Soudný den

Soudný den https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/424576/soudny-denSByxbi-ZDw-.jpg 5 103 49

Sedmé nebe série

< 4. díl >

Soudný den se blíží v tónech neodvratitelného zlomeného hallelujah. Čas, který Elaine má, je jen vypůjčený. Musí ho vrátit a mnoho jí ho nezbývá. Zvládne dokončit své poslání? Má Zatracený naději na záchranu, nebo ho jeho tragický úděl teprve čeká? Padne více obětí ve jménu spásy světů? Co hrozí Elaine, pokud se její osobnost nepropojí s duší? Bude jedna souzena v nebi a druhá v pekle? Jaký byl skutečný Ellienin záměr? Ztratí Kassiel vše, pro co devatenáct let bojoval a v co pevně doufal a věřil? Odejdou legendy i se svými hrdiny? Finální díl Soudný den je velkolepým završením ságy Sedmé nebe. Uvrhne vás do melancholické krajiny padlých duší, které se připravují na konečné zúčtování, při němž se mohou všichni navěky rozloučit. Tento boj bude do posledního dechu a vy budete dýchat za ně. Pofoukejte si recyklované srdce a najděte v sobě odvahu pohřbít si duši.... celý text

Přidat komentář

Artep071
10.02.2024 5 z 5

Wuau. Jsem unešená z celého příběhu. 5* doporučuji :)

Nemůžu slíbit Slunci, že bude následováno Měsícem. Nemůžu zaručit Měsíci, že za ním Slunce půjde, a přesto se ti dva čas od času na obloze potkávají.

Bryel
17.08.2022 5 z 5

"Nechť každý má svého anděla strážného, který bude dýchat za něj.."

Soudný den je překrásné zakončení výjimečné série, která působí jako pohlazení na duši. Nese v sobě obrovskou dávku životního moudra a námětu k zamyšlení.
Ústřední trojice zda exceluje se vzájemnou hloubkou lásky, ochotou sebeobětování a vnitřní silou. Flashbacky a záblesky, které dovolují nahlédnou do počátků, děj a pohnutky postav parádně dokreslují. Moc se mi líbí i pořádná dávka humoru a sarkasmu.
Kdyby Sedmé nebe vyšlo v angličtině, věřím, že by se zařadilo ke světovým bestsellerům!
Doufám, že se mi bonusový díl Navěky díky znovu vydání časem dostane do rukou..


Kiuska
20.07.2022 4 z 5

Nějak se mi nepodařilo, napsat recenzi k dílům jednotlivě, protože jsem to přečetla jedním dechem. Napsala jsem k prvnímu dílu a teď tedy k poslednímu jako završení.

Je to série, která mě neskutečně chytla za srdce, jsem u ní ochotná odpustit mnoho věcí, které mě běžné rozčilují jako například ne zcela originální nápad (opravdu to neskutečně vypadá někdy, že čtěte Pád), obrovská klišé a hrdinka, která mi svým chováním někdy vážně leze na nervy. Ani to zcela neberu jako běžnou fantasy sérii, filozofie knihy mě tak oslovila, jsou tam tak neskutečně dobře vidět problémy dnešního světa v komplexním měřítku... Síla lásky, dobroty a přátelství je tu tak neuvěřitelná a čistá, že mě to opravdu dojímalo, než aby mě to rozčilovalo jako u jiných knih. Čím dál víc si uvědomuji, že příběhy, kde je vidět obrovská síla přátelství, mě oslovují nejvíc. Toto celé je hlavně způsobené tím, jak je příběh podáván a stylem psaní, který je opravdu nádherný. Popisy, fráze, pocity, myšlenky... Skvěle napsané.

A teď k ostatním dílům... Druhý díl mě neskutečně dostal, tolik smíchu a tolik frustrace zároveň jsem nezažila už dlouho. A to na příbězích zbožňuji skoro nejvíc - když ve čtenáři vyvolá neskutečnou škálu pocitů v takové intenzitě. Adam je prostě jedna z nejlepších postav, o kterých jsem kdy četla. Rebelský, průbojný, tvrdohlavý, ale ví, co je správné. A Kassiel je anděl se vším všudy. Třetí díl začíná být psán z pohledu více postav a často se střídají místa a časy, což je občas trochu rušivé, ale po chvíli jsem si zvykla. Hlavně se už dostáváme mnohem hlouběji do všech tajemství a začínáme odhalovat důvody dění. Takže v tom to bylo konečně uspokojující. Čtvrtý díl vše završil, ale už se trochu táhl, jeho čtení trvalo déle, konec byl neskutečně přeslazený, až mě to fakt nakrklo, lehce to zkazil celkový dojem, ale co už. Asi se s tím budu muset smířit už. Stejně jako u mnoha dalších příběhů.

Toť k tomu za mě snad konečně vše. Budu na tuhle sérii dlouho vzpomínat a hlavně brzy zkusím druhé upravené vydání, sice se trochu bojím, ale uvidíme.

