. Pokud si chcete přečíst příběh, během kterého vám bude dobře a občas vám ukápne slzička, je tato knížka tou pravou volbou. Občas je fajn si přečíst příjemně naladěný příběh, který vás okouzlí svou jednoduchostí. Příběh, u kterého nemusíte přemýšlet a jednoduše vypnete! Obě hlavní hrdinky mi byly neskutečně sympatické, milé a okouzlující. Oběma jsem fandila a přála jim všechno dobré. Námětem a v některých scénkách mi hodně toto dílo připomínalo film "Prázdniny" s Cameron Diaz a Kate Winslet v hlavních rolích. Ale i když se příběhy zdají být na první pohled totožné, nenechte se zmást! Oba příběhy mají možná pár shodných znaků, ale ve skutečnosti jsou úplně odlišné!
Rozhodně jsem knihu nečetla naposledy a ráda si ji opět přečtu v zimním čase před Vánoci. Doufám, že mě dokáže opět naladit na vánoční čas a i když už vím, jak to všechno dopadne, ráda se opět setkám se svými oblíbenými hrdinkami a prožiji si s nimi jejich vlastní a kouzelný příběh. A už se nemohu dočkat, až si přečtu autorčinu další knihu, která nese název: "Zmrzlinové sedmé nebe." Myslím, že pro toto horké období bude čtení o lahodných zmrzlinách to nejlepší řešení :-) Autorčin spisovatelský um si mě dokonale získal :-)
Více v mé recenzi: http://knizninebe22.blogspot.cz/

alnahu
30.05.2016 2 z 5

Tato kniha mě moc nezaujala, kniha se má číst ,dle doporučení na obálce v předvánočním čase, já ji četla na jaře, tak to asi není ,ten správný čas.

Štítky knihy

přátelství Vánoce láska zfilmováno rodina manželská krize

Autorovy další knížky

2014  68%Zmrzlinové sedmé nebe
2014  71%Setkání o Vánocích
2017  70%Zasněžená svatba

Kniha Setkání o Vánocích je v

Přečtených126x
Čtenářské výzvě25x
Doporučených3x
Knihotéce88x
Chystám se číst71x
Chci si koupit23x
dalších seznamech4x