Sejdeme se v Monaku

Sejdeme se v Monaku https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479170/bmid_sejdeme-se-v-monaku-QPR-479170.jpg 4 26 8

Román o svatbě kněžny Grace. Nepravděpodobné přátelství na pozadí svatby století. Celebrity se houfují na filmovém festivalu v Cannes a ta největší hvězda, herečka Grace Kellyová, se touží dostat se z dosahu novinářů. Na útěku před vytrvalým fotografem Jamesem ji schová ve svém obchůdku parfumérka Sophie. Zrodí se mezi nimi přátelství, jež obě ženy spojí na dalších třicet let. Jamesovi se na okouzlující Sophii nedaří zapomenout, a proto přijímá úlohu reportéra na svatbě století. Do Monaka odjíždí s nadějí, že se s ní znovu setká.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

Meet Me in Monaco , 2019


více info...

Přidat komentář

PájaHája
25.02.2023 4 z 5

Kniha mě bavila. Krásná příroda. Jamesovi a Sophie jsem fandila. Grace byla sympatická.

soukroma
13.02.2023 3 z 5

Na mne až příliš hustá romantika a málo skutečností o Grace, Monaku, Grasse a parfumérství...


lenkabose
25.11.2022 5 z 5

Nádherný, láskyplný a harmonický příběh o mnohaletém přátelství dvou úspěšných a krásných žen Grace Kelly a Sophie Duval. Myslím, že takové hluboké přátelství by si asi většina z nás moc přála. Nechápu, jak to, že jsem na knihu nenarazila dříve. Je to určitě román, který stojí za přečtení.

4xbabča
18.09.2022 5 z 5

Pohodové čtení o úžasném přátelství dvou žen, které trvalo třicet let. Francouzská parfumérka Sophia se náhodně seznámí s tehdy v 50. letech jednou z největších amerických hereček Grace Kellyovou a vznikl mezi nimi opravdu krásný vztah. Důležitým je v příběhu i anglický fotograf James, který jako novinář fotografuje slavnou svatbu Grace. Kniha určitě stojí za přečtení.

blanka5960
19.06.2022 5 z 5

(SPOILER) Tato kniha je strašně málo vidět a je to škoda, protože si svou pozornost zaslouží. Je to příběh o celoživotním přátelství dvou žen, Grace Kelly a Sophie Duval, které spojil osud. Grace Kelly byla velice populární hollywoodská herečka z poválečných let. Celý svět ji však znal jako kněžnu monackou.

Grace byla pozvána na filmový festival v Cannes. Jelikož je velmi slavná, tak kam se hne, tam ji pronásledují fotografové, novináři, paparazzi a ona nemá skoro žádné soukromí.
Před jedním fotografem, který ji pronásleduje se pokouší ukrýt a náhoda tomu chce, že se dostane do parfumerie Sofie Duval. Tam ji dočasně poskytnou úkryt a zde začíná osudové přátelství Grace se Sophií.
Sophie Duval je majitelkou parfumerie, která jako jedna z mála vyrábí tradičně parfémy z přírodních surovin, tak jako ji to naučil její otec. Tato výroba je časově náročná a také finančně nákladná. Sophiin obchůdek se potýká s nedostatkem financí a nemůže konkurovat velkým parfumérským podnikům, které se odklánějí od tradiční výroby. Ale Sophie se nevzdává a vymýšlí parfém snů, kterým by oslnila svět. Štěstěna je jí nakloněna, do cesty ji vstoupí slavná Grace Kelly.
Herečka, parfumérka a fotograf tyto tři osoby spojí osudové setkání v Cannes.
Příběh velkého přátelství a také lásky začíná.

Szilvia1
14.06.2022 5 z 5

Knížka ukrývá krásný příběh,který vypráví o dvou párech,který najdou lásku,ale cesta k ní není vždy lehká,ale jsou ženy,které si jdou za svýmí sny.Autorky píšou velmi pěkně,už je to druhá knížka od nich co jsem přečetla a určitě ne poslední.Doporučuji přečíst.

Yanny
17.04.2022 5 z 5

Musím říct, že jsem opravdu zamilovaná do knížek od nakladatelství Motto, protože vydává jednu krásnou knížku za druhou.
Sejdeme se v Monaku má hrozně málo recenzí a není skoro vidět. A já bych si moc přála, aby se to změnilo! Myslím, že toto je skrytý poklad, který jen neměl tolik prostoru na sociálních sítích, a tak je trochu přehlížen.
Pokud máte rádi příběhy o Popelkách, kdy se z obyčejné holky stane princezna, tak tohle je rozhodně něco pro vás. Zároveň pokud máte rádi silné ženské hrdinky, které i přes nepřízeň doby, ve které žijí, chtějí podnikat a změnit nějak svůj obor, tak tady se toho také dočkáte.
Grace Kelly, kněžna monácká měla opravdu úžasný příběh. Jak se z dcery zedníka stane nejdříve hollywoodská hvězda a pak kněžna. Zamiluje se do knížete z Monaka a přestěhuje se za ním z USA a založí s ním rodinu… Já jsem si o jejích životě už četla v beletrizovaném životopisu od Metafory – Grace, kněžna Monácká. A pak viděla film s Nicol Kidman. A moc se mi to líbilo. Grace byla takovou kombinací Marilyn Monroe a princezny Diany.
V téhle knížce se Grace vyskytuje , je tam velmi důležitá, ale hlavní postavou je Sophie a James. Sophie je majitelkou parfumérie v Cannes a James je fotograf z Londýna, který má za úkol nafotit kněžnu Grace na filmovém festivalu. Jejich osudy se krásně spojí a… je to fakt pěkná knížka. Už při čtení jsem si říkala, že tomu dám 5 hvězd a moje nadšení se naštěstí drželo po celou dobu. Takže ano, rozhodně doporučuji a moc bych si přála, abyste mé doporučení vyslyšeli.

Renike
18.01.2022 5 z 5

Naprosto skvostný příběh, příběh o celoživotním přátelství a lásky. Miluju tu knihu, jelikož mi připomíná můj pobyt v Monaku, Nice a Cannes, také návštěvy jiné místní firmy výrobu parfémů. Kněžnu Grace se nedalo nemilovat. Nevím, na kolik je tenhle příběh pravdivý nebo ne, každopádně doporučuji přečíst ne jen pro milovníky parfémů, nebo filmové hvězdy Hollywoodu.