Každopádně jsme neskutečně ráda, že se mi dostala série do rukou.

Dagmar108
22.08.2021 5 z 5

Krásná kniha

cukrovka
17.03.2021 5 z 5

Skvělé zakončení série. Celá série je plná emocí a vše do sebe postupně zapadá. Krásné čtení.

Mady584
03.01.2021 5 z 5

Nemám slov!!! Všechny díly pro mě byly skvělé, ale tento je fakt bomba, skoda ze tyto knihy nejsou více proslaveny.

DreamerX9
12.09.2020 3 z 5

Finální díl série se opravdu povedl. Bavil mě asi nejvíce. Krásný závěr a celkově milé počtení.

Soňa887
29.07.2020 5 z 5

Úžasná série.moc mě mrzí,ze není celosvětově známá.Milovnice fantasy , které toto necetly přichází o hodně.Kdyby to někdo pěkně zfilmoval, určitě by to mohl být další fenomen např vedle Velká gratulace a poděkování autorce za toto dílo.

Gabi212
24.07.2020 5 z 5

Žasnu nad tím, jak celá sága byla od první do poslední strany detailně propracovaná. Byl to překrásný emotivní hluboký příběh, který mi několikrát vyrval srdce z hrudi. Ten konec byl naprosto dechberoucí. Pořád ty dojmy z četby ještě vstřebávám a děkuji Kassielovi, Adamovi a Ellie, že jsou součástí mého světa. Zamilovala jsem si je, jejich příběh nic nepřekoná. To, čím vším si prošli, kolik bolesti si zakusili, kolik nám předali vnitřní síly a odvahy se nevzdávat. Bytost s city tohle nemůže nepohltit. To čtení je na to až moc intenzivní. A tak je to správně. Přesně tohle od knih očekávám - že se stanou součástí mého světa a nikdy z něj neodejdou.
Jak už tu bylo psáno přede mnou, kam se hrabou zahraniční díla? Tuhle ságu, kdyby si vzalo do parády nějaký nakladatelství, tak by byla brzy zfilmovaná.

zinon
19.07.2020 4 z 5

(SPOILER) Kniha se četla dobře, ale od druhého dílu mám prostě pocit, že chování hrdinů není zrovna logické. Hlavně naznačený vztah Elaine a Adama. Jak byl nakonec vztah těchto dvou vylíčen v posledním díle a jejich minulost...vůbec nechápu, proč by chtěl Adam Elaine v druhém díle líbat a proč by na něj měl Kassiel žárlit. Toto si prostě odporuje a nedává to žádný smysl. Jinak konec se mi líbil, ale žádné velké zvraty a překvapení se nekonalo. Nejvíc se mi asi líbilo odhalení ohledně zrození Ellie a Adama. Pokud mám hodnotit celou sérii, tak první a druhý díl se mi líbil hodně, poslední dva už méně.

Evik2812
28.06.2020 5 z 5

Naprosto fascinující, napínavý od začátku do konce. Kniha mě pohltila.
Úžasný příběh, který mě absolutně dostal.Děkuji moc autorce.

Jeninas
23.06.2020 4 z 5

"Čas na sprosté slovo a kolonizaci Marsu?"
Už od prologu mi oči vyskakovaly z důlků. Adam v komunistickém Československu? Divím se, že režim nepadl mnohem dřív... Budu se opakovat: humor tohohle rebela nic nepřekoná! Taky se mi líbilo, že se Elaine nevydala Chione snadno. Pak nastalo velké čekání na Kassiela - toho úžasného chlapa, který dělá všechno správně. Autorka byla trochu sadistka a nějaké to cukrování si ústřední dvojice musela zasloužit. Závěrečná část knihy se opět neúnosně táhla, až doklopýtala do předlouhého finále. Vše zapadlo do sebe a díky Bohu za to! V komentářích k této sérii jsem byla dost kritická, ale kdyby knihy prošly beta čteními, editorskými zásahy a vším, co je v zahraničí běžné, opravdu by mohly úspěšně vyjít i tam. Postavy si zamilujete a příběh má skvělé momenty, za které ty stovky stránek stojí.

