Dotek mrtvých

Dotek mrtvých https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/113844/mid_dotek-mrtvych-w0d-113844.jpg 4 117 15

Pravá krev série

>

Sookie Stackhouseová, servírka nadaná schopností číst myšlenky ostatních smrtelníků, proniká do světa upírů, vlkodlaků, měňavců, víl a dalších nadpřirozených bytostí. Nachází mezi nimi přátele, ale zároveň zabředává do smrtelně nebezpečných situací. Její dobrodružství jsou tématem celé série románů Charlaine Harrisové. Kniha povídek Dotek mrtvých obohacuje Sookiina dobrodružství o několik dalších pozoruhodných událostí, které se v předcházejících knihách neobjevily vůbec, nebo jen náznakem: například o tajupnou smrt Sookiiny příbuzné - víly Claudette, o večírek na počest knížete Draculy v upířím baru Transfusia nebo o den, kdy se mladá telepatka dozvěděla o smrti své sestřenice Hadley, která úplně zpřetrhala styky se svou rodinou, stala se milenkou upíří královny Sophie-Ane a zařadila se mezi nemrtvé. Nejedná se o 12. díl, nepatří do hlavní série... celý text

Povídky Romány Fantasy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

A Touch of Dead , 2009


více info...

Přidat komentář

Zuzka_Zuu
14.09.2022 5 z 5

Nultý díl Série Pravá krev jen doplňuje povídkami některé úseky. Za mě paráda, oddalovala jsem její čtení, proto, že se mi se Sookie tak moc nechtělo loučit! Ale nakonec jsem ji zhltla celou najednou a paráda. Nejkrásnější je za mě tedy, Vánoční Dárek. Tam jsem tedy konečně cítila, že je Sookie opravdu šťastná. Nerada se se sérií loučím, ale utěšuje mě, že se k ní zase s jistotou vrátím ️

ludek.n
16.09.2019 3 z 5

Povídková sbírka Dotek mrtvých těží z odkazu románové série Pravá krev se Sookie Stackhouseovou v hlavní roli. Nic nového už nepřináší, a tak trochu vykrádá staré a už vytěžené motivy, které navíc ubíjí nutnost přiblížit neznalým čtenářům alespoň zčásti pozadí a prostředí, v nichž se odehrávají. U románů se tato retrospekce v textu často ztratí, ale u krátkých povídek bije do očí a stejně se obávám, že čtenář, pro něhož by byl Dotek mrtvých prvním seznámením s Sookie Stackhouseovou, bude lehounce mimo mísu. Naopak pro čtenáře znalého a poučeného o Sookiiných peripetiích s upíry a jinými nadpřirozenými bytostmi, budou povídky zde uveřejněné slabým ovárkem a hrachem házeným na stěnu. Ve světle těchto konstatování se mi pak asi nejvíce líbil Vánoční dárek, naopak Jednoslovnou odpověď a hned úvodní Vílí prach mám za převařenou vodu. Jako nostalgická douška na závěr a vzpomínkové ohlédnutí se za celou sérií, ale kniha funguje docela dobře.


Richie1
30.10.2018 3 z 5

Příjemné počteníčko, dobře zapadající do celé série. 60%
Tím jsem zakončil čtení o Pravé krvi - nemyslím, že bych se k této sérii ještě někdy vrátil, ale každopádně jsem rád, že jsem si tuhle zajímavou fantasy-upířinu přečetl.

gabice4
12.07.2018 3 z 5

Přečteno rychlostí blesku...... Povídky mě moc nebaví, četla jsem to jenom kvůli doplnění série...... nevybavila jsem si která povídka patřila k jakému dílů a proto mě to moc nenadchlo

Morgaine07
12.02.2018 4 z 5

Byla jsem spokojená

renefer
09.10.2017 4 z 5

Uzavření série o Sookie. Člověk se dost těžko orientuje, ze kterého Sookiina období povídka je, ale jinak dobrý. Snad nejlepší byla povídka Vánoční dárek, chtěla bych mít taky takového dědečka, o dárečku ani nemluvě :-)

