Šest

Šest https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/434460/bmid_sestka-UU4-434460.jpg 3 34 13

Šest přátel vyrazí na hudební festival, aby zavzpomínali na školní léta. Báječně si spolu užívají a baví se, ale jejich pohádka se změní v noční můru, když v blízkém lese dojde k tragédii. Šestice se v návalu paniky rozhodne nekontaktovat policii a celou událost ututlat. Jenže i po roce jsou přátelé prožitou hrůzou stále psychicky paralyzováni, a navíc dojde k dalšímu neštěstí. Vrací se snad minulost, aby je pronásledovala? Viděl někdo, co se tehdy stalo v lese? Udrží všichni to děsivé tajemství?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , Kalibr
Originální název:

The Six , 2019


více info...

Přidat komentář

MMacicekk
18.01.2023 3 z 5

Tak včera večer úspěšně dočteno. Už jsem to chtěla mít za sebou. Škoda, že byl příběh tak rozvleklý, přitom způsob vyprávění v ich formě mi sedl. Hlavní postava se zaobírá tolika nepodstatnými myšlenkami, až vás to začne nudit. V závěru budete trochu napnutí, ale po přečtení vám zpětným poohlédnutím vyvstane v příběhu spoustu trhlin a nelogičností. Hodnotím jako slabší průměr.

FejKýý
16.01.2023 2 z 5

Měla jsem tak velké očekávání od téhle knihy a tak mě zklamala. V knize bylo spoustu nelogičností, nedotažených věcí.. Od začátku mi bylo jasné že to zrovna tak bude. Knihu bych osekala aspoň o 100-150 stran. Hlavní postava buď jen přemýšlela nebo cestovala v autě. Taky mi nesedí že hlavní postava zapomněla na něco, na co by v takovém případě určitě nezapomněla. Zmínky o známějších písničkách a hlavně seriálu Přátelé se mi líbily.


Majuš333
21.05.2022 5 z 5

"Všichni stárneme..."


Svätá pravda...
Asi som opäť čítala inú knihu ako ostatní-nevadí :)
Výborný thriller, kde dej odsýpa ako hodinky.
Veľmi rada som si zaspomínala na deväťdesiate roky-na svoje detstvo, keď som sledovala napríklad Priateľov a Beverly Hills 90210, či počúvala Spice Girls, DJ Boba a mnoho ďalších... Určite to bola lepšia doba ako je teraz...


'Bylo nás šest. A tak to bylo, co jsem si pamatoval. Z toho, co začalo jako přátelství, se skoro pro všechny z nás stalo něco víc. V noci tma zhoustla a my jsme se smáli, pili a zpívali. Bavili jsme se, jako by znovu byla devadesátá léta a my neměli žádné starosti.'

Keporkakyně
06.05.2022 2 z 5

Jedna z prvních informací, na kterou v knize narazíte, je, že nejlepší popová píseň všech dob je Baby One More Time od Britney Spears - to je myslím všeříkající.

marianneria
12.01.2022 1 z 5

Oproti ostatním nemůžu říct, že by mě čení této knihy nebavilo. Spíš naopak mi přišlo, že děj hezky odsýpal. Co mě ale hodně zklamalo byl konec knihy. Přijde mi, že autor vsadil všechno na jedinou kartu - co nejvíc čtenáře překvapit, ale promyšlenost příběhu kvůli tomu začala výrazně pokulhávat. Pokud jste (stejně jako já) ten typ čtenáře, co potřebuje, aby do sebe všechny dílky hezky zapadly a zpětně to dávalo smysl, nemůžu vám tuhle knížku doporučit. Znova bych si ji určitě nepřečetla.

Ronnie68
21.10.2021 5 z 5

Skvělá kniha, která vtáhne do děje už od začátku a prakticky nepustí ... zajímavé rozzuzlení na konci ... nějak jsem to nepředpokládala, ale bylo to slušně vysvětleno, jak to všechno bylo ... prostě doporučuji k přečtení ... stojí to za to :)

Veju007
16.09.2021 2 z 5

Šest vypráví příběh o šestici kamarádů, kteří se nachomítnou k vraždě a po roce je jejich minulost dohání…
Vcelku průměrné čtení, hlavní postava je děsně ufňukaná a otravná a je to celý takový zdlouhavý a dlouho se tak nic neděje. Závěr dobrý, nečekala jsem a poslední kapitola je hotový bonbonek.

DreamerX9
03.06.2021 2 z 5

Dost průměrná nuda. Až na pár děsivých momentů autor nepíše nějak poutavě a nějaká práce s vykreslováním prostředí až běží mráz po zádech...nulová.

IreneP
02.06.2021 4 z 5

Knížka mi dost připomínala Tajemství loňského léta (knižně Vím, co jsi udělala loni v létě) nebo trochu i Tajnou historii. Ale postavy byly středního věku a nakonec se jednalo o trochu složitější zápletku. Musím se přiznat, že tentokrát mě autor napálil a já skutečného vraha neodhalila. Nenudila jsem se a čtení byl dobrý relax od na přemýšlení složitější literarury.

Cleo De Nile
09.05.2021 4 z 5

Asi jsem zase četla jinou knihu, než ostatní. :D Za mě vynikající thriller, zpočátku jsem myslela, že je naprosto jasné, jak to celé bude, ale nakonec se ukázalo, že si ze mě autor dělal celou dobu s prominutím p*del. Postavy mi k srdci moc nepřirostly, ale rozhodně nemohu říct, že by byly ploché, už jenom kvůli flashbackům, které mě ovšem začaly bavit až zhruba v polovině. Za mě moc fajn čtení, i když je pravda, že by kniha mohla být tak o padesát stránek kratší, a ničemu by to nevadilo.

ReginaS.
13.04.2021 2 z 5

Taky pro mě, to bohužel byla nuda nuda nuda. Přečetla jsem jen proto, že po té nudě se občas blýsklo něco zajímavého. Tím pádem jsem to nějak dala, ale ...

Petronela16
06.04.2021 odpad!

Šesť..5..4..3..2..1.a idem na to...hodnotenie. Prejdem rovno k veci.Tato kniha bola pre mňa totalnou stratou času.Keby som ju neprečítala, tak sa vôbec nič nestane. Nuda nuda nuda, dej sa ťahá ako sopel a že je predvídateľný, to už ani nespomínam.300 strán nieže neubieha, mala som pocit, že každou prečítanou stranou rastie geometrickým radom počet strán do konca.Veru tak, milí databázaci, len jedna rada - túto knihu si kľudne nechajte ujsť.Viem, čo hovorím...a nezachráni to ani tá obálka.

Gabetka
23.03.2021 3 z 5

Kniha má krásnou obálku, která upoutá. Je čtivá, i když bych občas ubrala opakování stejných věcí. Hrdinové se po roce motají v kruhu a celou dobu jsem v hlavě měla film Tajemství loňského léta. Ovšem zajímavé byly pasáže z minulosti šestice kamarádů, které naznačovaly, že se rozuzlení bude nejspíš ubírat jiným směrem. Atmosféra byla tísnivá, četba ubíhala a byla jsem zvědavá, jak to dopadne, takže kniha splnila očekávání, která mám od tohoto žánru. Něco jí však chybělo, autor jakoby nebyl úplně vypsaný, přestože již má na kontě několik počinů.