Lucika002
06.06.2020 5 z 5

Tento příběh mi doslova vyrazil dech a po celou dobu jsem měla emoce jako na horské dráze. Tuto cestu našich tří hrdinů by si měl přečíst každý. Již od prvních stránek jsem byla vtažena do děje, nebyla schopná knihy odložit a zamilovala si postavy Adama, Ellie a Kassiela. Tolik záchvatů smíchu nad úžasnými, sarkastickými dialogy a uroněných slz s každým pádem, bych na rukou nespočítala.
Děkuji mockrát autorce, paní Adriance, že se s námi podělila o své dílo a upřímně smekám, klobouk dolů. ❤️

AAAMarket
25.05.2020 5 z 5

Výborné čtení plné překvapení, úžasu dojetí,obdivu atd. je to vše propracované a hlavně to do sebe zapadá. Doporučuji přečíst všechny díly!!! Je to zážitek a dar. Děkuji Adri

venacava
23.05.2020 5 z 5

Nemůžu psát komentář ke každé knize, protože jsem všechny 4 díly zhltla na jeden zátah a mám tuto sérii v sobě od první až po poslední stránku jako jeden celý úžasný příběh, který mě absolutně dostal.
Být to série vydána v Americe už ted by byla na žebříčku nejprodávanější andělské ságy a překládala by se do všech možných jazyků. Přeji spisovatelce, aby se dostala i za naše hranice a získala PR, který si zaslouží.
Četla jsem několik andelskych knih a knih podobného žánru, ale tato série je úchvatná..
První díl vás romantický namlsa a každý díl je ještě lepší.
Ellie a Adam je dvojka mého srdce, jsem moc ráda, že s ním trávila tolik času, protoze z jejich přestřelek jsem se smála nahlas a několikrát mi tekly i slzy.
Kassiel je nebezpečne úžasný.. Co oceňuji je, že jejich vzájemná touha s Ellie byla vykreslena zcela srozumitelně a nebyly ty knihy jen plne zoufalství jak si vzájemně chybí, ale opravdu se oba drželi jasného cíle vítězství a jejich vzájemná láska mě ovijela po celou dobu. Nepopsatelne.
Ačkoliv ruku na srdce.. Hm, asi bych zavedla bigamii, protože bych chtěla jak Adama tam Kassiela :).
3, 4 díl je bohatý.. Příběh je psany do takových detailu, spisovatelka sesbirala tolik informací o krajině, historii, kultuře a o samotném příběhu pekla a nebe... NEUVĚŘITELNÉ.. Vše do sebe zapadá a byla jsem fascinována.
Líbí se mi její pojetí verze Buh - Lucifer - Lilith - Adam a Eva - Matka Země - Osvícení - Duše - lidi a Andělé
Opravdu to bude jedna z mála sérii, které si budu pamatovat a je to vlastně nejdelší hodnocení, které dávám.
A vydavatelům vzkazuji:
VYDEJTE TO A PRELOŽTE TO... Je to jasna TOP andělska série!
Tleskám Vám, paní spisovatelko, jen tak dal!

Bafy
04.05.2020 5 z 5

Naprosto dech beroucí zakončení úžasné andělské ságy. Celou dobu jsem fascinovaně sledovala jak do sebe zapadají i ty nejmenší maličkosti. Nádherný příběh plný životních poselství a pokud si dovolíte nahlédnou více do hloubky, změní vám to život...... Jediný zápor je velká spotřeba kapesníčků a po přečtení to máte všechno tak v sobě, že nic jiného pak číst nejde .....
Moc děkuji skvělé autorce nejen za úžasné knížky, ale i nový směr.....
Edit 8.7.2021 .... četla jsem už 3krát a pokaždé vidím i cítím něco nového, prostě pokaždé mi padne brada jak je možné že jsem to před tím neviděla a nechápala. Paradoxně pokaždé brečím víc než při prvním čtení :-)

Suzuki
11.04.2020 5 z 5

Tahle série si mě získala. Kam se hrabou zahraniční díla.
Zamilovala jsem si oddaného Kasiela, starostlivou Ellie i držkatého Adama (obzvlášť Adam si získal mé sympatie). Smála jsem se i plakala s hlavními hrdiny.

Těším se na bonusový díl i na další autorčiny série :)

vinebitch
22.03.2020 5 z 5

Nemám slov... Tak krásná, promyšlená a zpracována sága... kdybych mohla tak bych jí dala nekonečně mnoho hvězdiček a doporučila ji úplně každému. Má v sobě tolik k zamyšlení, a nejednou jsem nad jejími stránkami plakala. Pevně doufám, že se rozhodnete si ji přečíst a tím tak pomoct autorce/Adri aby se dostala na světlo, které si její talent rozhodně zaslouží :)

Romik99
03.03.2020 5 z 5

Po přečtení této série mi všechny ostatní knihy přijdou nevýrazné. Ráda na ně vzpomínám a musím říct, že je ráda i půjčuji. Protože lidi, které to nečetli, neví o co přišli. Mamka sérii četla už 2x a já se na to taky chystám, konečně. Klobouk dolu. I když vlastně nevím, jestli chválit něco skvělého, co vzniklo v nejtěžších chvílích autora, není trochu bezcitné.

irena8599
11.02.2020 5 z 5

V momentě kdy jsem dočetla tuto ságu, začalo venku sněžit.
Nádherný příběh s obrovským poselstvím uvnitř. Nikdy nezapomenu na Adamův nakažlivý humor, Kassielovu lásku a Elliin smysl pro spravedlnost. Těším se na další knihy.