Sejdeme se na piazzetě

Sejdeme se na piazzetě https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/467088/bmid_sejdeme-se-na-piazzete-ane-467088.png 4 21 12

Vydejte se bočními uličkami italských měst, objevujte skrytá zákoutí a vychutnejte typickou vůni a hluk tržišť. Autorka úspěšných knih Pod Toskánským sluncem a Toskánsko pro každý den odkrývá Itálii tak, jak ji znají pouze místní. Se svým manželem Edem tentokrát křižuje všech třináct italských regionů od severního Furlánska po Sicílii a cestou požitkářsky představuje místní kuchyni a lahodné pití, památky a neznámá místa, která v turistických průvodcích nenajdete. Spojuje cestovní deník, konkrétní recepty nebo vyprávění o historických zajímavostech. S její knihou probrouzdáte město dřív, než skončí snová doba mezi obědem a večeří.... celý text

Literatura světová Cestopisy a místopisy
Vydáno: , Paseka
Originální název:

See You in the Piazza: New Places to Discover in Italy , 2019


více info...

Přidat komentář

Marcela52
16.03.2023 5 z 5

Netradiční cestopis po Itálii vás zavede na méně známá místa, a pokud máte dost času i financí, můžete se inspirovat nejen tím, kam se vypravit a kde se ubytovat, ale především kulinářskými zážitky. Autorka má dar popsat všechny chutě Itálie tak, že se vám budou doslova sbíhat sliny. Tak si tuto pohodovou a inspirativní knihu nenechte ujít. Moc doporučuji jako oddechové čtení na dovolenou, a to nejen do Itálie...

Slůník
01.03.2023 4 z 5

Kdyby se mi někdy poštěstilo cestovat po Itálii, tuto knihu rozhodně nenechám doma :-)


knihveru
01.02.2022

Nehodnotím hvězdičkami, protože jsem knihu nečetla. Měla jsem ji v ruce a chystala se na čtení, ale protože je dost objemná, mrkla jsem napřed na recenze, zda má cenu vůbec začínat. Chci tady jen potvrdit to, co už zaznělo v jiných recenzích: kdykoli jsem knihu otevřela (a to několikrát a na různých místech), byla tam řeč o jídle a o pití. Jelikož jsem takto koncipované knihy četla už dvě a bylo to utrpení (jiní autoři), nakonec jsem tento titul odložila.

evikt
18.11.2021 4 z 5

Krasna popisna knizka italskych mest, restauraci, hotelu, prirody a tipu na vylety ci prochazky.. Autorka mi na kazde strance dela chute a nuti me dojit si pro sklenku vina..
Odpocinkova kniha na vikend i dovolenou ;)

Limonadovyjoe
28.09.2021 5 z 5

Knihu Sejdeme se na piazzetě jsem si koupila k výletům po Itálii, tady ji čtu v otevřeném okně, na rušné ulici, hlasité ulici plné osterií, před chvílí jsem snědla bruschettu s rajčaty a sklenkou vína, z okna jde vidět kousek kolosea...a přesně taková ta kniha je.. esencí Itálie, má genius loci, její čtení vám umožní Itálii prožívat ️. V recenzích se hodně píše, že autorka v knize popisuje jen co v jaké restauraci jedla a jaké víno pila...Ne Frances Mayes za nás ochutnává ty nejlepší místní speciality a vína z dané oblasti, jídla popisuje tak, že máte okamžitě touhu taky zkusit a dokonce se podělí i o pár receptů. Průvodcovsky jmenuje ty nejlepší restaurace i drobné penziony.
Co opravdu obdivuji jsou znalosti této americké autorky o kultuře, architektuře, italském umění a literatuře, kterým nás v knize provádí. Zároveň co bych od Američanky nečekala je, že v knize vůbec nepíše o těch turisticky nejznámějších městech Itálie ale ve všech regionech cestuje po těch nejmenších vesničkách a ukazuje nám jejich drobné krásy a zajímavosti. Taky díky této knížce jsem se podívala na benátský zapomenutý ostrůvek Torcello.

Jsem ráda, že jsem se nenechala odradit neuvěřitelně nízkým hodnocením na databázi knih - nějakých 46% v době koupě

Kdybych četla knihu jen tak, doma, bez dovolené, bez všeho toho dobrého jídla, pravděpodobně bych ji odložila, proto tomu nízkému hodnocení i trochu rozumím, k takovému čtení ale není určena..
Knihu jsem nedočetla celou, Italské ostrovy si nechám do budoucna, až se tam třeba jednou podívám. Záměrně jsem četla regiony podle toho kde jsem v Itálii zrovna byla, kniha tak nabyla na autentičnosti ️ a totéž doporučuji i vám, vemte si ji až jednou do Itálie pojedete, nebo si ji přečtěte po návštěvě Itálie, připomenete si tak všechny vůně a zážitky z této země. Láska k Itálii jde cítit na každé stránce.

Marla
17.09.2021 5 z 5

Parádní odpočinková kniha nabitá dobrým jídlem a pitím, radostí z cestování a poznávání světa a vyšperkovaná několika recepty. Moc hezké čtení!