Adriana21
25.03.2017 3 z 5

Kdyby šlo dát 2 a půl hvězdy, tak dám. Knížka mě až tak nezaujala. Jediné povídky, které se mi líbily byly Jednoslovná odpověď - dozvěděla jsem se tam alespoň víc o tom, jak se Sookie vypořádala s Waldem. A druhá povídka, které mě zaujala byla Vánoční dárek :)

Majdule
04.03.2017 4 z 5

Je pravděpodobné, že tato povídková kniha byla motivovaná tím, dostat z fenoménu Pravé krve něco navíc, ale mě prostě potěšila. Představuje Sookie a její svět z trochu jiných úhlů a v situacích, které jsou většinou okrajové, ale dokreslují její rysy.

Fizulka71
01.08.2016 4 z 5

Pokud jste dali celou sérii, doporučuji přečíst i tento doplněk, několik věcí vám to objasní, jiné doplní. Taky mi bylo smutno, že celá série skončila, podle mě je velmi zdařilá a autorce se do každého dílu podařilo vnést tu správnou dávku romantiky, napětí i něčeho navíc. Díky, Charlaine, bude se mi stýskat.

jolca-jolly0953
05.02.2016 5 z 5

Tento doplňkový díl jsem si nechala až na konec celé série. Když jsem dočetla všechny předchozí díly, bylo mi smutno že už celý příběh o Sookie končí. Dotek mrtvých tak alespoň na chvilku toto celé prodloužilo. Všechny díly jsem přečetla snad jedním dechem. Opravdu povedená série. I seriál se mi velice zalíbil. Mohla jsem si postavy z knih alespoň lépe představovat. Určitě si za nějakou dobu všechny díly přečtu znovu.

Samira
25.02.2014 5 z 5

Skvělé doplnění série, plné nepostradatelných informací, které byly v sérii vynechané. No a samozřejmě povídka s Drákulou a Ericem je senzační:). Ale klidně jich mohla ještě pár přidat.

Dandulka
22.12.2012 5 z 5

Povídky byly moc fajn, zkousla jsem je za odpoledne. Škoda, že nejsou další nebo delší? :-)

trpaslyk
12.06.2012 2 z 5

Jde o soubor povídek zachycujících vždy jedinou velmi krátkou epizodu odehrávající se v nejrůznějších časových období z celé série, takže při přechodech z jedné povídky ke druhé se mění různé i dost zásadní okolnosti (např. s kým zrovna Sookie chodí, koho zná a koho ještě ne, jaké povědomí už o světě nadpřirozena má atd.). Žádná z povídek není nějak extra zajímavá, protože autorka nemá prostor na tak krátkém útvaru rozvinout nějaký hlubší příběh. Některá z povídek vykouzlí na tváři úsměv, jiná pobaví, některé jsou jen nudné. Každopádně příjemné zaplnění času při čekání na další knížku ze série.

Senza Jenka
02.04.2012 3 z 5

Už jsem někde uváděla, že nemám ráda povídky. Než se pořádně začtu, je konec. U doplňkových povídek k obsáhlejším knihám, které jsem už četla, mi to tolik nevadí. Byl to takový malý dezertík. Žádný extra zázrak, ale celkem příjemné počtení.

May
12.03.2012 5 z 5

Povídky nepatří přímo do série Pravá krev, ale tak nějak ji doplňují a těm kdo četly sérii Pravá krev doporučuji si doplnit informace prostřednictvím této knihy povídek :-). V povídkách je kupodivu příjemně málo vražd a sexu, ale čtou se velmi, velmi dobře . Je to čtení na jedno odpoledne ......

Část díla

Autorovy další knížky

Charlaine Harris
americká, 1951
2009  74%Mrtví do soumraku
2012  74%Šepoty ze záhrobí
2009  76%Upíři v Dallasu
2012  79%Dotek mrtvých
2010  83%Mrtví pro svět

Kniha Dotek mrtvých je v

Přečtených226x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených9x
Knihotéce140x
Chystám se číst69x
Chci si koupit16x
dalších seznamech4x