Šepoty ze záhrobí

Šepoty ze záhrobí https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/117487/sepoty-ze-zahrobi-117487.jpg 4 163 35

Harper Connelly Mysteries série

1. díl >

Harper Connelyová bývala docela obyčejná dívka. V patnácti letech však po náhlém zásahu bleskem během bouřky získala nevšední schopnost – dokáže objevovat mrtvé a určovat, jak vypadaly poslední chvíle jejich života. Její nečekaně nabytý „dar“ ji zavede do malého městečka v Arkansasu, kde se v doprovodu nevlastního bratra Tollivera snaží odhalit okolnosti úmrtí jednoho místního děvčete. Přímo na místě Harper dochází k poznání, že dívčinu smrt obestírá tajemství, které se kdosi snaží uchránit za každou cenu – třeba i za cenu vraždy. Harper se ale nevzdává a je odhodlaná odpor a strach místních lidí zlomit.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Horory
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Grave Sight , 2005


více info...

Přidat komentář

MatBla
14.03.2023 4 z 5

A mně se to líbilo. Zajímavé téma, a vůbec jsem se nenudila. Četla jsem jako e-knihu.
Nemám sice potřebu koupit si papírovou knihu a zařadit si ji do knihovny, (jako se mi to stalo u jiných e-knih), ale nevím, co bych tak autorce vytkla. Četlo se mi dobře.

KájaKoxík
06.06.2022 3 z 5

Mám přečtenou sérii Pravá krev a tak jsem chtěla zkusit i tuto.
Styl psaní je podobný, ale tady je hlavní hrdinka ještě naivnější. Holka co sice má zajímavou schopnost, ale jinak je to labilní hromádka neštěstí.
Kdo je vrah mne napadlo už v polovině knihy a celé to bylo dost uměle vykonstruované a zbytečně natáhnuté. Tak snad se to rozjede v dalších dílech, jinak po dočtení posílám dál.


*Pájuše*
23.04.2020 1 z 5

Znám autorku hlavně díky sérii Pravá krev. Má osobitý styl psaní, který se nedá přirovnat k žádnému autorovi, kterého jsem četla. V knize se drží "chlad" a jakýsi odstup, lépe nedokážu popsat autorčin styl vyprávění. Ovšem tohle bylo i na autorku trochu velké sousto. Zajímavý námět, provedení katastrofa. Znaky červené knihovny propojené s fantasy a krimi, znám už z jejích minulých knih, ale tohle na mě působilo hodně nuceně a vyumělkovaně. Hlavně ta krimi část. Kniha se snaží zaujmout, ale i nenáročný čtenář by se ukousal nudou. V knize se fakt nic neděje! Příběh si tááááhle plyne, drží si svou tááááhlou rovinku a vyústění není ani překvapující, ani nevybočuje z té tááááhle řady. Měla jsem díky tomu pocit, že se mě autorka snaží přinutit myslet si, že růže nemají trny a ptáci nemají křídla. A těch postav...! Všechny splývaly dohromady! Nevyznala jsem se v těch rodokmenech a v podstatě mi to bylo i fuk. Hlavní hrdinka působila na jednu stranu jako žena, se kterou nic nepohne, ale stačí odloučení od "křoví" (kdo četl, pochopí) a je z ní loužička nervů a strachu a achich-ouvej bolístek. Nesedlo mi to. Opravdu ne.

wlado
03.02.2020 3 z 5

Zaujímavá téma, no knihu som nedočítal pre veľmi zlé formátovanie e-knihy.

sgjoli
26.01.2020

Dala jsem knize šanci, ale odkládám po cca 50 stranách jako nedočtené a nehodnotím hvězdičkami. Anotace zní zajímavě, hrdinka se zajímavými a neobvyklými schopnostmi také, ale nesedí mi způsob, jakým autorka příběh vypráví. Vůbec mne to nechytlo, nedokážu se začíst a po prvních pár stránkách na mne začala padat děsná nuda. Asi to nakonec není úplně můj šálek čaje. Působí to jako příběh napsaný středoškolákem do hodiny literatury a ne jako příběh psaný autorkou, která by dle počtu vydaných románů měla být již zkušenou, vypsanou spisovatelkou.

Shimy
22.11.2019 4 z 5

Knihu jsem měla doma koupenou už dlouho a díky čtenářské výzvě jsem se konečně rozhodla si ji přečíst. Vzhledem ke komentářům zde, jsem ji začínala číst s rozpoluplnými pocity, ale překvapila mě. Není to sice žádný bestseller, ale četla se hezky rychle a určitě mě nezklamala a přečtu si ráda i další díl.

janelka2
18.05.2019 3 z 5

Tak hodnotila bych tak na tři a půl hvězdičky. Úplně nevím jak hodnotit. Čekala jsem asi něco jiného ale nebylo to špatné. Jsem zvědavá na další díl. Jestli to nebude to samé nebo zda se série rozjede.