Kaja1
10.08.2021 2 z 5

Mám ráda cestopisy, proto jsem po knížce sáhla. No, ale byla jsem zavalena samým jídlem, a pro mne jako abstinenta, názvy a druhy vín, které mi absolutně nic neříkaly. Ráda se nechám poučit, ale tady toho bylo hodně. Nedá se upřít, že spisovatelka má hluboké znalosti, jenže na jednu knihu je toho moc a na konci má člověk z toho v hlavě pořádný český guláš.

Barticek
02.08.2021 2 z 5

Miluji Itálii, tak jsem se na tuto knížku docela těšila. Zklamání bylo veliké. Není to cestopis, jenom popis toho, ve kterém městě a hotelu autorka byla, ve které restauraci, co tam s manželem jedli a pili. Opravdu si cestopis představuji jinak.
A poznámka i pro autory anotace ke knížce: Itálie má 20 regionů, nikoliv autorkou avizovaných navštívených "všech 13 regionů".

AlbionFoxyFox
28.07.2021 3 z 5

Kdybych si knihu nekoupila, asi ji po prvních 80 stranách odložím :( Tak trochu jsem to tušila už při anotaci, jednak mi nesedí středomořské země, jednak jsem se trochu obávala, co mohu očekávat od cestopisu postarší autorky, která asi cestuje a tráví čas trochu jiným způsobem než já. Avšak se snažím rozšiřovat si obzory a knihu jsem neodmítla předem, byla knihou měsíce v čtenářském klubu, a bohužel se moje obavy naplnily a čtení pro mě bylo možná ještě horší, než jsem čekala. Především mi jednotlivé kapitoly úplně splývaly - ubytování v hotelu, obhlídka města, která byla pokaždé velmi podobná, a poté nekonečné popisy jednotlivých jídel, z nichž jen minimum pro mě znělo lákavě, jelikož se mi maso hnusí (což je samozřejmě můj problém, ne problém autorky). Kdybych přeskakovala stránky, asi si ničeho nevšimnu. Na druhou stranu špatná zkušenost je také zkušenost a věřím, že pro lidi jiného ražení bude kniha příjemná, proto dávám zlaté střední hodnocení :)

AlexandraBane
20.07.2021 5 z 5

Až jim člověk to putování po Itálii záviděl. U jídel se sbíhali sliny, u památek člověk litoval, že tam není.

Tohle úplně hodnotit nejde. Bylo to kouzelný. Nádherně popsané. Byl to můj první cestopis, takže jsem úplně netušila do čeho jdu, ale vůbec nelituji. Chytlo mě to od prvních stránek. A já se mohla ponořit a bloudit uličkami Itálie a zasnít se.

mira.l
13.07.2021

Pokud mám knihu o téměř 500 stranách a když jsem na straně 67, dávám do bazaru inzerát na prodej s tím, že když se někdo ozve, tak jsem odhodlán ji odeslat, aniž bych ji dočetl, tak je asi něco špatně. "Vysvobození" přišlo, když jsem byl na straně 128.

Já vlastně nevím, co jsem od toho čekal. Neznám předchozí autorčiny knihy ani nejsem nějaký milovník Itálie, nikdy jsem tam nebyl. Vlastně jednou ano, na zájezdu do Slovinska jsme asi na dvě hodiny přejeli do Itálie k nějakému jezeru a zase zpátky.
Zaujal mě trochu název, trochu obálka, trochu anotace, ale už po nějakých padesáti stranách mi to připadalo, jako bych četl telefonní seznam. Neskutečná nálož vlastně zbytečných informací, tu a tam proložená něčím zajímavějším. Autorka putuje po Itálii a předkládá čtenáři měrou aspoň pro mě až moc vrchovatou, v které kavárně měla jaké kafe, ve které cukrárně jakou zmrzlinu a ve které restauraci jaké jídlo. A pro pořádek, osoby jsou většinou celkem tři, takže vše pro tři. Pochopitelně při tom hojně užívá italské názvy, takže neznaje italsky ani zbla, se dost často docela ztrácím. A tady mě ani nějak nenapadlo a nelákalo to, co vcelku běžně při čtení cestopisů dělám, vzít si k ruce atlas a jet si prstem po mapě.
Poměrně velký knižní přešlap se mi moc často nepovede, nicméně tady se to povedlo dokonale.
Zcela výjimečně knihu nehodnotím hvězdičkami, protože jsem ji nedočetl ani do poloviny. A nechci kazit dojem někomu, kdo z ní bude nadšen. Vyndávám záložku, zabalím a mile rád posílám dál.

Danka22
13.06.2021 5 z 5

Jedním slovem - krása. S autorčinou pomocí procestujete od severu k jihu celou Itálií. Dozvíte se spoustu novinek jak z kuchyně, tak z neznámých míst plné historických památek. Mě nejvíc zaujalo Toskansko a hlavně vily, které patřili rodu Medičejů. Pět hvězdiček málo - dala bych deset ⚘⚘