Paja7
21.02.2018 2 z 5

Až do úplného konce jsem nevěděla, kdo by za tím všem mohl stát. Avšak než jsem se k tomu konci dostala, musela jsem překonat ne málo nudný kapitol, kde si hlavní hrdinové pouze dávají večeři, nebo se jezdí kochat na hřbitov jen tak, bez důvodu... Aspoň ten konec stál za to.

moonula
10.12.2017 5 z 5

První díl není špatný.Kniha se mi líbila a sáhla jsem hned po dalším díle a nelituji..
Komentáře nic moc,ale já dávám na svou intuici a proto jsem se nenechala odradit.Knihu jsem četla s radostí.

Sarfias
05.09.2017 4 z 5

Upřímně řečeno..nevím nevím. Kniha se četla hezky, Charlaine Harris píše čtivě a příběh nebyl vyloženě špatný. Jen zápletka a rozuzlení mi přišlo poměrně předvídatelné. Možná trochu spoil.. Čekala jsem možná více fantasy. Ale jako detektivka docela dobré.

Romžiry
10.07.2017 2 z 5

Zajímavý námět, ale zbytečně dlouhá. Čekal jsem, že hlavní hrdinka bude víc používat své schopnosti a ne, že se z ní stane detektiv. Mno, nebylo to ono.

karavela
06.07.2017 5 z 5

Je to svižné,lehké a přiměřeně napínavé čtení.Rozhodně si chci přečíst i další díly.

Hufendy
07.02.2017 3 z 5

Když mi knížka přišla měla jsem hroznou radost. Bohužel po 2. kapitolách moje nadšení začalo slábnout až nakonec vyhořelo. Čekala jsem od ní víc obzvlášť s touto tématikou, kterou mám ráda. Byl to spíše jenom takový obyčejný příběh s hodně malým napětím. Skoro až nulovým. Tato kniha mě prostě zklamala.

HannaFuchs
13.02.2016 3 z 5

Nejdříve mě kniha vůbec nebavila. Kdyby to ke konci nebylo aspoň trochu napínavé, asi bych knihu ani nedočetla. Líbí se mi neobyčejné nadání hlavní hrdinky. Jen škoda, že kniha nebyla tak napínavá. Asi jsem od této knihy čekala víc. Nevím jestli se mi chce vůbec číst další díl. :(

zuzana4291
31.12.2015 4 z 5

až na některé nudné pasáže, u kterých jsem dokonce přestala vnímat, tak je kniha velmi pěkná.....velmi zajímavý příběh a nadání hlavní hrdinky

Markette
19.11.2015 5 z 5

Na to že je to více méně detektivka, mě tahle knih naprosto odovnala, moc se mi líbí, a rozhodně si koupím i ostatní díly. Celou knihu jsem zhltla. Ale pasáže u toho soudu a jak byl ve vězení ( nechci moc spoilerovat) mě poměrně nudili. Ale i tak tahle kniha je dokonalost :)

kocourjulie
04.11.2015 5 z 5

Na rozdíl od Pravé krve si mě tahle série chytila hned. Koupila jsem si všechny čtyři díly a už kolují po rodině. Na oddychové čtení, třeba na dovolenou doporučuju.

Nuny
13.08.2015 3 z 5

Řekla bych, že je to velmi oddechové. Knihu můžete nerušeně zhltnout na jeden zátah, protože není nutné nijak zvlášť přemýšlet. Na léto ideální.

Lorrainee
10.06.2015 3 z 5

Pekna, lehka, predvidatelna knizka akorat na prolozeni. Nicim neprekvapi ale ani nezklame.

Lenka.Vílka
04.02.2015

Knizni Prava krev me nebavila, takze jsem pristupovala obezretne k tehle pro me nove serii. Asi mam problem s autorkou, ne s jejimi tematy...mimochodem, nedocetla jsem...

Štítky knihy

horory Arkansas

Autorovy další knížky

Charlaine Harris
americká, 1951
2009  74%Mrtví do soumraku
2012  74%Šepoty ze záhrobí
2009  76%Upíři v Dallasu
2012  79%Dotek mrtvých
2010  83%Mrtví pro svět

Kniha Šepoty ze záhrobí je v

Přečtených258x
Čtenářské výzvě6x
Doporučených12x
Knihotéce163x
Chystám se číst93x
Chci si koupit22x
dalších seznamech4x